Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek italijanščina….

italijanščina….

Ola… začela sem se učit italijanščino. Za zdaj se učim samo besede
Kateri učbenik je najboljši za učenje za začetnike?

Zivjo!
Jaz studiram italijanscino. V epicentru ali oxfordu ti bodo odgovorili, kateri ucbenik je najboljsi. V gimnazijah mislim da uporabljajo Progetto italiano.
Predvsem pazi, da kupis delovni zvezek z resitvami, ker drugace je brez veze.
A to se sama ucis ali v tecaju? Ce se sama, bos dolocene gramaticne prvine tezje razumela, ker jih slovenski jezik nima.
Ce imas se kaksno vprasanje, pa vprasaj.
zelim ti kakovostno in konstruktivno ucenje tega lepega jezika.

Tudi jaz se že kak mesec učim italijanščino. Sama.Ta jezik mi je zlo všeč. Upam,da se kdaj vpišem tudi na kak tečaj.Trenutno je na prvem mestu študijska literatura – žal 🙂

Buona notte,nadja

p.s.Bancomania, si ti ta jezik hitro osvojila? Kak se ti zdi v primerjavi z ostalimi tujimi jeziki?

ma jezik kot sam je precej enostaven in kaj hitro se da naučit sporazumevanja.
Sama gramatika je pa zelo zelo težka in dvomim da bi se lahko sama naučile res pravilne italijanščine. Se pa da z uporabo treh časov eleganto rešit težave…samo ni to to.

Meni se zdi najlepši…..:))))

Ciao nadja,

kot je odgovorila kitty, za “sporazumevanje na trznici” (tako pravi naša profesorica) in usvojiti približno tako raven je kar enostavna. Menim, da gredo besede hitro v uho, sploh če gledaš italijansko TV oz. bereš v italijanščini. Če pa nekdo želi izraziti določeno vsebino vsaj približno pravilno, ga zanimajo italijanski gramatični konstrukti ter se želi sogovorcu prikazati kot učeni jezikoslovec (s tem ne mislim samo študentov), se pa začne zapletati. Če povzamem: na površini enostavno, bolj ko se poglabljaš v jezik, se zapleta.
Jaz že od malega gojim posebno ljubezen do Italije kot države. Čeprav v gimnaziji nisem imela italij. jezika, mi je z ambicioznostjo in 3-mesečnim tečajem v Firencah uspelo končati 1. letnik faksa, ki je kar trd oreh predvsem zato, ker se predvideva, da poznaš vse nepravilne glagole, da imaš določen strokovni besedni zaklad, ker so vsa predavanja v italijanščini (no razen enega, kjer gre za sintakso) in ker se vsa slovnica vzame v prvih dveh letih. Sem kar ponosna, da grem po nekajkratni oooogrooomni paniki v tretji letnik ;))).
Besede se pričakuje, da se jih učenec uči na pamet; začne naj z najbolj osnovnimi in po določenem časovnem obdobju svoje znanje poglablja (predstavitev, hrana, deli telesa, živali, rastline, predmeti, oblačila,…).
Kot sem že rekla, pa je pri gramatiki dobrodošla pomoč (da ti strokovnjak razloži, kaj so določni in nedoločni členi, nakloni, kdaj uporabljati določene čase, predlogi pa so sploh poglavje zase, morda tudi ni odveč izgovorjava).

Ufff, sem se razpisala, ker me ljubezen do tega jezika vedno zanese.
Sogni d’oro, Bancomania

Hvala vsem….
Ja… sem samozvani samouk 😉
V bistvu zaenkrat še ne nameravm se preveč poglabljat v slovnico… rada pa bi se naučila osnovnega sporazumevanja.
Mal me muči, da živim tako daleč od naravnih govorcev italijanščine… ker šele s pogovorom ti pride jezik v uho… in niti nimam možnosti gledat ITA televizije.
Upam, da mi rata naslednje poletje iti vsaj za kak mesec v Italijo. Da jezik še praktično preizkusim…… Pa kak tečaj bi bil prav dobrodošel…..
Sam kaj ko so vsi kvalittni tečaji tolk dragi….

Mi v srednji šoli, smo se učili italijanščino iz učbenika BUONGIORNO!

Ko boš si boš zaželela klepeta v italijanskem jeziku pa klikni na moj mail in mi kaj napiši. Ti bom z veseljem odgovorila in popravila večje napake.

Mi se pa doma slovensko učimo, no natančneje moj dragi se je lotil tega in ima grozne težave. he he…ja slovenski jezik za tujce ni tako enostaven.

no če boš želela piši 😀

Kitty, je tvoj dragi iz Italije in znaš italijansko zaradi njega?

Ja moj dragi je iz Italije in to je kar precej izboljšalo moje znanje. Drugače sem jo pa imela od 1.razreda oš in v srednji, samo mi ni preveč ležala. Z vsakodnevnim sporazumevanjem se pa seveda ogromno naučiš. Do takrat ko bova doma govorila slovensko je pa še zelo daleč:-)

Full dobro!!! Blagor, jaz sem si tudi od nekdaj želela govoriti italijansko, zato sem se vpisala v italijanski kulturni center, ker sem mislila, da bom med letom spoznala kakšne Italijane in bi lahko tako vadila ustno izražanje, pa intonacijo, zelela sem si tudi, da bi me nativni govorci popravljali, ker meni zdaj ravno razumevanje kompleksnejsih besedil povzroca probleme. Med pocitnicami sem sla pa v Sieno, ampak tam so sami tujci, ki znajo slabse kot jaz. :(((
Si kar srecka, kitty ;)))

To, da gres v Italijo, je zakon. Probaj si ustvariti cim bolj italijanski krog, da bos res v stiku z modernim it. jezikom.
Ce si iz Lj, bi se lahko vclanila v it. kulturni center na Kongresnem. Tam imajo razne aktivnosti, moznost branja it. publikacije, mislim, da tudi kaksne filme vrtijo.

Ko prideš na Primorsko te povabimo na pizzo in boš lahko samo italijansko govorila :-))) Moj dragi se itak jezi ko klepetam v slovenščini in on ne razume če njega opravljamo ali ne :-))))

Juhuhu!!!! Te držim za besedo. Po izpitih bi pa res prisla, ves. Ti se sporocim.
Najlepsa hvala, kitty!

Srečno na izpitih!
:-)))

:)))))))

Oj!
ja… sej edin če grem v ITA bom prišla v stik z živim jezikom. Nisem pa iz LJ… a v MB tud obstaja kaj takega, kaksen tak center?

Največ stvari izveš….hahahaha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close