iskreno- koliko se vas ne tušira/umiva las v karanteni?
Nisem v karanteni, moji higienski postopki so takšni kot vedno: tuširam se max 3x na teden (včasih samo 1x na teden), lase si umivam 1x na teden.
V bistvu je še to najbrž preveč – odkar se prehranjujem izključno plant based, se praktično ne potim več. Ne smrdim. Bolj pogosto umivanje uničuje zaščitno povrhnjico kože, večkrat dokazano. Prej sem se tuširala 1x na dan in imela vedno suho in rdečo kožo, vedno težave, vedno se mazala z nekimi kremami. Zdaj je moja koža vlažna, napeta, lepa kot dojenčkova koža. 1x tedensko uporabljam kremo na bazi panthenola.
Redkejše umivanje las pa se je pri meni izkazalo za bolj učinkovito (manj seboreje, manj prhljaja in bolj zdravi koreni).
Jaz ga nimam , se umivam. Ti se ne. Samo da si v trdnem prepricanju da ne smrdis…
Sam sebi mogoce ne drugim pa.
P.s. jaz te ne poznam te ne voham. Vprasej pa svoje bliznje ce smrdis… oz opazuj kolk folka se te izogiba 🤭
[/quote]
Mogoče smrdim, mogoče ne.
Če komu smrdim, je to očitno njegov problem, ki pa mi ga ne predoči. Če pa ne smrdim – kaj potem?
Mislim, da se me do sedaj nihče še ni izogibal. Dopuščam možnost nasprotnega. Kar pa ne pomeni, da trditev drži. Niti, da tvoja teorija (o koristnosti pogostejšega umivanja) drži.
Kar pa pri nekaterih (samozaverovanih) osebkih ni pomembno – vedno boste tulili v svoj rog, brez da bi sploh vzeli v obzir drugo možnost – tisto, ki je ne zagovarjate. Torej, kakšen smisel sploh ima diskusija z vami?
Nima. Ker diskusije niste sposobni. LP.
Ma drugače sem se tuširala minimalno 2x dnevno, odvisno, večkrat sem šla na fitness in valda ne bom potem smrdela. Lase prala in urejala vsako jutro, ker drugače imam tako nekako valovite, skodrane in mi to ni všeč. Zdaj pa pač za to sedenje, poležavanje, pospravljanje ne vidim razloga. Ok, to zdej ne pomeni, da se ne bom tuširala 2 tedna, ma vsak dan zihr ne. Lasje pa … Eh ja, kdo me bo pa videl 😛
Ogabno, ne vem, zakaj, ampak še vedno sem vsakič neprijetno presenečena, ko te teme berem. Torej da odgovorim: higiena popolnoma enaka (tuširanje minimalno enkrat na dan, občasno večkrat), res pa je, da se drugače oblačim (včeraj recimo sem bila večino časa v kopalnem plašču) in pa manj make-upa imam (malo vseeno – recimo danes sem šla še ven in ker sem po naravi bledo zeleno rdeča, bi me zunaj verjetno grdo gledali brez korektorja).
Tako da glede cunj – 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tistega, kar nosim običajno za ven, zdaj sploh ne bom nosila, vseeno pa bom čista, ker bi znorela, če ne bi bila, sploh ne razumem, kako je lahko nekomu v užitek oz. zadovoljstvo, da zdaj se pa ne rabi umivat. Grozno….. Resno, če še enkrat pomislim, prej bi rekla, da bom šla večkrat pod tuš, ker je tako na komot. Delala pa bom od doma. V bistvu nisem v karanteni, sem pa v glavnem doma zadnje čase. Sicer pa kot introvertirana oseba, ki je morda kdaj imela depro in bila večino časa doma v kakšnem obdobju, sem se tudi vedno normalno tuširala.
Kot mi je znano iz mojega okolja, pa kar berem na fb in tukaj na forumu, je zelo veliko packov. Moj oče je recimo skregan z os higieno. Ko pride na obisk, komaj zadržujem da se mi ne Riga. Ko odide, moram vedno dobro prezraciti. Nerodno mi je reči naj se hudiča umije, so mu že drugi, je bil užaljen, umil se pa ni. Kot drugo pa na fb dans berem kako je folk vesel ker bodo lahko živeli v razmetane stanovanju brez strahu da kdo pride na obisk. Uživajte torej ljudje, bodite presvicani, zapacani, smrdljivi, rszcefukajte si bivalni prostor in si uresničite sanje. Jaz sem rada čista in urejena, tudi ko ne grem nikamor se nalicim, tko mi je všeč. Vsak po svoje pač.