Iščem žensko družbo čeprav sem vezan ;
In ti si Gandhi moralno neoporečen da lahko sodiš ker si nekaj več kot ostali ljudje? 😉
Zanimivo[/quote]
Kaj sem tle jest, pa res ni važno pri teh stvareh.
Če lažeš, si lažnivec, če si pizdu.n si pa pizd.un, pa ne glede na to al sem jaz Gandi al ne.[/quote]
Kaj pa je zenska, ki jo “stalno” boli glava? 🙂
In ti si Gandhi moralno neoporečen da lahko sodiš ker si nekaj več kot ostali ljudje? 😉
Zanimivo[/quote]
Kaj sem tle jest, pa res ni važno pri teh stvareh.
Če lažeš, si lažnivec, če si pizdu.n si pa pizd.un, pa ne glede na to al sem jaz Gandi al ne.[/quote]
In kdo določa kdaj si pizd.un? Ker lažnivec je dokaj lahko tehnično in teoretično opredeljivo, pizd.un pa daleč od tega, se pravi določaš ti ali kako? ker jaz ne pridem do enakega zaključka 🙂
Dater saj pa ja veš, ona je samo bolana ali pa ima ravnovesje porušeno, kriv je verjetno tip 🙂
Obstajajo pravila in že nekaj časa obstajajo tudi sodišča, ki v sodbah zaradi kršenja istih pravil izrekajo različne sodbe upoštevajoč okoliščine v katerih se je kršitev zgodila. Ni isto umoriti nekoga v samoobrambi ali iz čistega veselja, a ne? A ti bi pa obsojal in kaznoval kar po talibansko? Le morda selektivno, odvisno katero pravilo se je prekršilo in odvisno od tega , če si tudi sam bil soustvarjalec razmer v katerih se je kršitev zgodila?
Jaz sem pa mislil, da zreli ljudje le prevzemajo kakšno odgovornost nase. Za razmere namreč, ne za prevaro, da ne bo (ne)namernega nerazumevanja napisanega.
Folk debatira ti pa uletiš s svojimi debilnimi da boš speljal temo v off topis, zdaj bi te Robi moral pobrisat in banat 🙂
Ampak ker bom ignoriral tvoje prcanje in podjebavanje in logike če nisi ne moreš sodit (ker potem se to spomniš naslednjič ko govoriš o sodnikih, policistih, vojski, reševalcih, POLITIKIH, in jih sodiš ali so dobri ali slabi), skratka karkoli kar nisi it po poklicu ne moreš sodit in karkoli kar nisi preživel ne moreš sodit)
Bom ti še enkrat povedal, da ti nisi NIHČE tako kot jaz ne, ki bi lahko podajal moralne obsodbe….. In to je bistvo družbenega engineeringa ko nam probavajo vcepit kaj je dobro in slabo in javno mnenje itd.
Pa če te vprašam kontra, si kdaj varal? Če nisi kako lahko govoriš o varanju in ga celo ocenjuješ in postavljaš v dobro in/ali slabo? :)[/quote]
Ti si sam sebe povozil s tem argumentom, da če nisi varal oz, če nisi popoln, ne moreš govorit o tem.
To si očital zgoraj.
Drugače pa odkar obstaja družba, veljajo v njej določena pravila obnašanja, nekaj v smislu 10 božjih zapovedi, ne laži, ne kradi, ne ubijaj….itd in če se jih posamezniki v družbi ne držijo, če jim to ni privzgojeno, se obnašajo kot živali, družba razpade, pride do trenj, vojn, krivic takšnih in drugačnih.
Torej pravila morajo biti in treba se jih je držati, ker v nasprotnem gremo proti samouničenju kot smo šli že mnogokrat doslej in se nismo še nič naučili, če danes obstaja toliko ljudi, ki se sprašujejo o smiselnosti obstoja moralnih načel.[/quote]
Zakaj bi se bilo treba zgledovat po nekih moralnih nacelih?! Jasno je ,da se spreminjajo.Seveda se sprasujemo kajti kdo je tisti,ki bo rekel,to in to je moralno sprejemljivo.Zakaj bi tisto kar enemu XY sprejemljivo in je bil dovolj glasen,da je preprical se druge okrog sebe,bilo sprejemljivo tudi meni.Poglej npr 10 bozjih zapovedi ,ja ok je sprejemljivo pa vendar v imenu vere so se dogajale najhujse in najbolj krvave vojne in mucenja.
Folk debatira ti pa uletiš s svojimi debilnimi da boš speljal temo v off topis, zdaj bi te Robi moral pobrisat in banat :)[/quote]
V bistvu si ti začel o tem, da nihče od nas ne more sodit o tem, kaj je sprejemljivo in kaj ne, kaj je prav in kaj ne. Kar je velika neumnost. A ti zase ne veš, če bi sprejemal, da te ženska vara ali ne? Ker, če ti ne, eni pač vemo.
V bistvu ti je postavil čist legalno vprašanje. Kaj je idealna zveza oziroma, kaj je ideal? In ne vem, zakaj mu ne bi mogel odgovoriti brez, da greš na osebni nivo.
Folk debatira ti pa uletiš s svojimi debilnimi da boš speljal temo v off topis, zdaj bi te Robi moral pobrisat in banat :)[/quote]
V bistvu si ti začel o tem, da nihče od nas ne more sodit o tem, kaj je sprejemljivo in kaj ne, kaj je prav in kaj ne. Kar je velika neumnost. A ti zase ne veš, če bi sprejemal, da te ženska vara ali ne? Ker, če ti ne, eni pač vemo.[/quote]
Prevara je najbolj običajna stvar človeške zgodovine, pa najsi bo vojaška ali civilna, torej ne vem ”kam smo prišli” tako silno daleč po Onetovo? A je prespal zgodovino polno prevar, lažnih divizij, natolcevanj in fejkanja človeštva, generalov, žensk in PR poizkusov? Kaj je tu tako daleč, če že bi moral reči, da smo tako zelo stagnirali 🙂
Še vedno pa drži a ne ti, ne On_ in ne jaz ne moremo dajati moralnih generalnih negativnih ali pozitivnih prizvokov besedi, ker nismo nekaj nad tem, da bi lahko to sodili, to je dejstvo, lahko pa vidva govorita kako jni prav da je sosedov janez varal svojo Micko, če poznata zgodbo dokaj dobro.
Tako kot jaz ne morem rečt da so vsi copatarji slabi, eni so čist ok, so pač copatarji, eni kot recimo one pa so katastrofa 🙂
Daj razumi že razliko med generalizacijo besede v negativno ali pozitivno in med subjektivno oceno o dejanskem primeru, druga je celo zaželjena pri vsakem posamezniku ker pomeni da misli, prva pa daje vtis kot da je tisti ki izjavi kaj takega nezmotljiv Bog, in to noben ne verjame 🙂
V bistvu ne vem kaj bluziš. Vsi mi tukaj pač dajemo subjektivna mnenja in ti nam zdaj praviš, da tega ne moremo? Pa kdo si ti? :)))
V bistvu ti je postavil čist legalno vprašanje. Kaj je idealna zveza oziroma, kaj je ideal? In ne vem, zakaj mu ne bi mogel odgovoriti brez, da greš na osebni nivo.[/quote]
Idealna zveza je taka, da je v njej moška poligamnost notri in hkrati ženski občutek da je center Sveta moškega…….
Z drugimi besedami je ni, vsaj ne za cel lajf 🙂
Realna zveza pa je taka, da eden izmed dveh načinov lajfa potegne krajšo, večino tipi dandanes, ker so pussy odvisni in se podredijo potem se pa samotolažijo da samo eno hočejo 🙂
Ideal vs realnost.
No evo, saj se lahk čist normalno odgovori. Pohvalno. Čeprav nisem siguren, da lahk ti o tem sodiš. 😉
Enim je pac domace razmisljanje, “Tako pa tako je edino normalno, moralno in pravilno, in pika, ker drugace se bo svet sesul!”. Razmisljanje, ki je sicer bolj obicajno v avtoritarnih top-down krogih, od cerkve naprej.
Zagovarjati, da okoliscine pri prevari niso pomembne, ni nic drugace kot zagovarjati, da se partnerja (ne glede na okoliscine!) ne moreta lociti.
Slednje je bilo nekoc normalno. Locitev ni obstajala! V vsaj eni 100 milijonski krscanski drzavi pa se vedno ne obstaja. Pravi raj na zemlji, a ne? 🙂
Ze res, da je moznost razveze prinesla tudi kaj slabega. Sploh v kombinaciji pretiravanja s feminizmom. Gotovo pa je marsikaj tudi resila.
Če imaš željo na to tako gledati, potem ja. Lahko pa stvar primerjamo tudi s sodobnimi načini v marketingu, politiki ipd, kjer je osnovni način najprej ljudem zagreniti življenje in potem ponuditi instant (ne poceni) rešitev problemov, ob ustrezni medijski podpori. Kdo je tu kriv? Res samo tisti, ki podleže?[/quote]
Ja kdo pa?
Če ti pustiš odprta vrata nekdo ti pa okrade stanovanje, kdo je tat?
Mnogo njih gre mimo odprtih vrat, določeni bi ti pa pokradli kar se pokrasti da.
Razlika je v morali človeka, v privzgojenih vrednotah, ki jih nekdo ima drugi pa nima in jih nikoli ne bo imel, če jih ni osvojil v otroštvu.[/quote]
Če ti nekaj zmanjka iz odklenjenega avtomobila in to prijaviš, boš kaznovan tudi ti zato, ker si avto pustil odklenjen, tako mimogrede.
Drugače pa bi bila bolj relevantna primerjava z napeljevanjem na kaznivo dejanje, kar je tudi KD. Ampak po tvoji logiki očitno ni. Mišljen je moj primer zgoraj. Lahko pa bi rekli, da na nek način posredno napeljuje tudi tisti, ki ni pripravljen reševati težav v zakonu in je na koncu tudi prevaran.
Debata je bila presenetljivo dolgo produktivna. Ko zupniki zacnejo z moraliziranjem se je pametno umakniti.
Lp do naslednjic…
Subjektivno mnenje ki generalizira je perverzen poizkus vplivati na obče mnenje.
Če bi napisal, ”meni se zdi da večina varanj ali skoraj nobeno ni sprejemljivo” te sploh noben ne bi citiral razen par vernikov v absolutizem 🙂
Ne gre za župnike. Takšne reakcije so bolj značilne za ljudi z izredno slabo samopodobo in posledično velikim strahom, da bodo prevarani. Ki, upravičeno ali pa tudi ne, razmišljajo v smeri, da bi bilo partnerju veliko lažje dobiti nekoga “za zraven” kot njim samim, istočasno pa niso ali ne zmorejo narediti veliko na lastni samopodobi pa tudi včasih pa nimajo tudi volje narediti ali spremeniti kaj na odnosu. No, slednje pa je že bližje komoditeti, ki se jo apriori rado očita varajočim.
Menim, da bo manj absolutisticno obsojanje “varalic” v kombinaciji z bolj kriticnim pogledom na dinamiko znotraj zakona, pozitivno vplivalo na kvaliteto zakonov. Tako nekako kot moznost razveze.
Namrec, LE KOT PRIMER, ko se bo zena, ki jo “stalno” boli glava, jasno zavedala, da ni njeno obnasanje nic bolj druzbeno sprejemljivo kot morebitna mozeva prevara, se bo morebiti bolj potrudila, da do le te ne pride. Npr. skozi odkrit pogovor zacela iskati bolj produktivno in predvsem skupno resitev namesto enostranske odlocitve, da bo pac glumila glavobol.
Svaka ti cast! Se ne bi mogel bolj strinjati.
Če si vse naredil, da bi vama bilo z ženo lepo, pa ni nič pomagalo imaš vso pravico, da greš dalje in iščeš svojo srčno polovico naprej.To ne pomeni, da varaš, ampak, da si eno zgodbo zaključil in greš dalje.
Menim, da bo manj absolutisticno obsojanje “varalic” v kombinaciji z bolj kriticnim pogledom na dinamiko znotraj zakona, pozitivno vplivalo na kvaliteto zakonov. Tako nekako kot moznost razveze.
Namrec, LE KOT PRIMER, ko se bo zena, ki jo “stalno” boli glava, jasno zavedala, da ni njeno obnasanje nic bolj druzbeno sprejemljivo kot morebitna mozeva prevara, se bo morebiti bolj potrudila, da do le te ne pride. Npr. skozi odkrit pogovor zacela iskati bolj produktivno in predvsem skupno resitev namesto enostranske odlocitve, da bo pac glumila glavobol.[/quote]
Točno tako.Njej ni do iskanja rešitev, temveč manipuliranja do onemoglosti. Dokler moški ne reče dovolj, grem.
V šoli sem plonkala.[/quote]
In, so te dobili?
Nakar je sledil izgon iz šole? :)[/quote]
Niso me dobili. To je bilo v OŠ, ki je obvezna, torej…tudi, če bi me dobili, bi se mi opravičili:).
Ti bi ji prisluhnil, jo opil ter zvabil v skupno ležišče. Oh kako razumeš ranjene, krhke, dostopne ženske duše.
Kakšen brezvezen izgovor. 🙂
Namesto, da bi ženski iskreno povedal, da je ne maraš več in boš seksal z drugo, se raje izmikaš ter zgovarjaš na nek pojem, ki mu rečeš dialog ter tako na zvit način odgovornost preneseš na nekoga tretjega.
Seveda, šibkost imamo v genih. Klecneš in se zgovoriš na šibkost. Priročno. Ampak zakaj se enim to konstantno dogaja in so krivi kamni, korenine, hlodi na poti.[/quote]
ja, vidiš, to se pa tudi jaz sprašujem. Tudi zakaj je vedno kriv dedec, če njej ni do seksa :-)))[/quote]
Kriv je, ker ji ni povedal, da ga bo vtaknil drugje, ker njej ni do seksa. 🙂
Zelo doooolgo nazaj (ko sem bila še mlada in naivna), sem hotela spreobrniti enega alkoholika. Čisto tako. Da bi mu pomagala. Ugotovila sem, da ne gre, pa da se je***. Težko je nekoga prepričati, da je zabredel (pre)globoko, če pa sam zase misli, da spije kozarček sem ter tja, tako, za dobro voljo. Enako je v partnerstvu. Se zgodi, da tisto drugo stran lahko prepričuješ, moleduješ, ji rišeš na papir, pa še vedno ne spregleda. Tako da jaz tegale varanja takole na počez ne bi glih obsojala, pa čeprav sem v zvezi že več kot 15 let, še nikoli nisem prevarala in tudi nimam želje po tem. Pa tud če se pojavi en Brad Pitt. Bi morala biti vsaj dva. (hec, hec :))
Forum je zaprt za komentiranje.