Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Iščem dekle, ki bi bila pripravljena živeti na kmetiji

Iščem dekle, ki bi bila pripravljena živeti na kmetiji

Pozdravljeni!

Sem visok, krepke postave, zelo nežen po duši in človek, ki ima rad kmetijo. Po izgledu sem povprečen. Nisem ravno nebeško lep, nisem pa grd. Na kmetiji zelo rad živim in jo tudi razvijam.
Želel bi si pošteno dekle, s katero bi si ustvaril družino in bi se preselila k meni na kmetijo. Lahko je mamica, vendar je pogoj, da me ne bi imela le iz koristi.
Počutim se zelo osamljenega in obupanega.
Verjetno se vsi sprašujete zaradi česa sem pri svojih letih samski. Samski sem, ker sem kmet. Ker nobeno dekle nima želje živeti na kmetiji, čeprav ne želim dekleta, ki bi jo imel za sužnjo, da bi cele dneve delala in garala na kmetiji. Rad bi tudi šel kam z njo, užival.

Prosil bi že vnaprej, da niste žaljivi, ker mi je že tako ali tako težko da sem se spustil v to, da sem šel pisati takšen oglas. Vendar sem osamljen. Želim si na morje, želim iti v hribe, kino, … pa nimam iti s kom. Ob večerih bi si želel družbe pa je nimam in je hudo.
Prosim če pozna kdo kakšno dekle če se lahko javi.

Lp

Prijavi se na Ljubezen po domače oz. Kmet išče kmetico!

Ne misli, da nisem tega poskusil. Delam na terenu izven svojega kraja bivanja. Vse, ki jih ogovorim me hvalijo, vse govorijo kako sem v redu idr., potem pa ko pride do resnih namenov da bi se dobili pa nobena noče, iščejo izgovore. Ne morem pa kar vsako vprašati direktno za kontakt. V večini so vse zasedene. Premladih punc pa niti ne ogovarjam, saj vem kje je moje mesto. Se pravi nad 30 let. Iskren sem in sem povedal, da nisem ravno nebeško lep. Sem povprečen. Ampak pri vseh teh, ki sem jih na terenu opazil in ogovoril iščejo mestne fante, ne želijo na kmetijo. Pogojujejo to, če želim biti z njimi da se odselim v mesto. Jaz pa tega ne želim, ker bi bil potem ravno tako nesrečen.

Dekletu, ki bi bila pripravljena priti k meni živeti ne bi odrekel njenega življenja, niti je ne bi prikrajšal za nič. Mora le obstajati želja, da bi živela na kmetiji. Vsekakor pa bi me najprej spoznala in presodila če si to želi. Nikogar v nič ne bi silil in poudarjam da imam doma moderno mehanizacijo in ne iščem sužnje.

Ljubezni si želim in po njej hrepenim. To mi manjka, da bi bil dokončno srečen.

Kaj vključuje življenje na kmetiji? Skupno gospodinjstvo s tvojimi starši?

Če misliš resno, se najprej preseli v svoje povsem ločeno gospodinjstvo.

Ta oddaja je poniževanje kmetov. Če so na takšen način želeli prikazati nas kmete in če imate vsi, ki ste oddajo gledali takšen pogled na kmete zaradi teh kandidatov, potem mi je jasno zaradi česa danes nimam dekleta.

Jaz sem daleč od tega kar televizija prikazuje, niti se želim medijsko eksponirati.

Preveč kompliciraš.

Ja, živeli bi v isti hiši s starši. V primeru, da bi se z dekletom ujel sem se pripravljen preseliti v bližino domačije kamor bi hodil pomagati, ne bi pa od dekleta to zahteval, da tudi ona hodi z menoj pomagati. Predvsem si ne želim, da bi kmetija v katero sem ogromno vložil in vlagal propadla, ker brez mene bi. Starša sta že stara in ne zmoreta vsega dela.

Ja, živeli bi v isti hiši s starši.
[/quote]
Tu je problem. To, da si kmet, ni problem.


Tu je problem. To, da si kmet, ni problem.
[/quote]

Saj to bi lahko spremenil. Samo zdaj ko sem samski in dekleta nimam. Mi je težko nekaj graditi in delati če niti ne vem če bom dočakal dekle. Že tako se počutim osamljeno, potem bi mi bilo še težje. Če bi našel dekle, ki bi ji bil všeč bi pa delal na temu, da bi bila ona srečna in tudi jaz. Ne bi mi bilo potem problem ustvarjati svoje gospodinjstvo. Rabim predvsem dekle, ki bi me bilo pripravljeno sprejeti z dejstvom da živiva na kmetiji.

Neki stvari naredi:
-VSAKO vprašaj za kontakt… pa ne email… kar telefonsko ( če ti da telefonsko ima interes). ostalo je brez veze..
– Kmetijo ne omenjaj preveč. Povej da rad prideluješ zelenjavo ( hehe)
-Ljubljana je tko tko… brez veze.. to ze veš sam…
– To da ziviš z starsi ni slabo ( pozabi glej +++).

Pa ne tolk komplicirat… 😛

Enako je govoril moj bivši. Da bo zgradil hišo. Da bova na svojem. A ko sem po 2 letih bivanja v skupnem gospodinjstvu zatežila da si poišče vam stanovanje, je bilo jasno da on iz domače hiše ne bo šel.

Tudi tega o ne deluje partnerke jaz ne kupim. Sem verjela partnerju ko je na začetku zveze rekel da ne bo nikoli od mene zahteval da delam na kmetiji. Čez 2 leti sem jih pa slišala da zakaj pa nič ne pomagam na kmetiji.

Lej vem da ti je hudo. Ampak v zvezi sta dva. In ne ti in kmetija in nekje daleč zadaj še tvoja partnerka. Kar se pri večini kmetov rado zgodi.

Treba se je prilagajati (to pomeni prilagoditi tudi delo na kmetiji partnerki in njenim željam). Si pripravljen to narediti?

Pa če sem prav razumela si dopoldan v službi popoldan pa na kmetiji.

Kdaj bi pa imela čas za partnerko?

Hvala za vzpodbudo. Saj v Ljubljani tako ali tako nisem iskal dekleta. Tudi delam v drugem kraju, ne v tistem iz katerega prihajam.
Težava je v tem, da interes že pokažejo. Dajo telefonsko, tudi komuniciram z njimi nekaj časa, potem ko začnejo spraševati o viziji življenja in prihodnosti…. tu potem nekako vse obrnejo mlin in niso več zainteresirane. Potem me kontaktirajo samo kadar me potrebujejo, tu pa se vse konča.
Stvar je v temu, da sem se začel sam spraševati kaj je narobe z menoj, ker vse te zavrnitve bolijo. Pa nisem zahteven ali pa samo na napačna dekleta naletim. Zato je sedaj to tukaj zadnje moje upanje, ker sem si zaradi tega že večkrat želel vzeti življenje.
Ker stvar je takšna da želim ljubezen in ohraniti kmetijo. Da bi se moral med tema dvema stvarema odločati je težko, ker bi bil nesrečen, če bi se moral odreči kmetiji in nesrečen sem sedaj brez ljubezni.
Lahko bi me vsaj kdo usmeril kje bi lahko iskal, razen seveda na terenu.
Pa ne govorite mi, da naj se prijavim kam za samske ali se javljam dekletom na oglase. Običajno vsaka najprej vpraša kakšen avto vozim in kakšno službo opravljam. Neke koristolovke si ne želim nakopati na vrat.

Hvala za to ker si delila svojo izkušnjo. Sam si preveč želim in hrepenim po ljubezni, da bi prelomil neko obljubo in onesrečil partnerko.

Tudi tvoje vprašanje je povsem na mestu. Moje delo poteka tako. Vstanem ob 4h zjutraj, pripravim se za službo in grem v službo. Domov pridem okoli 13h. Včasih kaj delam okoli kmetije kadar je delo, zjutraj kravam počistijo in jih nahranijo starši, popoldan okoli 17h storim to jaz. Sedaj ko je toplo pa so podnevi krave na paši, zvečer pa jih samo notri peljem.
Partnerki bi se posvečal popoldan in zvečer. Seveda bi se doma prilagodili tudi kar se zadeva dela na kmetiji. Tudi če bi kam s partnerko šel, ne bi bil problem, da bi starša ta čas prevzela vse delo.
Jaz imam košnjo čez in v gozdu v večini z drvi delam. Imam pa ogromno moderne mehanizacije in na splošno ni sedaj fizičnega dela toliko kot ga je bilo nekoč.
Če bi dekle postorilo kaj iz dobre volje jo tudi verjetno ne bi pobralo (skuhala kdaj kosilo, kaj pospravila ali pa šla na vrt). Težko fizično delo pa ne bi zahteval od nje. Predvsem bi se ravnal po njenih željah kar se tiče samega dela. Jaz sem napisal da ne iščem sužnje. In vem, da dekletom ne diši delo v hlevu kamor nobene niti silil ne bi.

Tukaj je videti, da še sam ne veš točno, kakšno življenje bi rad živel. Rad bi eno za v kino pa za na morje (ko boš imel slučajno čas). Potem bi rad eno dovolj resno, da bi se šele potem preselil stran od staršev na njeno željo, na svojo niti ne. Potem bi hodil na kmetijo delat, ona bo pa kaj? Te čakala v vajini najeti garsonjeri, da prideš? Malo bolje splaniraj te tvoje ideje, no.

Zakaj se čudiš, da pobegnejo, če bi pa najprej hodil v kino in na morje, potem pa bi kar na lepem želel imeti nekaj dovolj resnega, da bi se šele nato odselil stran…. Zmeden si ti, zmedene so tvoje punce.

Takole: če želiš samo družbo za mal ven, je to lažje. Ko pa iz te družbe želiš narediti nekaj resnejšega, jih prestrašiš. Mene bi tudi.

Delujes iskren. Malo kombliciras vse skupaj. Vendar, monovke dajte kontakt!

Take, ki te kontaktirajo ko te potrebujejo odj.ebi po hitrem postopku. Če si okrog vsake slinast potem je konec že na začetku. Take, ki si domišljajo, da so nekaj posebnega postavi na realna tla. Nič posebnega niso. Vedno je tako bilo in tudi danes je tako ali pa še hujše.

Če hočeš priti do diamanta moraš premetat precej materiala in glej da pri tem ne izgubljaš preveč časa. Take, ki se ne odzivajo ne kliči ker jim boš samo ego pumpal in dvigoval namišljeno ceno.

Iz te moke ne bo kruha! Vse preveč nekih planov, želja, obljub,…. v oblakih!

Glej, meni po opisu deluješ super moški in prav jezna sem, ko tu gor ene jamrajo, kako nimajo moškega, ko pa imajo priliko, pa nič od njih.

Jaz sem žal starejša od tebe, ti pa iskreno želim, da naletiš na eno tapravo in iskreno, ker mislim, da ji bo lepo pri tebi.

Kje ti vidiš kakšno, ki bi jamrala, da nima moškega? Večina samskih pove, da so kar zadovoljne. O nezadovoljnih samskih imajo precej več za povedati tisti, ki so vezani. Mogoče si zato nekaj pomešala.

Sicer pa gospodič ni rekel nič o tem, da bi bila starost ovira, tako da go for it.

Pa vse so oh in sploh super dupper … LOL

Jaz ti predlagam, da se naučiš kompromise sklepat. Zakaj mora biti ravno ena taka, ki bi hotela že kar živeti na kmetiji? Če si osamljen, boš zadovoljen tudi z eno tako, ki živi v mestu sama, potem pa z njo hodiš na izlete, v kino (kot praviš, da si želiš), se malo obiskujeta občasno enkrat pri enem, drugič pri drugem, saj si redno v mestu zaradi službe, kaj bi to torej bil nek problem? Ker kdor je res osamljen, je zadovoljen tudi z družbo 2-3x na teden, je veliko bolje kot nič. Če pa hočeš ti neke svoje ideale izpolnjevat brez upoštevanja želja drugih in je druga oseba samo objekt oz. kmet na šahovnici za tvoje želje, pa to drugi seveda to začutijo in se prestrašijo. Odvrzi potrebo po “zapečatenju”, bodi bolj odprt, pa boš družbo našel garantirano. Za toliko, kolikor imaš prostega časa. Pa tudi občasno pomoč boš našel (če jo boš v zameno tudi nudil). Ne pa stalne zapečatene za do konca življenja, to si pa izbij iz glave.

Pojdi na kakšno prireditev, kjer sodelujejo kmečke žene:
– društva kmečkih oz. podeželskih žena so prisotna na večini prireditev v bližnjih in malo bolj oddaljenih krajih s svojimi dobrotami

Sodeluj na kmečkih prireditvah, kot so naprimer:
– kmečke igre mladih (saj tam niso samo mladi, tudi malce starejši sodelujejo ali gledajo)
– tekmovanje oračev, koscev

Tudi v kakšnem konjeniškem društvu bi se našla kakšna ženska, ki jo veseli kmečko delo.

Drugače pa lahko vprašaš kmetijskega svetovalca na vašem koncu, če ve za kakšno prireditev.

Če nosiš pošto tudi po vaseh, pa mimogrede vprašaš kakšno mamco na kmetiji, če ve za kakšno fejst samsko žensko, ki bi bila za na kmete.

Na tak oglas se ti nobena ne bo javila, ker je malo grozljiv. Verjamem, da si iskreno povedal, kaj si želiš, ampak to ne gre ravno tako, da si boš kar ženo iskal. Najprej se išče prijateljice, znanke, kolegice, potem se pa nadgrajuje, če najdeš katero z veliko skupnimi točkami. Je ni ženske, ki bi jo kaj privlačilo dejstvo, da je na drugi strani tip, ki pričakuje oz. upa na podpis dosmrtne pogodbe ali vsaj dolgoletne. To se ponavadi kasneje začne razmišljat. Saj vem, da dobro in iskreno misliš in poveš, ampak moraš mislit tudi na to, kako izpadeš. Tako odženeš takoj iz prve še tiste, ki bi morda bile zainteresirane za življenje s tabo, ko bi te dejansko dobro spoznale. Moraš imet tudi takšne socialne veščine, da veš, kdaj izpadeš obupan in vsiljiv.

Kako bo pa potem ko ne bo vec tvojih starsev, da bi kaj pomagali na kmetiji!?
Bosta ti in tvoja morebitna partnerka priklenjena 24/7 na kmetiji in kravah.
Adijo morje, adijo kino. Tako to je, ce clovek razmislja tudi za naprej. Zivali ne mores pustit en teden samih.
Potemtakem ne bo samo sem pa tja kaj za skuhat ampak se konkretna pomoc s strani partnerke na kmetiji, pa se mogoce otroci na povrhu vsega.

Ja, živeli bi v isti hiši s starši. V primeru, da bi se z dekletom ujel sem se pripravljen preseliti v bližino domačije kamor bi hodil pomagati, ne bi pa od dekleta to zahteval, da tudi ona hodi z menoj pomagati. Predvsem si ne želim, da bi kmetija v katero sem ogromno vložil in vlagal propadla, ker brez mene bi. Starša sta že stara in ne zmoreta vsega dela.
[/quote]
Ti se ne boš nikoli nikamor selil, ker je to neizvedljivo in ti to dobro veš. S plačo nimaš za najemnino, kupovala ne bosta, ker ti je kmetija obljubljena in je škoda denarja, zidala ne bosta, ker si pol dneva v službi in pol dneva na kmetiji in ne bo kdaj. Tvoja starša se starata. Najprej bi kandidatko prepričal, da se ona “začasno” preseli k tvojim staršem. Pa da nima smisla, da bi delala posebej kuhinjo ali kaj pregrajevala, ker bosta šla itak na svoje. Potem jo boste vsi trije skupaj obdelovali, naj bo pametna in spregleda, da se nimata kaj seliti. Potem jo bosta tvoja starša obtoževala, da je lena in razvajena. Potem ji boš ti rekel, da imata v bistvu prav in da ji ne bi krona padla z glave, če bi šla kdaj v štalo, ko vidi, da sta starša stara in ne moreta, ona je pa mlada in zdrava. Pa da naj neha komandirati po svoje in naj se spomni, da je prišla v tujo hišo, kjer ni nič njenega in da naj se temu primerno tudi obnaša. Da naj neha noret z idejami, da bi zidala. Kdaj pa, lepo prosim? In s čim? Je mogoče že en sam dan delala od jutra do večera, odkar je pri hiši? Ne, prav imajo starši, da je ena lena mestna razvajenka. Le kaj ti je bilo tega treba?

New Report

Close