Iščem žensko družbo čeprav sem vezan ;
No, ta teza odgovarja mojemu primeru… morda je kje tudi obratno in se ženska ,, pregreši,,. Pa to ne pomeni, da je slaba ženska, ki jo je treba grajati… treba jo je razumeti ;
Kdo tu zagovarja varanje? Gre le za poskus odprtega pogovora na to temo.[/quote]
Eni ga zagovarjate. Kako pa ti imenuješ to, da braniš tiste, ki varajo, in s tem torej tudi varanje samo? Trdiš tudi, in nisi edini, da tisti, ki vara, ni naredil nič narobe, pač pa je za njegovo varanje kriv izključno prevarani. On ga je napeljal k temu, da je tako rekoč moral varati.
Za moje pojme je to zagovarjanje. Nasprotno bi bilo, če bi rekel, ni opravičila, če je nekoč obljubil zvestobo.
Nekaj pomembnega pozabljate. Slabih dejanj ne morete opravičiti s tem, da ista slaba dejanja počnejo tudi drugi. No, človek šibke morale in brez načel bo seveda z veseljem pograbil take zadeve. Vsi goljufajo, bom pa še jaz. Vsi kradejo, bom pa še jaz. Pozabljate/pozabljajo pa, da gre pa v biti vedno samo za enega človeka, za nas same. Ali si nekaj dopustimo početi ali ne, ne glede na vse ostale. Če se ravnamo po ostalih oziroma lastna slaba dejanja opravičujemo s tujimi, smo pač navadni pezdetki, lupina brez tehtne vsebine. In potem seveda ni nič čudnega, da ne znamo furat zakona, zveze, ker pač že v osnovi nimamo potrebnih temelj za to.
Za ,,Goldfish,, – tvoja trditev, da varanje ne more biti splet okoliščin in naklučij zaradi trdnega značaja ne bo držala… poznam primer, ko se je ženska pri svojih dobrih sedemdesetih ( se pravi, skoraj ob koncu življenja) zapletla v izvenzakonsko razmerje. Nihče ne more trditi ne za drugega in še najmanj za sebe da nečesa ne bo nikoli storil… Okoliščine in naklučje sta po mojem (ravno nasprotno ) tista glavna dejavnika, zaradi katerih pride do sprememb…
V prvi tretini debate sem bil opluvan…..v drugi tretini je bila situacija približno pol-pol…. v zadnji tretini pa se mi zdi, da tudi tiste najbolj zagrizene popuščajo…in postajajo bolj človeške…. če bi še kdaj katera od njih spila kakšen kozarček vina, bi se pa spustila čisto na realna tla…
Nekatere stvari se pač ne zgodijo vsem. Res pa je, da nikoli ne veš, kaj te še čaka.
Ideal je pa Holiwudska romanca?…..
Kdo tu zagovarja varanje? Gre le za poskus odprtega pogovora na to temo.[/quote]
Eni ga zagovarjate. Kako pa ti imenuješ to, da braniš tiste, ki varajo, in s tem torej tudi varanje samo? Trdiš tudi, in nisi edini, da tisti, ki vara, ni naredil nič narobe, pač pa je za njegovo varanje kriv izključno prevarani. On ga je napeljal k temu, da je tako rekoč moral varati.
Za moje pojme je to zagovarjanje. Nasprotno bi bilo, če bi rekel, ni opravičila, če je nekoč obljubil zvestobo.
Nekaj pomembnega pozabljate. Slabih dejanj ne morete opravičiti s tem, da ista slaba dejanja počnejo tudi drugi. No, človek šibke morale in brez načel bo seveda z veseljem pograbil take zadeve. Vsi goljufajo, bom pa še jaz. Vsi kradejo, bom pa še jaz. Pozabljate/pozabljajo pa, da gre pa v biti vedno samo za enega človeka, za nas same. Ali si nekaj dopustimo početi ali ne, ne glede na vse ostale. Če se ravnamo po ostalih oziroma lastna slaba dejanja opravičujemo s tujimi, smo pač navadni pezdetki, lupina brez tehtne vsebine. In potem seveda ni nič čudnega, da ne znamo furat zakona, zveze, ker pač že v osnovi nimamo potrebnih temelj za to.[/quote]
Vstrajno mi polagas mi besede v usta. Sem te ze vceraj opomnil. Not nice. 😉
Dejstvo je, da se druzba kot celota skoraj izkljucno fokusiranja na eno samo dejanje prevare, vitikanje ali kaj ze. Varalico na vislice. Drugo je nepomembno. Za moje pojme gre za veliko napako. Vstrajanje pri taksnem razmisljanju druzbi prepreci razumeti razloge zakaj do varanja sploh pride. To pa je predpogoj kakrkoli resiti.
Jaz nobeno varalico apriori ne zagovarjam. Zato pa, preden obsodim, zelim razumeti okoliscine. Le te so tebi nepomembne, kar si se enkrat eksplicitno napisala. Ti pa mi pripises, da IZKLJUCNO krivim partnerja. Mislim…?!?
Ze najin dialog kaze zakaj iskren dialog med partnerjema vcasih enostavno ni mogoc. In ko se poskuse resevanja izcrpa, locitev pa morebiti ni smiselna, vcasih sledi… prevara. In ze bi eni varalico na vislice, kot da je to vse kar steje.
Morda se je lahko za razliko od zrtve prej pretegnil v poskusih konstuktivne resitve problemov. Morda je predlagam kup resitev. Morda ga je partner ze davno odpisal. Morda…
Ne vemo. Lahko gre le za prasca, ki bo vsako zensko, ne glede na okoliscine, brezobzirno vsestranko izkoristil, okradel, prevaral, itd. Tudi taki so.Ampak, MY POINT IS… razumi preden obsodis. 😉
V drugi del pa se bom kdaj drugis spustil. Tokrat ti povem le to. Nezivljensko idealiziranje se krasno slisi, v praksi pa taksnih junakov prakticno ni. Se Gandhi se pokaze v cisto drugi luci, ko malo bolje razumes njegove motive. Ljudje smo ljudje. Toliko.
Ideal je pa Holiwudska romanca?…..[/quote]
Glej, eni se tu skusate pokazati v tako idealni luci, da vam niti junaki iz Disneyevih pravljic niso kos….
Torej smo vsi, od prvega do zadnjega, varalice?[/quote]
Če imaš željo na to tako gledati, potem ja. Lahko pa stvar primerjamo tudi s sodobnimi načini v marketingu, politiki ipd, kjer je osnovni način najprej ljudem zagreniti življenje in potem ponuditi instant (ne poceni) rešitev problemov, ob ustrezni medijski podpori. Kdo je tu kriv? Res samo tisti, ki podleže?[/quote]
Ja kdo pa?
Če ti pustiš odprta vrata nekdo ti pa okrade stanovanje, kdo je tat?
Mnogo njih gre mimo odprtih vrat, določeni bi ti pa pokradli kar se pokrasti da.
Razlika je v morali človeka, v privzgojenih vrednotah, ki jih nekdo ima drugi pa nima in jih nikoli ne bo imel, če jih ni osvojil v otroštvu.
Ideal je pa Holiwudska romanca?…..[/quote]
Glej, eni se tu skusate pokazati v tako idealni luci, da vam niti junaki iz Disneyevih pravljic niso kos….[/quote]
Eni v pisanju drugih gledate risanke in to v barvah in zraven vas še fovšija razjeda, čeprav za vse skupaj ni razloga razen vaše bolane domišljije, ki vam predstavlja realnost.
To je res. Problem odnosov so izkušnje in pa cilj, ki si ga vsak zastavi. Nekdo si lahko reče, da nikoli ne bo prevaral in to še ne zagotavlja, da bo sposoben ustvariti harmoničen odnos ali pa, da je zaradi tega kaj boljši od nekoga, ki je bolj nagnjen k prevari. Štejejo izkušnje in sposobnosti, ki jih skozi te izkušnje pridobivamo. Samo skozi slabe izkušnje, ne pridobimo dovolj sposobnosti. Potrebuje tudi dobre, ki nam dajo potrditev, da delamo prav.
Ne vem no. Če je v enostavni možnosti, da partnerju, s katerim si delimo življenje, ne lažemo
v bistvenih stvareh, vidite nek nedosegljiv ideal – pol smo pa res u k.
Bistveni razlog za varanje je samo eden – KOMOT. In to je to. Nič kompliciranga.
Varati je pač bolj komot kot ločitev, sodišče, preživnina, otroci, stiki, novo stanovanje , to je vse.
Govoričenje in nakladanje o prav/narobe, idealih, človeštvi nasploh, trkih v vesolju in osmih straneh
odkrivanja tople vode je mal odveč.
Nekaj pomembnega pozabljate. Slabih dejanj ne morete opravičiti s tem, da ista slaba dejanja počnejo tudi drugi. No, človek šibke morale in brez načel bo seveda z veseljem pograbil take zadeve. Vsi goljufajo, bom pa še jaz. Vsi kradejo, bom pa še jaz. Pozabljate/pozabljajo pa, da gre pa v biti vedno samo za enega človeka, za nas same. Ali si nekaj dopustimo početi ali ne, ne glede na vse ostale. Če se ravnamo po ostalih oziroma lastna slaba dejanja opravičujemo s tujimi, smo pač navadni pezdetki, lupina brez tehtne vsebine. In potem seveda ni nič čudnega, da ne znamo furat zakona, zveze, ker pač že v osnovi nimamo potrebnih temelj za to.[/quote]
nekaj je slabo dejanje samo zato ker so nam tako vcepili v glavo, ne ker je to odločila višja inštanca od mene ali tebe…. in to je problem ker smo/ste indoktrinirani, ti boš rekla da je varanje slabo dejanje, ampak kako lahko ti sodiš? A si moralno neoporečna na VSEH nivojih in torej popolna? Če nisi ne more nepopolen sodit nepopolne na kateremkoli nivoju, zakonsko gledano varanje ni kaznivo dejanje, torej ga je obsodil kdo? Nek kolektivističen duh?
Ne moreš govorit da je nekaj slabo dejanje ker je samo dejanje, slabe in dobre ga dela naša misel o tem in tu je catch. Ti pa si skozi odraščanje naučena da ”brezpogojno” obsojaš to dejanje in nočeš iz te kože ker ti je udobna, je lažja pot kot pomislit zakaj je sploh varanje slabo, če bi jutri vsi rekli da je dobro da nima pomena da je nevtralno, bi bilo pa naenkrat to to, zato kot tako govorit o slabem in dobrem v varanju je neumno in kaže je intelektualni manjko osebe.
In kaj slabega je da si v naših kratkih življenjih želimo biti komot? Ali je to kaznivo?
Glej, eni se tu skusate pokazati v tako idealni luci, da vam niti junaki iz Disneyevih pravljic niso kos….[/quote]
Eni v pisanju drugih gledate risanke in to v barvah in zraven vas še fovšija razjeda, čeprav za vse skupaj ni razloga razen vaše bolane domišljije, ki vam predstavlja realnost.[/quote]
Glej koliko strani smo smisali brez vecjega direndaja. Sedaj pa lahko natrosis par komentarjev kot je tale, pa bomo hitro zapluli v stare vode. Bos kaj bolj zadovoljen? Cesa bi ti naj zavidal?
nekaj je slabo dejanje samo zato ker so nam tako vcepili v glavo, ne ker je to odločila višja inštanca od mene ali tebe…. in to je problem ker smo/ste indoktrinirani, ti boš rekla da je varanje slabo dejanje, ampak kako lahko ti sodiš? A si moralno neoporečna na VSEH nivojih in torej popolna? Če nisi ne more nepopolen sodit nepopolne na kateremkoli nivoju, zakonsko gledano varanje ni kaznivo dejanje, torej ga je obsodil kdo? Nek kolektivističen duh?
Ne moreš govorit da je nekaj slabo dejanje ker je samo dejanje, slabe in dobre ga dela naša misel o tem in tu je catch. Ti pa si skozi odraščanje naučena da ”brezpogojno” obsojaš to dejanje in nočeš iz te kože ker ti je udobna, je lažja pot kot pomislit zakaj je sploh varanje slabo, če bi jutri vsi rekli da je dobro da nima pomena da je nevtralno, bi bilo pa naenkrat to to, zato kot tako govorit o slabem in dobrem v varanju je neumno in kaže je intelektualni manjko osebe.[/quote]
Ti niti v vezi nisi zato ne moreš sodit o tem, kaj šele o varanju….
Zakaj je varanje slabo...
Slabo mi rata ko take berem… A smo prišli do sem, ko je prevara že neka čisto običajna stvar?
Kakor za koga….
Folk debatira ti pa uletiš s svojimi debilnimi da boš speljal temo v off topis, zdaj bi te Robi moral pobrisat in banat 🙂
Ampak ker bom ignoriral tvoje prcanje in podjebavanje in logike če nisi ne moreš sodit (ker potem se to spomniš naslednjič ko govoriš o sodnikih, policistih, vojski, reševalcih, POLITIKIH, in jih sodiš ali so dobri ali slabi), skratka karkoli kar nisi it po poklicu ne moreš sodit in karkoli kar nisi preživel ne moreš sodit)
Bom ti še enkrat povedal, da ti nisi NIHČE tako kot jaz ne, ki bi lahko podajal moralne obsodbe….. In to je bistvo družbenega engineeringa ko nam probavajo vcepit kaj je dobro in slabo in javno mnenje itd.
Pa če te vprašam kontra, si kdaj varal? Če nisi kako lahko govoriš o varanju in ga celo ocenjuješ in postavljaš v dobro in/ali slabo? 🙂
Tisti, ki vara, in tisti, ki je prevaran, imata po moje v veliko primerih ponotranjene določene vzorce iz družine.
Ravno to je potem pogosto razlog za privlačnost – ta preplet odvisnosti in kontra-odvisnosti, vsaj na začetku.
Npr. ženska, ki je v odvisniških oz. v tesnih simbiotiskih odnosih z očetom, jo bo recimo privlačil moški, ki pa je kot njen nasproten, a hkrati psihološko komplementaren pol, ker izhaja iz podobnega družinskega okolja, kjer pa se je on recimo skušal otresti bližine enako vsiljivih staršev, pred katerimi je bežal (kontra-odvisnost). In potem en “prisesava” partnerja nase, drugi pa spet beži (k drugim ženskam oz. moškim).
In kaj slabega je da si v naših kratkih življenjih želimo biti komot? Ali je to kaznivo?[/quote]
Ne, biti piz.d.un ni kaznivo. Si pa pač vseeno pizd.u.n.
Eni v pisanju drugih gledate risanke in to v barvah in zraven vas še fovšija razjeda, čeprav za vse skupaj ni razloga razen vaše bolane domišljije, ki vam predstavlja realnost.[/quote]
Glej koliko strani smo smisali brez vecjega direndaja. Sedaj pa lahko natrosis par komentarjev kot je tale, pa bomo hitro zapluli v stare vode. Bos kaj bolj zadovoljen? Cesa bi ti naj zavidal?[/quote]
A misliš, da bi obrnili barko proti risankam kamor ti kažeš smer?
Koji k…c po tvojem, jaz pišem kaj želim pokazat? A to si napisal, da bi me sprovociral pa ti ni uspelo in sedaj ko si sam živčen to živčnost obračaš name?
Lepo sem vprašal, če ti ideal predstavlja holiwuski film, ti pa si začel nabijat in se posmehovat mojem privat življenju!
A boš sedaj opisal nek ideal zveze al se boš norčeval dalje?
In kaj slabega je da si v naših kratkih življenjih želimo biti komot? Ali je to kaznivo?[/quote]
Tako kot je zenskam baje bolj KOMOT reci, da jo boli glave, namesto, da bi nacela pogovor na temo kjer jo res cevelj zuli. Primer… 🙂
Samo ni slisati, da bi kritiki prevar o tem kaj dosti razpravljali. Ce ze, pade pavsalna ocena o krivdi moskega, da ji ni do seksa. O cimer sicer ni vredno z njim razpravljati, lol. Ampak, ce se mene vprasa, je vecja prevara to, ce zensko leta “glava boli”, v zakonu pa ostaja, ker ji je tako bolj komot, kot pa ce se gre moski kam drugam fizicno rekreirat. Vemo pa, kako druzba gleda na te reci. Ravno obratno. Pravec nesramen.
Ne, biti piz.d.un ni kaznivo. Si pa pač vseeno pizd.u.n.[/quote]
In ti si Gandhi moralno neoporečen da lahko sodiš ker si nekaj več kot ostali ljudje? 😉
Zanimivo
Folk debatira ti pa uletiš s svojimi debilnimi da boš speljal temo v off topis, zdaj bi te Robi moral pobrisat in banat 🙂
Ampak ker bom ignoriral tvoje prcanje in podjebavanje in logike če nisi ne moreš sodit (ker potem se to spomniš naslednjič ko govoriš o sodnikih, policistih, vojski, reševalcih, POLITIKIH, in jih sodiš ali so dobri ali slabi), skratka karkoli kar nisi it po poklicu ne moreš sodit in karkoli kar nisi preživel ne moreš sodit)
Bom ti še enkrat povedal, da ti nisi NIHČE tako kot jaz ne, ki bi lahko podajal moralne obsodbe….. In to je bistvo družbenega engineeringa ko nam probavajo vcepit kaj je dobro in slabo in javno mnenje itd.
Pa če te vprašam kontra, si kdaj varal? Če nisi kako lahko govoriš o varanju in ga celo ocenjuješ in postavljaš v dobro in/ali slabo? :)[/quote]
Ti si sam sebe povozil s tem argumentom, da če nisi varal oz, če nisi popoln, ne moreš govorit o tem.
To si očital zgoraj.
Drugače pa odkar obstaja družba, veljajo v njej določena pravila obnašanja, nekaj v smislu 10 božjih zapovedi, ne laži, ne kradi, ne ubijaj….itd in če se jih posamezniki v družbi ne držijo, če jim to ni privzgojeno, se obnašajo kot živali, družba razpade, pride do trenj, vojn, krivic takšnih in drugačnih.
Torej pravila morajo biti in treba se jih je držati, ker v nasprotnem gremo proti samouničenju kot smo šli že mnogokrat doslej in se nismo še nič naučili, če danes obstaja toliko ljudi, ki se sprašujejo o smiselnosti obstoja moralnih načel.
Glej koliko strani smo smisali brez vecjega direndaja. Sedaj pa lahko natrosis par komentarjev kot je tale, pa bomo hitro zapluli v stare vode. Bos kaj bolj zadovoljen? Cesa bi ti naj zavidal?[/quote]
A misliš, da bi obrnili barko proti risankam kamor ti kažeš smer?
Koji k…c po tvojem, jaz pišem kaj želim pokazat? A to si napisal, da bi me sprovociral pa ti ni uspelo in sedaj ko si sam živčen to živčnost obračaš name?
Lepo sem vprašal, če ti ideal predstavlja holiwuski film, ti pa si začel nabijat in se posmehovat mojem privat življenju!
A boš sedaj opisal nek ideal zveze al se boš norčeval dalje?[/quote]
Zal mi je, da imas probleme sam s sabo. Jutri si v miru preberi celo temo, pa bos lazje videl kako izstopajo tvoji komentarji. Do takrat pa, bye bye. 😉
Ne, biti piz.d.un ni kaznivo. Si pa pač vseeno pizd.u.n.[/quote]
In ti si Gandhi moralno neoporečen da lahko sodiš ker si nekaj več kot ostali ljudje? 😉
Zanimivo[/quote]
Kaj sem tle jest, pa res ni važno pri teh stvareh.
Če lažeš, si lažnivec, če si pizdu.n si pa pizd.un, pa ne glede na to al sem jaz Gandi al ne.
Forum je zaprt za komentiranje.