Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis iščem besedo

iščem besedo

…najverjetneje preuranjeno, a kljub vsemu.
Iščem besedo, ki se ujame z

božaš
glodaš

..naneslo je vrtaš, ki vsebinsko ustreza popolnoma, a skrha ritem. V polurnem možganskem iskanju nisem našel boljše. Morda jo bom takoj jutri zjutraj, morda ne, morda pa jo veste vi. Tudi meni ima ta post vonj neodraslosti, a, sem si rekel, kdo pa pravi, da si tega ne smem dovoliti. Nervira me, ker manjka ena samcata beseda. V zahvalo bom (izjemoma) vrgel pesem sem, ne v oceno, zgolj v branje in v znanje soavtorju.

Hvala!

Pomagaš si lahko z Odzadnjim slovarjem slovenskega jezika.

glej

za prvo silo pa poskusi s spodnjimi besedami s končnico -aš, pa še ..o.. vsebujejo

robkaš koškaš rogaš ubogaš žogaš žokaš očenaš samopaš zobaš primoraš (raz)bobnaš zvoraš

Pa dober verz!

če koga božaš, najbrž ne bo sodilo zraven da ga ogrožaš, samo rimalo se pa bo.

beseda glodaš ne spominja na božanje

sicer pa dobra pesem lahko vsebuje prispodobo. kjer se prilegajo tudi manj neposredne oz. manj intimne besede

torej si se sam izzval, da se primoraš in tehtno poemo iz duše izglodaš

lahko pa napišeš tudi: … iz duše izliješ, kar pa ne bo sočno, zgolj točno

se strinjaš?

S tistim slovarjem si nisem mogel pomagati. Mogoče ga ne znam uporabiti. Ni mi vrglo ven besed s končnico -aš, temveč besede, kjer je aš v sredini.
Kakorkoli, bom že našel.

ko mrak posluša
lepoto tvojo
me v naslado božaš

ko rjuha gleda
sram omam v padcu
tkivo s kosti glodaš

ko Jaz čuti
duše glavnik
život v smrt vrtaš- ni ok

smrt v život kópaš (bi se ujelo, a mi ni všeč, pa tudi neumno je. Život je lahko tudi trup, lahko je življenje, zato je malce nesmiselno).
Bom videl, morda pa zadnjo v celoti zbrišem. Tako bo mogoče še najbolje.
Hvala vseeno!

Život kot življenje je pa mišljeno.

… goltaš?
… motaš?
… kodraš?

… vonjaš?
.. vohaš?

Dvozložnice na o-a so še recimo momljaš, končaš, dodaš, navdaš, vendar je naglas na zadnjem zlogu.

Seveda so to le rime, vsebinsko pa… ti si šef!

ja, – sladko božaš in mislih mojih mir ogrožaš?

gre, ne?

trgaš
praskaš
strgaš
trgaš

zadnja vrsta: življenje ogrožaš.

raje daj zadno kitico preč pa napiš ka drugega

ko Jaz čuti
duše glavnik
lajf se pejde solit

hehe
lol

Ko Jaz zazna
duše glavnik
bit v bivanju sprožaš

Tako je zdaj. Takšna gre v zorenje, dočim sem zadovoljen le s sredino. Zadnja je pretrda, prva preenostavna. Kakorkoli že, žal s soavtorstvom ne bo nič, vseeno pa hvala za predloge.

život na smrt pripravljaš
v život smrt (ali pa krč) privabljaš

V Bistvu, Buk, če ti je pomembno najti čisto rimo (če se ne motim je definicija ujemanje samoglasnikov in soglasnikov od naglašenega samoglasnika dalje), bi jaz uporabila ali (kot je rekla Irena) ogrožaš, ali pa obkrožaš. Oboje bi se po mojem mnenju dalo lepo uporabiti v tvoji (katera mi je, mimogrede, zelo všeč) pesmi.

Lep dan!
N.

Morda bilo laže poiskati ustrezni glagol v nedoločniku:
polagati-polagaš, izsanjati – izsanjaš,
vklesati-vklešeš………..

Morda bilo laže poiskati ustrezni glagol v nedoločniku:
polagati-polagaš, izsanjati – izsanjaš,
vklesati-vklešeš………..

New Report

Close