Iščem žensko družbo čeprav sem vezan ;
Kot bi vprašal kateri se je že zaletel z avtom in bi se potem šel peljat zgolj s tistimi, ki niso imeli še prom.nesreče…..
Dvomim, da gredo ljudje v vezo zato, da bi varali. Vse je nek splet okoliščin katerim lahko (nevede?) podležeš. In nekdo, ki se je znašel v taki situaciji, ko se je moral soočit z moralnim mačkom, ki verjetno ni prijeten, si ne želi več ponovit zadeve.
Torej, če je nekdo iskreno obžaloval dejanje je lahko še bolj “tapravi” kot pa tisti, ki tega še ni doživel ;)[/quote]
Tukaj gor se razvija teza, da tisti, ki prevara, pred tem ni naredil nič narobe, ampak je kriv izključno drugi, torej tisti, ki je prevaran, ker se je zanemaril, zredil, ker samo najeda, noče seksat in tako dalje. Tisti, ki vara, je bil pa vedno, od prvega dneva naprej, sam pojem zglednega zakonca.[/quote]
To je izkljucno tvoj konstrukt, ki ga tu nihce ne zagovarja.
Gre se le za to, da je ‘prevara, ki jo vsi vidijo, obsojajo’, pogosto le del zgodbe. Zgodbe, katere vsebino se prerado zanemari, pa bi utegnila povedati dosti vec.
Nobena zgodba ne more opravičiti prevare. To je le pesek v oči, češ drugi me ne razumejo, me ne slišijo, me ne poznajo, ne vedo za mojo zgodbo. Če je zgodba tako srce in hlače parajoča, ukrepaš drugače kot da se zatečeš v prevaro.
Potem je tvoj problem ta, da ocenjuješ fer/ne fer pretežno iz vidika spolnosti. Vseh ostalih možnosti pa ne vidiš ali nočeš videti. Taki ljudje ponavadi tudi niso pripravljeni prevzemati nase nikakršne odgovornosti za odnos in je za vse ponavadi kriv partner.
Večina zgodb ne opravičuje tudi dejanj, ki imajo prevaro lahko za posledico, ampak s tem se verjetno ne boš strinjala. Večina prevar pa se zgodi po spletu okoliščin, to je biti ob (ne)pravem času na (ne)pravem mestu in pod vplivom posledic slabega odnosa doma. Prevara pa tudi ni antibiotik, temveč kvečjemu aspirin. 🙂
Zdaj boš še rekel, da so varalice bili zavedeni in potegnjeni v pregrehe. Za to se odločiš. Ne more biti kriva okoliščina ali vino na mizi ali pomanjkljivo oblečena ženska/seksapilen moški…
Prevara je kvečjemu glavobol, ki vodi v migreno, v kolikor se ne zdravi. Res pa je, da obstajajo ljudje brez vesti. Njim ni mar ne za sebe ne za druge.
Vsi pa vemo, da se vecina zapikne v eno samo dejanje. Prevara!!!!!! 🙂
Sem kje trdil kaj takega? Govorim samo o tem, da je veliko večja verjetnost, da do prevare pride, če so izpolnjeni omenjeni trije pogoji. Če bosta izpolnjena samo prvi in drugi, je pri normalnem človeku ponavadi le premalo.
Ne, vsak odgovarja za lastna dejanja in to velja tudi za spremenjen odnos do partnerja, čeprav je tudi to velikokrat neke vrste prevara in se prav pri tem največkrat sliši o izključni partnerjevi krivdi.
Varanje ne more biti splet naključij, okoliščin, izpolnjenih pogojev pri ljudeh, ki so trdni, kritični do sebe, razumni in hkrati senzibilni.
Vedno znova se vracamo tam kjer smo zaceli. Za vecino je edina pomembna ‘THE prevara’. To je edino kar vidijo. To je edino kar obsodijo. Drugo jih ne zanima!
Tako ne gre za opravicevanje prevare. Gre le za to, da druzba tak vik in krik zazene zaradi porocenega tica v ustih druge zenske, nihce pa se ne vprasa kaj vse je temu botrovalo. Morda je slo za “super” zakon, le za fafanje zenska se slisati ni hotela. Aja, to je nepomembno. Pravi dec se bo sprijaznil s tem, da zeni pac ni do tega. Ali pa kar locil. 🙂
Vsi pa vemo, da se vecina zapikne v eno samo dejanje. Prevara!!!!!! :)[/quote]
Saj pravim. Pri meni bi se zgodba končala že veliko prej in že za veliko manj.
Pa nisem nek posesivc, da si ne bo kdo narobe tolmačil.
Do sedaj še nisem slišala za tisto drugo, za kar bi rekla…ampak res ni pomembna prevara, what a story!
1. niso vsi ljudje enako trdni, kritični do sebe in senzibilni in
2. nihče ni tako trden, da se ga ob pravih pogojih dalo premaknit. Če je še dovolj kritičen do sebe in senzibilen pa še toliko prej.
2. nihče ni tako trden, da se ga ob pravih pogojih dalo premaknit. Če je še dovolj kritičen do sebe in senzibilen pa še toliko prej.[/quote]
Seveda, šibkost imamo v genih. Klecneš in se zgovoriš na šibkost. Priročno. Ampak zakaj se enim to konstantno dogaja in so krivi kamni, korenine, hlodi na poti.
Prevara je pomembna, ampak ni prevara samo izvenzakonsko vtikanje. kapiš? Ni prevara samo prelomljena obljuba glede seksa, temveč VSAKA prelomljena obljuba.
Prevara je pomembna, ampak ni prevara samo izvenzakonsko vtikanje. kapiš? Ni prevara samo prelomljena obljuba glede seksa, temveč VSAKA prelomljena obljuba.[/quote]
Bravo Boom!
Mimogrede Goldfish, kaksna je bila pa tvoja zgodba? Sej vem, da nam jo boš zaupala :))))
Saj menda se ne pogovarjamo le o skokih čez plot. To mi je jasno. Prevara je posledica nečesa, kar se ne bi smelo zgoditi. Torej je pomembna, ker se varajoči ni ustavil pri vzroku/vzrokih, ampak je šel do konca.
Bi rad videl te vodotesne zagovornice zvestobe kako bi odreagirale, ce bi jim sam (samski!) Brad Pitt zacel dvoriti. 🙂
In primerljiv scenarij za moske; po zelji vstavite svojo junakinjo in poljubno dejanje.
Talk is cheap, pravijo. 😉
2. nihče ni tako trden, da se ga ob pravih pogojih dalo premaknit. Če je še dovolj kritičen do sebe in senzibilen pa še toliko prej.[/quote]
Seveda, šibkost imamo v genih. Klecneš in se zgovoriš na šibkost. Priročno. Ampak zakaj se enim to konstantno dogaja in so krivi kamni, korenine, hlodi na poti.[/quote]
ja, vidiš, to se pa tudi jaz sprašujem. Tudi zakaj je vedno kriv dedec, če njej ni do seksa :-)))
Prevara je pomembna, ampak ni prevara samo izvenzakonsko vtikanje. kapiš? Ni prevara samo prelomljena obljuba glede seksa, temveč VSAKA prelomljena obljuba.[/quote]
Bravo Boom!
Mimogrede Goldfish, kaksna je bila pa tvoja zgodba? Sej vem, da nam jo boš zaupala :))))[/quote]
V šoli sem plonkala.
Seveda, šibkost imamo v genih. Klecneš in se zgovoriš na šibkost. Priročno. Ampak zakaj se enim to konstantno dogaja in so krivi kamni, korenine, hlodi na poti.[/quote]
ja, vidiš, to se pa tudi jaz sprašujem. Tudi zakaj je vedno kriv dedec, če njej ni do seksa :-)))[/quote]
Ej, tega odgovora pa ne vem, ker nisem enakega mišljenja:).
Če nekdo vara, ne pomeni avtomatsko po črno-beli tehniki slikanja, da je slab človek, niti da je slab oče ali mati, ampak da ni ustrezen oz. “slab” zakonski človek oz. partner. – ker partnerstvo vzdržujeta 2, in kakor je ta odnos slab, pa se nič ne ukrene v smeri izboljšanja veze, ne more biti odgovoren en sam, ker partnerstvo je “skupen projekt”. Zato si pogosto kateri izmed partnerjev poišče “izhod”, kakor pa da vztraja v mrtvi oz. nezadovoljivi-odvisniški zvezi, kjer je en “storilec oz. krivec” – drugi pa njegova dvojica kot “dober policaj”, ki je zrela za razhod npr., pa oba nista pripravljena na to.
Jaz ne zagovarjam varanja in varalic, ampak konstantno varanje, ki je prisotno že od začetka in varanje po parih letih zveze sta meni dve različni zadevi.
Pri prvi se mora prevarani vprašati, sploh če stalno naletava na partnerje, ki varajo, zakaj se zanje odloča, kaj ga privlači in to razčistiti. Kar pa ne pomeni, da se prelaga odgovornost nanj. Drug scenarij je pa zame kot samomor. Ogromno dejavnikov se mora poklopiti, da pride do dejanja. Ni čez noč in v času največje harmonije.
Najbolj preprosto je varajoče označiti kot strahopetce, ki nočejo urediti odnosa. Nikoli pa ne vemo, kaj so naredili, da bi se izboljšalo odnos, kako se je druga stran odzvala in kje je tisti komunikacijski šum, ki je pobrkljal vse skupaj.
Pa tu mi je zanimivo, da večinoma govorimo o ženskah, ki so prevarane in moških, ki varajo. Med ljudmi, s katerimi sem si blizu in poznam njihove zgodbe, je več žensk, ki varajo od štarta ali pa si najdejo ljubimca in jih moški zasačijo, kot pa moških, ki to naredijo.
Ne zagovarjam moškega spola, sploh ne. Hočem samo povedati, da ni vse tako črnobelo.
Samo boldano komentiram.
Se rahlo podpovprecna zenska si z lahkoto najde seks prijatelja, ce je le dovolj motivirana! Medtem, ko VECINA moskih izven konteksta resne zveza do seksa enostavno ne pride, ce ne placa. Taksna je pac realnost. Vsaj v Sloveniji. Kaj je logicna posledica? Ravno to kar opazas. Dejansko vara dosti vec zensk kot moskih. Servira pa jih manjsina moskih.
Potemtakem pridemo do logičnega zaključka, zakaj se moški ne ločijo, ko se odločijo za varanje in zakaj se tudi relativno redko ločijo, če ženska zagotovi, da je varala v afektu (kaj je res in kaj ne je drugo): preprosto zato, ker je manj opcij, da bi (brezplačno) seksali, če se žene odkrižajo kot če prakticirajo ženo + priložnostno afero.
Forum je zaprt za komentiranje.