Iskalci zaposlitve, koliko odziva dobite na svoje prošnje?
Prijave na razpise: velika večina odgovori z NE. Recimo, da sem na približno polovico dobila vabila na razogovor. Službene pa ne nobene. CCa. 10 prijav na razpise. Pa eni so me povabili na razgovor, odgovora pa potem ni bilo nobenega. Tudi po telefonu nisem mogla nič zvedet. Ostali pa so vsi odgovorili.
Vloge kar tako, da ni bilo razpisa: cca. 220, večinoma brez odgovora, kakih 10-20 negativnih odgovorov.
vse je odvisno na kaka delovna mesta se brezposleni prijavlja. jaz sem s svojo izobrazbo in manjkom izkusenj ze navajen, da odgovora ni oz. vcasih je, ampak negativen.
konkretno, od cca. 50 prijav 20 negativnih odgovorov, 5 povabil na razgovor, sluzbe pa ni se. vecinoma so prijave za delovno mesto v javnem sektorju, prijavlja se pa po 200 in vec kandidatov…
ni vse v vezah, ce je 200 kandidatov, je to pac 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} moznost, da si izbraz. pomaga pa zelo, ce te delodajalec vsaj malo pozna ali pa ce kdo zastavi dobro besedo zate.
Ne razumem najbolje. Koliko prijav ste poslali na razpisana delovna mesta? Na koliko od teh ste dobili vabilo na razgovor? Na koliko od teh ste dobili negativen odgovor in na koliko nobenega odgovora?[/quote]
Kot sem napisala: cca. 10 prijav na razpise, cca. 5 vabil na razgovore. 9 negativnih odgovorov. Eni pa niso nič odgovorili, čeprav sem bila na razgovoru.
Jaz sem ena taka. Končano imam samo gimnazijo. Poslanih prošenj 11. Tri vabila na razgovore. Pri enih delala preko podjemne 2 meseca. Sedaj pri drugih tudi preko podjemne mesec pa pol, s sredino januarja pa me zaposlijo. Zaposlili me bodo brez vez in poznanstev. Tako da se da. Sem tudi vprašala kako to da so se odločili zame. Odgovor je bil, da je malo ljudi, ki razume navodila, dela tudi kaj kar ne piše v pogodbi ter je hkrati tudi prorativen. Plača je pa solidna. Osnova 1000 eur neto.
Jaz sem pred 2 leti poslala tam nekje 15 prošenj, bila vabljena na 3 razgovore in sprejeta na 2 mesti. Sta pa to bili obe mesti s polovičnim delovnim časom, za katere ni bilo tako velikega interesa, kot bi bil za polni delovni čas. Meni je ustrezalo, ker mi zaradi otrok zadostuje polovični delovni čas (polnega sploh ne bi hotela imeti).
Bom še z delodajalske strani odgovoril.
Govorim za manjša podjetja, par zaposlenih, ki nimajo kadrovske službe.
Podjetje sploh ni razpisalo prostega delovnega mesta, in iskalec zaposlitve pošlje CV ali mail, v njem ni nobene stvari, ki bi se navezovala na dejavnost podjetja, eno navaden spam, po možnosti poslan na 100 naslovov, ker se vidi, saj ne zna uporabljati bcc:
V tem primeru ne čutim nobene dolžnosti, da bi moral komu ogovarjati. Šc in v smeti.
Če pa se človek potrudi, iz vloge se vidi, da ve s čim se ukvarjamo, zna navezati izobrazbo ter pretekle izkušnje, ima celo kakšen pameten predlog… tak pa vsak dobi odgovor, mogoče pa tudi razgovor i službo.
Tako da – sama številka poslanih prošenj ne pomeni nič. Treba je izbrati podjetja, ki vaš profil sploh rabijo, so v fazi rasti, in se ustrezno pripraviti in predstaviti, za vsako podjetje posebej.
Sem iz gospodarstva. V decembru smo imeli razpis za del. mesto z zaželeno tehnično izobrazbo, ni pa to bil pogoj. Prejeli smo 54 prijav v treh dneh, potem smo razpis umaknili in brali poslano. Na razgovor smo povabili tretjino kandidatov, od tega jih je nekaj na razgovor “pozabilo” priti, samo dva sta na pisno vabilo odgovorila. V drugi krog je šlo 8 kandidatov, spet dva pozabila priti. Odgovori na vprašanja odprtega tipa katastrofalni, na vprašanje, kjer je odgovor DA/NE, je najpogosteje opcija NE VEM. Sredi postopka izbire smo se vprašali ali ljudem res NI v interesu delati? In ja, da opravimo še z vezami. Lahko bi zaposlili človeka po vezah, pa smo zavestno šli v izbor kandidata, ki nas bo prepričal z znanjem/sposobnostjo/motiviranostjo. Toliko z druge strani.
Iskal službo približno 9 mesecev. Poslanih prošenj približno 50, razgovor približno 30. Vse prošnje sem poslal v javni sektor (od tam imam tudi edine delovne izkušnje).
Približno 7-8x sem bil zelo blizu zaposlitvi, od tega enkrat celo tik pred podpisom pogodbe. No, po 9 mesecih mi je vendarle uspelo se zaposlitvi – v javnem sektorju. Brez vez.
Dolgo iskala službo, potem dobila brez vez v JU za določen čas. Prijave sem pošiljala samo tja, kjer sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ustrezala. Povsod so me povabili na razgovor. Zdaj se čas izteka, spet iščem. Pokličejo me vsi, kamor se prijavim. Ene odgovore še čakam, če ne bo nič, se prijavljam naprej, dokler me ne izberejo. Vloge pošiljam premišljeno in nikakor ne 100, tudi 50 ne, ker nisem usposobljena za vse objavljene razpise. Če bi bila, bi se delodajalci pulili zame. Kot berem, veliko vas ne zna oceniti, ali je sploh primeren za rapisano mesto. Kakšnih 100 prijav, kje ste to videli!
Naj povem, da sem prijave na razpisano del. mesto pošiljala zgolj tja, kjer sem 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izpolnjevala pogoje.
Seveda da sem za ponudbe “na blef” zajela vse šole v takšnem radiju, da bi se tja dejansko še vozila v službo, tako da je številka visoka.