Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine iščemo/kupujemo stanovanje Lj

iščemo/kupujemo stanovanje Lj

Madona, to pa so cifre za pol leta! In link odpre samo stanovanja, trgovalo pa se je tudi s hišami. Očitno je sedaj res pravi čas za prodajo, uf!

Kaj imamo od tega, da lažemo tukaj gor?
Cene so šle gor plus ponudbe ni. Ena je vmes spraševala za Prule, sem šla pogledat, koliko oglasov je. Tam je en kup blokov, oglasi za prodajo pa menda trije, pa dva za oddajo, poleg pa ene 20 oglasov za nakup.

Stanovanj očitno res ni. Ni mi sicer jasno, kako je to mogoče!

Gledam za 100m2+ in kar ni nič pametnega. Vračamo se v leta okrog 2004, ko je si čakal na ogled v vrsti. Do sedaj že na dva ogleda nisem prišel, ker se je stanovanje prej prodalo.

Stanovanj je dovolj. Oglasi s prenavitimi cenami se valjajo po oglasnikih že mesece. Tudi takšna so, ki imajo še kar normalno ceno. Pa se ne prodajo.

Stanovanja so. Denarja ni.

…menim, da ni dovolj. Če bi bila dokaj normalna ponudba (govorim za Ljubljano) se ne bi tolk grebli še za Celovške dvore in še tam nisi dobil, če nisi dal 40% gor…? Mi iščemo že dve leti in vse skupaj nič pametnega. Kot piše nekdo zgoraj – če je stanovanje v redu ne prideš niti zraven, ga prodajo takoj!

Se spomnim, ko sem kupuval stanovanje leta 07, ko James Bond 007, hehe. Čist tako, pravm jst sam pri sebi, star sem tolk pa tolk, potenca je še vrhunska, kondicija je malo upadla ampak še vedo ok. posel je zagarantiran še za ekaj let, grem ti jst v kredit, se zmenim za določen znesek na moji banki, ene 20% kredita, sem še rabil od tiste skupne vsote.
Jst moje manjše stanovanje prodam, nč še nism imel konkretenega ogledanega, se zmenim z kupcom, da se izselim v šestih mesecih, glih za prvi april bi mogel it ven, hehe. Sam seb sem se zdel đek, s takšno vsoto denarja in si mislil, ni hudič, da ne bom dobil tisto kar si želim v Lj.. Ok., grem jst v intezivno iskanje,……… šooook, jebo te, tisto kar je bilo ok., je bilo že v tednu dni prodano, ko sem jst še cincal recimo….pa ljudje vi sploh ne veste kako bogati so prebivalci Slovenije.
Hvala qurcu na udarcu, da sem dva tedna pred izstekom roka res slučajno ampak res slučajno prebral oglas v časopisu Delo in našel, prvo ligo od stanovanja, res najboljše od tistega kar sem videl do takrat.
Kot pravim, ljudje v Sloveniji so zelo bogati, to si zapomnite, ki se greste neke posle. Kako so prišli do tega denarja more pa vsak sam pogruntat, jst prbližno vem kako, samo je preveč zakomlicirano za pisat.
Aja, še en primer, še iz časov juge, prodajm jst z mojo bejbo jugota, itak, vsi so hodli gledat njo, hehe, pa feltene na jugo-tu, hehe. pa pride od moje sorodnik do naju, da naju pozdravi, z enim, jebivetrom na pogeld, da tud kupujeta avto. Itak, jst, takoj, evo vam našga jugota, ….. ko ona dva v smeh, neeee, midva kupujeva oz., kolega od sorodnika….., bmw-ja dve leti starga, morm priznat, da sem se v trenutku počutil zelo bedno, saj je tip zgledal, kot, da ne zna do pet štet, ali, bolje, da še za burek nima, že po obleki in govorici, pa še zeleno mi je deloval. Je bil pa kmet iz dolenske, hehe, no v tem primeru sem jst izpadel dobesedno kmet, ker sem o takšnem bmw-ju samo sanjal lahko, takrat je bil golf dvojka moj zgornji domet.

Stanovanj je dovolj. Oglasi s prenavitimi cenami se valjajo po oglasnikih že mesece. Tudi takšna so, ki imajo še kar normalno ceno. Pa se ne prodajo.

[/quote]

Stanovanj ni. Denar se očitno napraska.
Kolega je nad LJ obupal in šel v primestje. S tem da denar ni problem, imel je 200 jurjev gotovine, pa lahko bi vzel še kredit, če bi bilo treba. Iskal je štirisobno stanovanje, skratka, da sta dve otr. sobi, pa obvezno lastniško parkirišče, ker ima dva majhna otroka in se mu ne da zafrkavat z iskanjem parkinga.
Kolegica je dala ponudbo (tako se to zdaj pač dela), enako oglaševani ceni, pa je nekdo ponudil 5 tisočakov nad ceno. NAD, ne pod. Kakšno zbijanje cen.
Od partnerja prijatelj je isto kupoval že od lani … vsaj trikrat so mu stanovanje prodali pred nosom, enkrat je npr. po ogledu še isti dan pisal ponudbo doma in razmišljal, koliko naj ponudi, pošlje po mailu in dobi odgovor, da je stanovanje že zaarano.
Kar je kolikor toliko OK, se letos, se pravi v zadnjih nekaj mesecih, proda praktično takoj.

Po oglasih se valjajo nezanimive nepremičnine s čisto previsoko ceno. Okej nepremičnine s previsoko ceno se pa prodajo.

[/quote]

Kolega je nad LJ obupal in šel v primestje. S tem da denar ni problem, imel je 200 jurjev gotovine, pa lahko bi vzel še kredit, če bi bilo treba. Iskal je štirisobno stanovanje, skratka, da sta dve otr. sobi, pa obvezno lastniško parkirišče, ker ima dva majhna otroka in se mu ne da zafrkavat z iskanjem parkinga.
Kolegica je dala ponudbo (tako se to zdaj pač dela), enako oglaševani ceni, pa je nekdo ponudil 5 tisočakov nad ceno. NAD, ne pod. Kakšno zbijanje cen.
Od partnerja prijatelj je isto kupoval že od lani … vsaj trikrat so mu stanovanje prodali pred nosom, enkrat je npr. po ogledu še isti dan pisal ponudbo doma in razmišljal, koliko naj ponudi, pošlje po mailu in dobi odgovor, da je stanovanje že zaarano.
Kar je kolikor toliko OK, se letos, se pravi v zadnjih nekaj mesecih, proda praktično takoj.

Po oglasih se valjajo nezanimive nepremičnine s čisto previsoko ceno. Okej nepremičnine s previsoko ceno se pa prodajo.
[/quote]

Res je. Od kje naj bo dobra ponudba saj se nič več ne gradi!? Vse je zamrlo; res čudno stanje.

[/quote]

Imam denar, zrihtaj mi stanovanje.

Prule so res zakon! Mi smo lani prodali 2s 55m2 za 135k. Letos bi dobili vec, a kajces, smo nasli hisico in prodali. Se mi se vedno kolca po lokaciji.

[/quote]

Imam denar, zrihtaj mi stanovanje.
[/quote]
Če imaš 300 jurjev.

[/quote]

Res je. Od kje naj bo dobra ponudba saj se nič več ne gradi!? Vse je zamrlo; res čudno stanje.
[/quote]

Pri nas je glede tega res hecno. Zadnja leta se je zaradi krize malo gradilo, nič prodalo … pred tem je bil na trgu višek. Zdaj vse pobrano in bodo šle spet cene gor, spet besna gradnja, spet padec cen. Ali kako?
Mi smo kupili tik pred prvim razpisom stanovanjskega sklada in je vse kazalo, da smo ga posrali, da bi morali par let počakat. Pa se je potem pokazalo, da še dobro, ker so potem cene strmo narasle zaradi umetno povzročenega povpraševanja spodbujenih varčevalcev. Trga ne bi smeli regulirati na tak način; saj je verjetno vsako leto približno isto mladih parov, ki iščejo prvo skupno nepremičnino itd. Ne verjamem, da so pri tem kakšni večji zamiki.
Lani sem še nekaj sanjala o selitvi v LJ (smo v okolici), če bi vzela par deset tisočakov posojila, bi šlo. Ponudbe ogromno. Zdaj ne najdem enega stanovanja, ki bi bilo v mojem finančnem dometu in primerne velikosti. In še tista, ki so predraga, v bistvu niso lepa – mene konkretno zanima Vič. (Okej, v Trnovem, centru bi seveda kaj našla, če bi imela vsaj 300.000 evrov, govorimo o znesku tam okrog 180.000, raje manj. )
Halo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close