IVAN MAČEK-MATIJA
Ivan Maček – Matija, slovenski partizan, general, politični komisar, prvoborec in narodni heroj, * 12. marec 1908, Spodnja Zadobrova, † 1. april 1993, Ljubljana.
Leta 1941 je vstopil v NOB. Od marca do oktobra 1942 je bil politični komisar, nato pa do marca 1944 komandant Glavnega štaba NOV in POS; takrat je postal načelnik odseka za notranje zadeve. Njegova sestra je bila komunistka Pepca Kardelj.
Spisek ” humanista ” Mitje
Glavni organizator pobojev je bil vodilni član Komunistične partije Slovenije in načelnik komunistične tajne policije OZNA (Organizacija za zaščito naroda) Ivan Maček – Matija, sicer tesen sodelavec Josipa Broza -Tita. Pomembno vlogo pri pobojih brez sojenja je imel tudi Mačkov pomočnik Mitja Ribičič.
Dušan Bravničar:
Nekoč mi je Maček naročil, naj grem v zapor v Stare Žage in tam zaslišim nekega moškega, češ da je špijon. To je bilo moje prvo zaslišanje in zadeve sem se lotil intelektualno. Hotel sem biti pravičen, zato sem ga zaslišal trikrat, in ker so se njegovi odgovori ujemali, sem mu verjel, da ni špijon, ampak da je pri pobegu med vožnjo iz enega zapora v drugega imel le srečo. Pozneje me je Maček vprašal, ali je priznal. Odgovoril sem mu, da je nedolžen. Potem me je vprašal, ali sem ga “prišravfal”, in ko sem rekel, da ne, me je začel psovati z “gnilo inteligenco”. Seveda je nad ubogega delavca takoj poslal novega zasliševalca, in ta ga je očitno “prišravfal”. Delavec ni ostal živ. Mimogrede, Maček je v tistem času že dobil ruskega inštruktorja, nekega polkovnika KGB.
Vse res, a so kot je bilo meni povedano, pri pobojih sodelovali tudi zavezniki.
Nihče pa ne ve tega, da je bil minister za gradnjo (mislim, da nekaj takega) in je bila po njegovem ukazu zgrajena Nova Gorica.
Pa ne, da ga zagovarjam. Zato sem odprel to temo, ker sem imel kar tak občutek, da ga vsi poznate le kot nekakšnega vojnega zločinca.
Aco, je hudič, ko se pastir zaradi popolne nesposobnosti znajde v krizi in se mu zgodi ulica! Potem je treba skladno z navodili iz zahtevnega 15. minutnega tečaja za SDS guru komunikacije odpreti neko brezvezno temo, ker smo po tvoje presoji Slovenci ene ovce, ki ne bomo ničesar spregledali! A kot vedno si se pošteno zmotil! Tvoj pastir te je zelo slabo učil in bo potrebno spet v šolo za gurija komunikacije, da boš lahko zaslužil tistih 25 centov.
Torej zgodovina je za nami in tudi takšni bebčki kot si ti in tebi podobni ne bodo ničesar več spremenili, zato to prepustimo zgodovinarjem in je skrajno neprimerno takšno obnašanje!
O lažeh in sprevračanju zgodovina v korist ene politične opcije, ki je bila za povrh na veliko simpatizirala s okupatorjem in domačimi izdajalci, ki so pobijali nedolžne Slovence ter jim izkopali oči in jih spraševali ali vidijo svobodo! Ste kdaj pomislili o tem, da je bila zgodovina že pred letom 1945.
Pa le na dveh primerih poglejmo kdo je prvi storil poboje in kdo je odločal! Pa si tudi kaj zapomnite!!!
“10. maja 1945 sta se na Ljubelju sestala vojaški vodja domobrancev polkovnik Franc Krener in general SS Rōssener in se dogovorila, da bosta ti dve vojski v tajnosti izvršili udar na partizane, ki so držali linijo na Borovljah. To so domobranci skupaj z enotami SS storili v noči z 10. na 11. maj 1945, kar pomeni že v miru. Nemška vojska je sodelovala s težkim orožjem, domobranci pa s pehotnim. Napad se je pričel ob 20.30 brez vojne napovedi, čeprav je bil mir že sklenjen med zavezniki in nemško vrhovno komando.”Mirovni dogovor je imel posebno klavzulo, da bo vsak, ki bo dvignil orožje po tem datumu, to je 8. maju 1945, uničen. V tem boju so domobranci ponovno pokazali vso svojo surovost, saj so mnogo ranjencev zmetali v Dravo, da so utonili. Tedaj je bilo ubitih nad 300 partizanov.To bi pomenilo, da so prve povojne poboje pričeli domobranci s pomočjo svojih nekdanjih gospodarjev.Da domobransko vodstvo ni mnogo razmišljalo o posledicah, ko bo vojna končana, je dokaz tudi to, da niso upoštevali tistega, na kar jih je leta 1944 duhovnik in član kraljeve begunske vlade v Londonu dr. Alojz Kuhar po radiu nenehno opozarjal: naj takoj prenehajo sodelovati z Nemci. Niso ga ubogali, enotam SS so še drugič prisegli. Vseeno menim, da je po toliko letih čas, da prenehamo s prepiri, hujskanjem in preobračanjem zgodovine!”
“Od jeseni 1943 do spomladi 1944 so v Koslarjevi gošči na ljubljanskem barju pripadniki “črne roke”, zverinsko pobili okrog 100 domačinov, pretežno žensk in otrok (med 15 in 18 leti) iz družin, katerih člani so bili v partizanih!”
Produktivnosti mu ne moremo vzeti
Fantje so prišli z gojzerji s hoste, drli so se laž:
smrt fašizmu, svoboda narodu!
v letu dni so si po svojih merilih uredili državo in jo vodili, skoraj da rečem, bolj uspešno, kot mi danes.
“mi” smo šmirjokli danes že 20 let, na 45 let podlage.
narod, ki ne zna vplivati, zaznavati in urejevati tega, kar se dogaja v naši državi, si je skoraj ne zasluži
Ja norton v zadnjem prispevku ti dam prav: in kar nekaj vas je tukaj, ki klatite bedarije na tem forumu in si prav gotovo ne zaslužite države in niti kaj drugega! Ti, valovi, Frančišek… vas je le peščica, a dejansko stanje popolnoma jasno kaže, v kakšno bedo lahko peščica cepcev spravi državo! Pomislite kdaj na to!!!
[/quote]
mogoče bi moral biti bolj natančen:
Produktivnosti mu ne moremo vzeti
Fantje so prišli obuti z gojzerji in enim pisalnim strojem (neznan-znanegaga izvora) na rami iz hoste.
gojzerje so zavrgli, sezuli so Nemce in si obuli njihove škornje drli so se in lagali:
smrt fašizmu, svoboda narodu!
narod je z orgazmično sprejemal to svobodo, ki jo še danes mnogo ljudi pogreša.
v letu dni so si po svojih merilih uredili državo* in jo vodili, skoraj da rečem, bolj uspešno, kot mi danes.
“mi” smo šmirjokli danes že 20 let, na 45 let podlage.
narod, ki ne zna vplivati, zaznavati in urejevati tega, kar se dogaja v naši državi, si je skoraj ne zasluži
*
temu in tej sposobnosti se jaz danes čudim
temu dragi
jutri bo pravi obraz praznoval 100 let in vam lahko vsem jebe mater. Oprostite izrazu ! Ni veren, niti ni komunist, ker si je z vsemi samo S L A B O izkusil ! Če je prišel v Slovenijo, so ga preganjali komunisti, če pa je šel v Trst pa fašisti-tako da lahko zelo upravičeno reče, da so bili vsi isti !
vsekakor zelo zanimiv zapis gospe Tatjane Malec
http://www.rtvslo.si/blog/tatjana-malec/bila-sem-na-udbovskem-sprejemu-v-milanu/87925
vsekakor zelo zanimiv zapis gospe Tatjane Malec
http://www.rtvslo.si/blog/tatjana-malec/bila-sem-na-udbovskem-sprejemu-v-milanu/87925%5B/quote%5D
Komunisti ali kriminalci… pa sej je Američan napisal knjigo, da se je šlo v komunizmu le za spopad gangsterjev. Komunisti niso nič drugega kot kriminalci, mafija, pač klan.
“…Oblečena sem bila v skromno rjavo obleko, ki sem si jo sama sešila. Bila sem ponosna na svojo skromnost in pripravljena, da jim razložim kaj je socializem. Pristopila sem k odvetniku dr. Branku Mikuletiću, ki je zastopal Mačkova podjetja, sicer dobremu znancu in pacientu mojega bratranca in mu začela razlagati samoupravljanje. Ta me je pomivalno gledal in začutila sem, da moram odnehati s pogovorom, saj se nahajam v kastni družbi udbovske Jet set, ki si kupuje Jaguarje, helikopterje in vile v tujini in se oblači v najdražjih modnih milanskih salonih.”