Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Iščem majhen rabljen avto

Iščem majhen rabljen avto

Moj stari Subaru Justy je že dovolj star, da mora od hiše. S težkim srcem, ker mi res lepo služi, servisov praktično ni, je pa čedalje bolj gnil. Iščemo zamenjavo. Iščem avto, ki bi bil star nekaj let, oprema ni pomembna, naj bo “švoh”, torej da je v najnižjem razredu za registracijo. Fino je, če ima 5 vrat, ni pa nujen pogoj. Renaulti so malo predragi, Fiati mi ne potegnejo, iščem morda kakšnega japonskega, korejskega,… Zdaj z avtom pokurim cca en tank bencina na mesec, saj ga uporabljam samo za v službo (ki je blizu), vrtec in trgovino. Kakšen avto mi lahko svetujete? Kakšne so okvirne cene za recimo pet let star avto takega ranga? Hvala za odgovore.

Mogoče bi poskusil s suzuki swift ali z daewoo matiz, možno tudi kia pride. okoli 5 let star avto od teh bi te moral stati okrog 600.000 sit…
cashy

Novejši in boljše ohranjen justy?

Hvala obema.
Ali morda kdo ve, kje bi bili taki avti na ogled? Poznam rabljena vozila pri Renaultu (Vodovodna, Tržaška) in Fordu (Šmartinska), vendar so tam predvsem Renaulti in Fordi, ostalih znamk praktično ni oz. nič takega, kar bi me zanimalo. Bi se dalo kje ogledati predvsem “azijske” znamke avtomobilov? Najprej bi si rada namreč malo ogledala, kaj se sploh dobi, zato mi po oglasih nekako v tej fazi, dokler ne vem, kaj pravzaprav iščem, ni za gledat.

Živjo,
jaz imam Daewoo Matiza in sem z njim orto zadovoljna. Najbolje bo da se lotiš prelistavanja kakšnih oglasov. Veliko izbire imaš na http://www.avto.net/2004/, poglej pa ša kaj, na primer http://www.avtooglasnik.com/.
Moj Matiz je letnik 98 in sem ga dobila za zelo ugodnih 700.000 SIT. Štejejo pomembne ugodnosti, ki jih za ta denar dobiš zraven: 5 vrat, servo volan, el. pomik stekel, …
Vsakih par ur spremljaj nove oglase, kajti dober avto se proda še isti dan!
Veliko uspeha, Nats

Prosim, ne kupovati rabljene avtomobile pri avtohišah. Zakaj? Tam sigurno, ma ne sigurno, ampak 100% kilometre zasučejo nazaj, malo spolirajo in cene nabijejo. Rabljen avto kupiti LE direktno od lastnika !!!

Naj navedem primer: pri nas v podjetju, so se odločili, da ne bomo imeli več voznega parka. Zato so vse avtomobile dali na prodaj. Tisti ki so prišli si avto ogledat pri nas v podjetju so videli dejansko stanje avtomobila. Ne rečem, imeli smo res dobre avtomobile in nekatere slabe, tudi karambolirani so že bili nekateri.
Za tiste, ki jih recimo nismo uspeli prodati v 14 dneh, so se takoj javile razne avtohiše po Sloveni inzanam sprejemljivo vsote odkupile vse možne avtomobile kar nam jih je ostalo. Po približno 3-eh tednih je bilo moč videti naš prvi avto na avto.net-u. Naj navedem, da je šlo za Golf3, star 8 let z 220.000km prevoženih, bil je tudi lažje karamboliran, mi smo dobili zanj 630.000 SIT, na avto.net-u pa ga je neka avtohiša iz Ljubljane prodajala za 1.240.000 SIT in z 103.500 prevoženimi kilometri.
Tokdenarja za tisti avto???? Nam v podjetju se je kar želodec obračal… Da o ostalih avtomobilih, ki smo jih kasneje videli niti ne govorim. Aja, bilo jih je vsega skupaj čez 40.

Prosim, kupujte avtomobile le direktno od lastnika. Sicer je pa res, da mi bo marsikdo rekel, kaj te briga kaj mi počnemo z svojim denarjem, ter glej svoje stvari. A nočem nikomur nič slabega.

Lep dan še naprej.

Pavle

Poglej za toyoto yaris

toyote yaris pa ne bo dobila 5 let stare, še najstarejše bi precej presegale cenovni okvir manjših avtomobilov starosti 5 let. Nedvomno pa je yaris vsekakor dober nakup v svojem cenovnem razredu…
lp, cashy

Vsekakor se ne zanašaj, da je nakup pri avtohiši varnejši od nakupa pri ind. prodajalcu. Edini, za katerega lahko skoraj zanesljivo trdim, da prodaja dobre in temeljito pregledane ter poštimane rabljene avte, je servis Krulc v Moravčah (prodaja Nissane). Od te znamke bi ti od majhnih oz. manjših prišla v poštev micra in almera.

Vendar, ce kupis rabljen avto pri avtohisi, ne pa od fizicne osebe, imas v rokah pogodbo, s katero lahko se pol leta po nakupu v primeru kaksne sumljive okvare, ali pa, ce ugotovis, da je zavrten stevec,… po obligacijskem zakonu, zakonu o zassciti potrosnikov… lahko zahtevas kupnino nazaj, ali pa brezplacno popravilo ali pa zamanjavo vozila. Kar pa od fizicne osebe ne mores.
Sem imela sama tak primer, ko se mi je rabljen avto dva meseca po nakupu pokvaril (zelo nenavadna okvara, ki naj bi bila posledica napake na vozilu) in sem se potem z avtohiso, kjer sem ga kupila (sicer po malce prerekanja in grozenj z inspektorjem) zmenila, da so mi napako brezplacno popravili.

Nina, bi rekla, da je tvoj primer prej izjema kot pravilo in hitro trkaj trkaj, da je bilo to tudi vse, kar je bilo narobe z avtom.

Sem trkala in zdaj je, ze dobro leto in pol po nakupu vse OK. Ce se bo pa se kaj pokvarilo, pa mislim da po toliko casa ne morem vec kriviti prodajalca ampak pac “visjo silo” ali pa moj nacin voznje in skrbi za avto.

Verjetno je to res bolj osamljen primer, a mislim da imas vsekakor vec moznosti, da kaj dosezes, ce si kupil avto od pravne in ne od fizicne osebe.

Lari fari. Saj za morebitne spore se pa dobita z prodajalcem na sodišču, ki je prej omenjeno v pogodbi. Pa ti je isti k.

maja, jaz prodajam renault twingo. ima 3 vrata, je sivo-vijola barve in odlično ohranjen. sicer letnik 97, vendar samo 70.000 prevoženih kilometrov. uporabljala sem ga tako rekoč za relacijo služba-domov. avto je fantastičen in zelo malo porabi. je pa osnovna – base varianta. okvirna cena je 570.000 tolarjev.

Jaz bom konec avgusta prodajala swifta 1.3 , 3 vrata letnik 99, prevoženih 86000, prva lastnica. Avto je modre metalic barve. No, nima klime in servo volana. Ima pa električni pomik stekel. Cena, nimam pojma, ker se še nisem nič zanimala. Če do konca avgusta nič ne najdeš se mi javi.

Lep dan vsem!

Monika

A še prodajaš twingota, maš kakšen telefon?

Uau, super ste! Hvala vsem.

Za avtohiše sem tudi jaz že slišala, da vrtijo števce. Niti nimam namena kupovat tam. Fino se mi zdi edino to, da si tam lahko ogledaš več modelov na enem mestu, pa mir imaš – ni se treba vozit okrog in gledat avte pa še menit se s prodajalci… Tako da si bom tam kaj nagledala, potem pa že pobrskala po oglasih.

Pa še za Moniko:
Avgust mi je malo ušel – totalna gužva v službi. Zdaj grem na dopust za 14 dni, vrnem se v sredini septembra. Napiši mi mail, če boš takrat še prodajala.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Tudi če kupiš v rabljen avto v Avtohiši zahtevaj servisno knjižico. Tam imaš pa vse napisano, kdaj so bili servisi in na koliko kilometrov….

New Report

Close