Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Italija, izlet

Italija, izlet

Kam v Italijo predlagate za 2-3 dnevni izlet?

Odvisno kaj ti je všeč, mi smo v zadnjem času podaljšan vikend preživeli v Benetkah (1 dan benetke, 1 dan Burano, Murano …) in v Veroni + priporočam Cittadella z okoliškimi mesteci, zanimiva srednjeveška zgodovina – zanimiv postanek.

Več dni pa tudi San Marino, Toskana, Milano …

v Trbizio na tržnico po cunje.

Odgovor na objavo uporabnika
campari, 18.04.2023 ob 07:52

v Trbizio na tržnico po cunje.

zakaj bi šel raje kot na izlet in lepo doživetje zapravljat za čip šit cunje, ki niso vredne nič?

Padova, Verona, Brescia. Ali pa se prej ustavile na Gardskem jezeru.

Če vam ni odveč vožnja (5 ur) vsekakor Toskana. Mi jo obožujemo, najbolj pa sta nam všeč Firence in San Gimignano. Nazadnje smo 2x prespali v San Gimignanu, 2. dan smo šli do Firenc (parkirali na Villa Costanza in se v center odpeljali s tramvajem). Šli smo tudi v Monteriggioni.

Lepo je tudi v Milanu (tudi kar nekaj vožnje, nam to ni problem, smo šli v Milano tudi že samo za 1 noč), blizu je jezero Como. Verona je super za postanek ob vrnitvi.

1.dan do Firenc, ogled Firenc….ev.spanje, naprej v

2.dan Piza…še isti dan do…

3.San Remo….in domov

Je kar precej vožnje….mi smo to obdelali v 4 dneh

8643, 18.04.2023 ob 07:34

Kam v Italijo predlagate za 2-3 dnevni izlet?

Prelepa Italija: https://bit.ly/3L5NlID

Anonimno 6698, 18.04.2023 ob 10:30

Prelepa Italija: https://bit.ly/3L5NlID

Cudovite slike! Hvala.

Rim 4 dni z vlakom iz Trsta. Dokaj poceni prevoz, dovolj za videti.

Ravno 27.4 do 1. 5. gremo:

Rimini – San Marino – Ravenna – Mirabilandija

Za Italijo si je treba vzet čas, ne noret iz ene destinacije na drugo. Vsedeš se v lokalček na piazzi, popiješ deci lokalnega vinčka, nekaj dobrega poješ in uživaš v razgledu, škoda spustit take malenkosti, ki delajo izlete popolne 🙂

Odvisno kaj vam je všeč. Meni npr narava in hribi, zato priporočam Dolomite in jezera – cel severni del It je zanimiv in lep – od začetka Dolomitov na vzhodni strani pa vsaj do Lugana (Lago di Lugano), Lago di Como, Garda… klasični Dolomiti (za to potrebuješ nekaj kondicije in pohodniške opreme). Merano je zelo lepo in simpatično mestece, pa naprej se potem zapelješ čez Passo Stelvio, ipd.

Mi937, 18.04.2023 ob 11:57

Za Italijo si je treba vzet čas, ne noret iz ene destinacije na drugo. Vsedeš se v lokalček na piazzi, popiješ deci lokalnega vinčka, nekaj dobrega poješ in uživaš v razgledu, škoda spustit take malenkosti, ki delajo izlete popolne 🙂

Ja, točno to. Še najbolje je v čim manj turističnem kraju.

Rim, Firence. Tri dni zadostuje.

Toskana je že predaleč in si je zanjo treba vzeti vsaj en teden.

rok-1, 18.04.2023 ob 12:10

Ja, točno to. Še najbolje je v čim manj turističnem kraju.

Končno en , ki ve kaj je definicija življenja 🙂

Divji zahod, 18.04.2023 ob 12:12

Rim, Firence. Tri dni zadostuje.

Toskana je že predaleč in si je zanjo treba vzeti vsaj en teden.

No, ja, Rim je precej dlje od Toskane…

Se strinjam, da je en teden za spoznat Toskano ravno prav, po drugi strani je pa še ravno toliko blizu, da se lahko tja večkrat vrneš.

Za Rim pa je pomoje tri dni (z vožnjo vred) premalo. Je fajn (ne pa seveda nujno), da na poti tja in nazaj 1x prespiš (v Toskani;), za ogled samega Rima pa si moraš pomoje vzeti vsaj 2 cela dneva, pa še to si uspeš pogledat le najpomembnejše stvari.

New Report

Close