Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Iščem naslov otroške oz. mladinske knjige

Iščem naslov otroške oz. mladinske knjige

Konec 80ih ali na začetku 90ih sem kot cca 10letnica brala eno knjigo, ki mi je med mnogimi redka ostala delno v spominu, a je ne morem najti. Možno je, da je bil pisatelj tujec (če je bil, je možno tudi, da je bila v originalu knjiga angleška), možno je, da so bile platnice zelene barve, možno je tudi, da sta bili vsaj dve podobni knjigi v zbirki.

Gre za fantka, katerega oče mislim da službeno potuje po svetu. Ta fant si želi očeta obiskati, mu napiše pismo in se odloči, da sebe da v to pismo. Ko pride na pošto, je kuverta v rokah peresno lahka, a ko jo uslužbenka stehta, tehta kot fantek. Uslužbenka poskusi ponovno, pismo je v njenih rokah lahko, na tehtnici pa težko.

Mislim, da ta fant potem leti z letalom do očeta. Če se prav spomnim, je bila na sliki narisana letalska kuverta – tista, ki je imela ob robu modre in rdeče črtice. Ne vem, ali je bila knjiga ilustrirana ali ne. Možno je, da je fantek imel tudi psa.

Če mi lahko kdo pomaga z nasvetom, avtorjem, naslovom, že vnaprej najlepša hvala!

Flat Stanley by Jeff Brown

Hvala za odgovor. Flat Stanley-ja je lahko najti na spletu, a malo dvomim, da gre za isto knjigo. Na Cobissu ne najdem nobenega slovenskega izvoda, pa je takrat v šolski knjižnici bil.

Pa kolikor vem, fant v knjigi, ki jo iščem, ni bil sam sploščen, temveč se je njegova teža prikazala v kuverti na poštnem okencu.

hmmm… najprej mi je na misel prišel Roal Dahl, ampak nisem našla nič konkretnega

Bom še malo brskala. Me res firbec matra 😀

New Report

Close