Istra – rušenja objektov
Ta vikend se začne rušenje slovenskih domov, ki so bila zgrajena nelegalno. Rušili bodo samo slovencem, ker se je vrh v Zagrebu tako odločil. Vrh v Zagrebu pa se je tako odločil zato, ker hočejo slovence spametovati z arbitražo o meji.
Naj obrazložim: nimam nič proti, da rušijo nelegalno postavljene objekte, imam pa proti, da to delajo striktno samo slovencem.
lep dan.
Rok za legalizacijo črnogradenj so podaljšali do junija letos.
Skoraj ne verjamem, da bi v tem času rušili objekte.
Da nisi ti prebral kakšnega starega članka še iz časa, ko so res rušili črne vikende?
Ne spomnim se, da bi takrat izbirali samo slovenske vikende. So šli kar lepo po vrsti.
Je pa nekaj Slovencev, ki so takoj po rušenju z istim gradbenim materialom ponovno zgradili vikend na črno. Veliko smeha je bilo na ta račun
Točno vem, kje se to dogaja.
V priloženem linku piše, da so bili “… objekti zgrajeni po izteku roka za legalizacijo objektov, po letu 2011, ko so bili narejeni zračni posnetki,..”
Vsi, ki imamo v Peroju oz. v bližini Portića zgrajene objekte, smo izjemno pazili, da po letu 2011 nismo več spreminjali izgleda in obsega objektov. Legalizacijo smo vlagali na podlagi zatečenega stanja, tako kot so bile zahteve Hrvaške.
Da nekdo na novo zgradi vikend že po skrajnem dovoljenem roku, je pa že drznost, ki seveda nosi posledice.
Rok za legalizacijo je sicer podaljšan, a v zakonu jasno piše, da se lahko legalizirajo samo objekti, ki so bili zgrajeni pred izvedbo letalskih posnetkov in objekti morajo na letalskih posnetkih biti jasno razvidni.
Da greš gradit po tem, je jasno, da tvegaš, da ti bodo upravičeno rušili. In sploh nima veze, ali si domačin ali pa tujec.
Ok, še letos naj koga pretepejo, pa porušijo, pa dvignejo pavšale, pa zahtevajo postavitev pavšalov tri km od obale,…. mogoče boste spoznali, da Hrvaška ni več “naša”, predvsem pa ne obljubljena dežela Indija Koromandija. Imam bajtico drugje, poceni in ravno tako lepo, pač gremo z avijonom, ne pa s polnim kuferamom konzerv in paradajza iz domačega vrta in ne plačam prav pretirano več za pot, kot bi z vsemi cestninami, mostninami in bencinom porabila za Hrvaško, pa sem ravno tako v Evropi.
Rok za legalizacijo je sicer podaljšan, a v zakonu jasno piše, da se lahko legalizirajo samo objekti, ki so bili zgrajeni pred izvedbo letalskih posnetkov in objekti morajo na letalskih posnetkih biti jasno razvidni.
Da greš gradit po tem, je jasno, da tvegaš, da ti bodo upravičeno rušili. In sploh nima veze, ali si domačin ali pa tujec.
[/quote]
Saj, točno o tem pišem …
Ma daj a misliš da vsi naložimo hrano za sabo. Mi vse kupimo na Hrvaškem. Kdo bo pa vse to furu. Saj imajo tam tudi trgovine.
[/quote]
Jaz pa priznam, da poberem zrele paradižnike na domačem vrtu, poberem v hladilniku salamo, ki smo jo že načeli in ostalo, kar bi se do vrnitve v hladilniku pokvarilo.
Namensko za na dopust pa ne kupujem pri nas, ampak kupim spodaj, ko in kar potrebujem.
Jaz pa priznam, da poberem zrele paradižnike na domačem vrtu, poberem v hladilniku salamo, ki smo jo že načeli in ostalo, kar bi se do vrnitve v hladilniku pokvarilo.
Namensko za na dopust pa ne kupujem pri nas, ampak kupim spodaj, ko in kar potrebujem.
[/quote]
Nimam nič proti, samo me jezi to posplosevanje da vsi ki imamo hiše na Hrvaškem vozimo vsega boga s seboj in ko da naše hiše pa niso nič vredne ker so pac na Hrvaškem in ne na kanarskih otokih naprimer.
Jaz vse kupim tam sploh sveže ribe so zakon, jih jem vsak dan se ne morem navelicat. Se sončne kreme kupim ko zmanjka saj s seboj vzamemo samo za prvo silo. Kreme in zdravila kupujem v lekarnah kar tam.
Mi vzamemo samo oblačila dokumente, denar pa kartice.
Nimam nič proti, samo me jezi to posplosevanje da vsi ki imamo hiše na Hrvaškem vozimo vsega boga s seboj in ko da naše hiše pa niso nič vredne ker so pac na Hrvaškem in ne na kanarskih otokih naprimer.
Jaz vse kupim tam sploh sveže ribe so zakon, jih jem vsak dan se ne morem navelicat. Se sončne kreme kupim ko zmanjka saj s seboj vzamemo samo za prvo silo. Kreme in zdravila kupujem v lekarnah kar tam.
Mi vzamemo samo oblačila dokumente, denar pa kartice.
[/quote]
V bistvu skoraj ne poznam več koga, ki bi tovoril vse s sabo, pobereš kako malenkost doma, kar bi se v času dopusta pokvarilo in to je to.
Še zadnje kopalke in športni copati so kupljeni tam.
V bistvu skoraj ne poznam več koga, ki bi tovoril vse s sabo, pobereš kako malenkost doma, kar bi se v času dopusta pokvarilo in to je to.
Še zadnje kopalke in športni copati so kupljeni tam.
[/quote]
Tocno to. Jaz se se v zg ustavim in kupujem kopalke in podobno. Midva greva vedno vsak s svojim avtom ni sans da bi dedca prepričal drugače (ma slabe izkušnje z mano) . Startamo dopoldne skupaj, jaz pa lutam po zg in pridem za njimi ko so oni že davno tam pol si lahko misliš kako sem kregana ko se naslikam lih za vecerjo :)))