Iščem idejo za mascarpone

Super je, če ga daš v pire krompir, lahko pa z njim premažeš palačinke, zraven pa posuješ na drobno narezane koščke marelic ali kakega drugega sadja iz kompota. Naši otroci imajo najraje take palačinke, ki so premazane bodisi z mascarponejem ali s kislo smetano, nanje pa damo še v mikrovalovki odtaljene, segrete in posladkane borovnice. Mnjaaam… Pa dober tek!

Danes sem naredila grah in sem notri dodala samo žlico mascarponeja. Je nastala boljša omaka. Jutri pa bom najbrž ostanek porabila s krompirjem. Babi, tudi tvoja ideja je super, a moje kosilo mora potem čakati še kako uro in žal med tednom ni izvedljiva. Vse mora biti v omakah.
Take na hitro narejene popečene ali ocvrte stvari mi pridejo v poštev samo v vikendu, ko smo vsi doma. Za to soboto pa so naročeni njoki.Upam, da mi bodo uspeli, saj jih že dolgo nisem delala in tudi itak redko. Včasih jih kupim, a tokrat jih bom naredila sama. Krompirjevi njoki, seveda. Sem poizkusila tudi skutne, a niso bili preveč navdušeni nad njimi.

Tiramisu je enostavno pripraviti tudi v manjši količini, npr. za dve osebi: v dve večja kozarca na peclju položiš otroški piškotek ali dva, prepojiš s kuhano kavo in preliješ s kremo. Za kremo penasto stepeš jajce (ali samo rumenjak) s sladkorjem, nato nežno primešaš mascarpone in krema je narejena.
Še ena ideja za poobedek: z marscarponejem lahko preliješ poljubno sadje, npr. jagode – sedaj se je že začela sezona jagod. Lahko uporabiš samo mascarpone, lahko pa ga obogatiš s sladkorjem in/ali cimetom in/ali kislo smetano in/ali skuto. Lahko pripraviš kremo kot za tiramisu in s tem preliješ sadje.

ha,ha,ha…_ir_ poznam to. In požrem jih tudi kolikor vidim. Pa tudi edina pri naši hiši, ki jih jem. Ampak kalorije…… Sem danes porabla ostanek mascarponeja. Sem naredila muffine in ga vrgla v testo, pa še malček skute, ki je ostajala v skledici. Potem sem notri dala še neki čokoladni riž (en ponesrečen nakup, pa mi je dal hči idejo). Nič se ne vrže stran. Muffini so dobri. To jejo vsi, jaz pa samo provam, ker imam raje sočna in bolj sladka peciva.