ITI NA POROKO ALI NE
Z ženo sva dobila s strani moje mlajše sestre, vabilo na poroko, kjer pa bodo le odrasli (finance-število gostov, krajevna oddaljenost dogodka, posvetitev časa poroke slavljencem).
Nastal je problem, saj se je žena kar za oba odločila, da se ne bova odzvala vabilu, ker najini otroci niso vabljeni (za varstvo otrok doma je priskrbljeno). Njeni starši, s katerimi živimo v isti hiši, so bili enakega mnenja, da moram pozabiti na prejšnjo družino, ker imam sedaj svojo družino, naj na njih pozabim, saj imajo tudi oni do svojih sorodnikov takšen odnos oz. ga nimajo.
Kljub pogovoru sem naletel na zid in izsiljevanje z ločitvijo.
Razumem jo, da je kot mati imela načrt, da bi se otroci na poroki lepo imeli, igrali; in kot edinka ne ve, kakšno potrebo po stikih imamo sorojenci, ter sem se vseeno odločil in šel na poroko.
Kaj storiti v takšnih zapletih?
Edino pravilno, pa kakšne bedarije so to, nova družina ok, prejšno pa pozabit..s partnerjem sprejmeš cel paket.. nekaj je super , nekaj malo manj, pa vendar.. mi je pa neskončno všeč vaša odločitev, če neka poteza partnerja ali ljudi nasploh ni dobra je to treba povedat in pokazat!Spoštovanje!! Sedaj je vse preveč kimanja bedarijam in ego odličitvam
Jaz bi na poroko svoje sestre ali brata v takšnem primeru šla, tudi če partner ne bi hotel iti. Bi pa od partnerja pričakovala razumevanje, da gre za mojo sestro. Res je, tebi mora biti no. 1 tvoja nova družina, ampak no. 2 je pa tvoja primarna družina. Ženska te lahko zapusti in gre, kri je pa le kri. Pogovori se s partnerko in povej, da si zelo želiš na poroko in da se glede tega ne želiš prepirati.
V bistvu tvoja žena in njena družina komplicirajo (njeni pa se naj ne vtikajo v stvari, ki jih ne brigajo). Ne, ni najlepše, da ne smejo priti tudi otroci, ampak roko na srce, to je poroka sestre in njenega moža in njuna odločitev kakšno poroko želita. Če tebi ni odveč, potem bodi diplomatsko strateški in se nekako zdilej, da boš šel (vadi, kajti takšnih primerov v življenju pride veliko).
Bila sem na nekaj teh modernejših banket porokah, ki so na malo višjem nivoju kot tiste staromodne ohceti po vaških gostilnah s pohanim piščancem in bedastimi humornimi vložki muzikantarjev goveje muzike. Meni je bilo zelo všeč, sploh pri zadnji, da je bil obred pozno popoldan, tako da se je slavje začelo z večerjo. Otroci niso bili vabljeni, kljub vsemu so jih dvojni privlekli, kar je predvsem nevesto precej spravilo iz tira. Ne vem, kdo si mislijo, da so taki? To je dan mladoporočencev in njihovega pogleda, kaj si na poroki želijo. Ker so bili otroci tudi precej nemogočega obnašanja, prosto tekali in se zaletavali v ostale, najmlajši zaspan se ni nehal dreti in smo ga slišali, tudi ko se je mama umaknila v avlo,… skratka, bilo je neprijetno. Ne samo ženinu in nevesti, tudi vsem ostalim, pa tudi tem posameznikom, ker so verjetno čutili vso negativno energijo ostalih gostov v odnosu do njih. Na koncu je posegla vmes organizatorka poroke in v lokalu zagotovila ločeno sobo in jih zaprosila, če jim lahko hrano postrežejo tam. Po dveh mučnih urah so spokali domov. Osebno, da meni to naredijo, jih tudi pogledam ne več, žlahta gor ali žlahta dol. Ti pa, če nisi totalni brezjajčnik, povabi namesto žene kakšno samsko sorodnico za družbo, da ne boš šel sam, pa da daš ženini familiji lekcijo. Če ne boš sedaj, ne boš nikoli več.
problem, ki sploh ne bi smel biti noben problem,
kaže na to, da te žena ne spoštuje, te nima za enakovrednega
in,
mi je žal, ampak te ne ljubi.
če je pripravljena se kar ločiti
in to zaradi take malenkosti,
potem nima čustev do tebe.
malo odpri oči in opazuj vajin odnos,
samega sebe do nje, njo do tebe, besede, vedenje, predvsem pa občutke…
in, če jo imaš rad, pa glede na to da imata otroke
čimprej poiščita strokovno pomoč.