Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek iz 9m2 v 30m2 otroško sobo, kdaj, jo pregraditi”??

iz 9m2 v 30m2 otroško sobo, kdaj, jo pregraditi”??

Imam tri fantke, trenutno stare 1, 3 in 5 let, tamali je še pri nama v spalnici, večja dva v sobici poleg, ki pa je zelo majhna, zato smo jim v prizidku namenili sobo kar z 30m2. Soba bo vseljiva drugo leto, je pa pol etaže nižje, vmes je stopnišče…- malo me skrbi, ta večja dva bosta stara 4 in 6, če bo v redu, da ju preselimo…. sedaj namreč takoj slišim, če se kateri oglasi….

Predvidevam, da so manjši otroci raje vsi skupaj, tako da bi sobo morda pregradili čez 10 let?? Če bodo hoteli vsak svojo…

Za prvi razred devetletke najbrž otrok še ne potrebuje svoje pisalne, ali pa ?? Najprej bo seveda največ prostora namenjenega igranju (razmišljam o veliki skakalni blazini, ali pa morda dva jogija na tleh za skakanje in norenje??)

kasneje pa vsak svoj kotiček z pisalno, no saj bo eden lahko tudi v tamali sobici, če bo želel biti sam….

h

Pri nas smo imeli v starem stanovanju skupno sobo za 3 otroke, veliko cca 30 m2. Sredni sobe smo imeli otroški plezalni tobogan in blazine., pa pod oknom – igralno pisalni kotiček z Little Tikes garniturico (miza s klopcama za cca 4 otroke).
Ob nakupu novega stanovanja sta se hčerki (takrat stari 6 in 7 let, sin pa 4) odločno izrekli za ločene sobe, saj sem imela idejo, da bi imeli hčerki skupno sobo, veliko cca 30 m2, z ločenim spalno – učnim delom in lastno kopalnico.
Ob selitvi so bili stari 8, 9 in 5 in jim je skupna soba pravzaprav predstavljala oviro (zlasti dekletoma, ki sta značajsko različni). Osebno se mi je zdelo tako “idilično” 3 otroci v veliki sobi, kako moteče pa je bilo za otroke, pa sem, po pravici povedano, ugotovila šele po selitvi.
Skupna soba je po naših izkušnjah verjetno primerna, dokler so otroci še majhni. Zlasti po vstopu v šolo otrok potrebuje svoj (mirni) kotiček, kjer lahko predeluje svoje vtise, ni hrupa, … , pa povabi sošolce, prijatelje, …
Lep pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close