Iskanje službe pri 40ih
Se kar zgrozim kakšne nasvete monklje dajete iskalcem službe in kako mislite, da je enostavno najti službo pri 50ih.
Jaz sem mlajša. Lahko povem kakšne imam izkušnje z iskanjem pri 40ih. Ja, diploma me je ovirala pri iskanju.
Ker sem bila obupana, sem začela pošiljat tudi za delovna mesta kot so: sobarica, prodajalka, proizvodnja. Nobenih odgovorov. Ne vem, če jih je 10% odgovorilo. Potem sem se lotila klicanja, ker pisno očitno ni delovalo, in so me vsi po vrsti zavračali. Eni so odkrito povedali, da sem prestara. Drugi so jasno povedali, da hočejo nekoga z izkušnjami na takem delovnem mestu. Marsikdo je direkt povedal, da sem prekvalificirana.
Tako, da sem ugotovila, da za take službe nima smisla pošiljat prijav. Nočejo te vzeti.
Tako, da ko vas berem, da taka dela predlagate celo 50 letnikom, si mislim, da res pojma nimate.
Logično, da bodo raje vzeli v proizvodnjo ali pa v trgovino eno Srbkinjo, Bosanko, staro 20 let kot pa neko Slovenko, z visoko izobrazbo, 20, 30 let starejšo.
Delovne sile je ogromno. Za taka dela pač iščejo mlade ljudi.
Drugo je, če imaš izkušnje, potem imaš več šans. Ampak jaz govorim o takih brez izkušenj.