Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ISLANDIJA, SCORESBYSUND

ISLANDIJA, SCORESBYSUND

Poleti se odpravljam na treking po Islandiji za cca. 14 dni in sicer nameravam prehoditi del Kjulur ture (pokrajinsko izjemna pot ob ledeniku) in morda najlepši trek v Evropi od Landmannalaugarja do Skogarja.
Potem pa nameravam oditi še na severovzhodno Grenlandijo v najbolj izolirano komuno Eskimov – Scoresbysund, kjer nameravam opraviti zelo zahteven treking v pokrajini Liverpool Land.
Za treking po Islandiji potrebuješ normalno telesno pripravljenost, nositi pa moraš biti sposoben okoli 15 kg 4 do 8 ur na dan.
Za Grenlandijo pa je dobro, če imaš kakšne izkušnje iz trekinga po Subarktiki ali še bolje v Arktiki ali pa da imaš za sabo vsaj kakšen trek po “pravi” divjini. Nositi pa moraš biti sposoben vsaj 25 kg 20 km na dan.
Okviren čas potovanja – Islandija: 21.7 do 4.8 2002 in Grenlandija: 6. – 17. avgust 2002.
Lahko se mi pridružiš na treku po Islandiji in/ali Grenlandiji. Kontaktiraš me lahko po e-mailu ali na GSM: 040-246-833
Damjan

Zdravo!
Izbral si zelo zanjimivo destinacijo, ki sem si jo tudi jaz že ogledoval, sicer samo Islandijo pa vendar. Zanima me predvsem kako je z rezervacijo kart. Ali jo že imaš?Kaj misliš pod trek po pravi divjini?Ali je to lovljenje zajcev za večerjo ali samo prenočevanje pod milim nebom? Kakšen naj bi bil približen proračun potovanja?

LP
Jernej

Pozdravljen Jernej,

Karto še nimam rezervirano, jo pa bom v roku 2 mesecev, tako da bo ta najcenejša. Najverjetneje nas bo šlo več na Islandijo in bomo rezervirali tako “planinske koče”, ki so malenkost drugačne kot pri nas. Mislim, da bomo rezervirali koče v načrtovanem terminu, potem pa bomo hkrati rezervirali še karte.
Islandija nas bo prišla z letalskim prevozom, prenočišči v kočah, s prevozi po Islandiji in hrano cca. 1000 evrov.
Prevoz do severovzhodne Grenlandije (do Constable Pynt – upam da boš našel to ime) pa pride iz Islandije še cca. 550 evrov + še helikopter Constable Pynt – Scoresbysund – Constable Pynt), za to ceno pa še ne vem, jo bom pa izvedel v januarju.
Divjina v Arktiki ni divjina v Afriki ali Južni Aziji. Sam vem, kako hitro se vreme obrne v Arktiki, potrebna je primerna (zelo dobra) oprema, zaradi možnosti srečanja s polarnim medvedom je potrebno nositi na skupino kos strelnega orožja (lovska puška), vse potrebno moraš nositi s sabo, GSM ne deluje. Upam, da sem ti dovolj dobro odgovoril, sicer pa me kar vprašaj, z veseljem ti bom odgovoril.
Lep pozdrav
Damjan

Zanima me, kje se dobi (kateri prevoznik) najcenejše letalske karte za Islandijo.

LP
Bogmir

Pozdravljen Bogo,

Mi (zaenkrat trije in upam da še kdo) bomo šli iz Muenchena, od koder so cenovno ugodni leti na Islandijo, povsem natančne cene še ne vem, bo pa okoli 450 evrov, ker bomo pri tej agenciji na Islandiji rezervirali tudi prevoz in koče.

Lep pozdrav,
Damjan

New Report

Close