Iz ADSL na optiko
Hoj!
Imam fiksni računalnik, op.sistem WIN XP, povezava na net prek ADSL modema (Iskratel).
Zdaj se spravljam na optiko (internet+telefon 2 številki, ISDN), isti ponudnik. Kaj vse moram preveriti, kaj vse pripraviti? In kako povezati na net še en fiksni računalnik (prav tako XP), ki ga imam nadstropje nižje?
Stvar je taka, da imamo zdaj v hišo potegnjen kabel in razpeljan do naprav , v bistvu je zmešnjava s kabli :((
Vidim, da imam povezan Iskratelov NTBA code 2B1Q, da je na enem kablu VDSLoISDN splitter, da je priklopljen Siemens Gigaset 4170 isdn in pa ADSL modem, prav tako Iskratel Proteus.
Kaj naj, kako naj postopam naprej, da bo vse delovalo, ko bodo priklopili?
Praviloma naj bi za vse poskrbel operater, ki bo opravil spremembo naprav v hiši. Veliko je odvisno od samega ponudnika storitev, saj se nekaterih del otepajo in priključijo le osnovno, za razvod po hiši pa mora poskrbeti uporabnik sam. Ko se bodo oglasili, se z njimi poskusi dogovoriti, da bodo vse uredili kot želiš – prej jih ne pusti od hiše 🙂
Ko sem prehajal na optiko pri T-2 je bilo vse urejeno v pol ure. Res pa je, da razvoda po hiši nisem spreminjal – to sem imel urejeno že od prej.
Z razvodom po hiši sem čisto zadovoljna, telefoni stojijo tam, kjer jih potrebujemo in bi ga obdržala takega, da pa modem ne bo pri računalniku (kot je zdaj, ker je s kablom), pa tudi ni problem, ker naj bi bilo brezžično.
Forum je zaprt za komentiranje.