Iščejo se podatki o plačah ključnih sindikalistov
ja seveda sem napisala najnižjo plačo, ker ti delavci najtežje preživijo, če pa ne veš, kaj sem imela v mislih pa tudi prav. Sem zagovornik, da se najnižje plače zvišajo za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in potem procentualno glede na razred vedno manj.
naša plačilna politika je obupna, ker dovoljuje prevelike razlike, tudi do 1:15, kar je pa popolnoma nevzdržno. (pa izuzemam menedžment)
Fara moje tete je Zasip. Primorci so bolj cepljeni na Audije ( Ilirska Bistrica, Dutovlje). Škof s spremstvom se na nečakovo birmo ni pripeljal s starim golfom. No, to so verjetno službeni avtomobili RKC.
Zanimivo, da so si nekateri poželeli samo imena far. Noben mi ni razložil kam gre denar iz pušc. Koliko stane pogrebna maša ? Koliko naj priložim v kuverto ob krstu ? RKC ne slovi po transparentnosti cene storitev.
Še nekaj o netenju kulturnega boja ! Plehko in že videno je trditi, da so novodobni župniki ubogi pastirčki brez sredstev za preživljanje. Če pa slučajno so imajo zelo slab cerkven sindikat, ki dopušča, da se predstavniki klera valjajo v zlatu, navadni župniki pa živijo od slabih donacij svojih revnih faranov.
Glede moje riti, ki se bo selila na oni svet. Tja ne bo odšla ne moja, ne benaflekova – ostali bosta kar tukaj. Nebesa ali pekel za najini duši !!??
Višina sindikalnega ali cerkvenega prispevka definitivno ne bo izboljšala najinih možnosti. Za dobro počutje tu in v onostranstvu je bistveno bolj potrebna strpnost do drugače mislečih, dobra volja,človečnost… Bomo videli kje se srečamo v onostranstvu ! Do takrat bom tistih 6€ mesečno dajala Semuliču. Je bolj prepričljiv kot škof.