Iščem naslov otroške oz. mladinske knjige
Konec 80ih ali na začetku 90ih sem kot cca 10letnica brala eno knjigo, ki mi je med mnogimi redka ostala delno v spominu, a je ne morem najti. Možno je, da je bil pisatelj tujec (če je bil, je možno tudi, da je bila v originalu knjiga angleška), možno je, da so bile platnice zelene barve, možno je tudi, da sta bili vsaj dve podobni knjigi v zbirki.
Gre za fantka, katerega oče mislim da službeno potuje po svetu. Ta fant si želi očeta obiskati, mu napiše pismo in se odloči, da sebe da v to pismo. Ko pride na pošto, je kuverta v rokah peresno lahka, a ko jo uslužbenka stehta, tehta kot fantek. Uslužbenka poskusi ponovno, pismo je v njenih rokah lahko, na tehtnici pa težko.
Mislim, da ta fant potem leti z letalom do očeta. Če se prav spomnim, je bila na sliki narisana letalska kuverta – tista, ki je imela ob robu modre in rdeče črtice. Ne vem, ali je bila knjiga ilustrirana ali ne. Možno je, da je fantek imel tudi psa.
Če mi lahko kdo pomaga z nasvetom, avtorjem, naslovom, že vnaprej najlepša hvala!
Hvala za odgovor. Flat Stanley-ja je lahko najti na spletu, a malo dvomim, da gre za isto knjigo. Na Cobissu ne najdem nobenega slovenskega izvoda, pa je takrat v šolski knjižnici bil.
Pa kolikor vem, fant v knjigi, ki jo iščem, ni bil sam sploščen, temveč se je njegova teža prikazala v kuverti na poštnem okencu.