Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek iz kakšne mase je to krilo??

iz kakšne mase je to krilo??

piše: Razvaljamo fondant ali čokoladno maso za oblikovanje …. kakšna/katera masa se takole razvalja, kje se jo kupi:

http://www.kulinarika.net/recepti/18538/sladice/torta-barbie/

ali takole:

http://www.sladkidekor.si/index.php/nasveti-recepti/torta_za_princesko/

hvala!

Vsa ta afnarija je tičina masa. Kupiš skoraj povsod.

marcipan?

ne, marcipan ni, z njim sem že poskušala. in marcipan je res to kar lahko kupiš povsod – mi prosim poveš kje je to povsod – recimo da jutri iščem tičino maso v Kranju? v katerih trgovinah naj iščem? Mercator hipermarket? hvala

V običajnih trgovinah te mase še prav nikoli nisem zaseledila. Žal.

tale tičina masa je kr neki. okej, super je narest torto z njo, biskvit in okolica s tičino maso in na pogled je torta res vauuu, ampak tale tičina masa men ne sede, ni mi nato dobra, da je del torte, ne morem je pojest, ker je kr neki. torej za pogled je super, za jest pa meni ne. prisegam na tiste prave torte, ko moraš pokazat svoje znanje in oblikovanje, ne pa tale tičin plastelin, ne hvala!

Zelo lepe so te torte iz takih mas, lepo se oblikujejo, ampak meni tudi ne sede. Nihče noče jest te mase, sploh, če je debelejša.
Sem bila ne enem RD, kjer so imeli prečudovito torto, oblečenov to maso, ko so jo rezali na koščke, pa si imel na krožniku najprej pol centimetra debelo plast mase, nato pol cm debelo plast masla (da se ta masa v stiku s torto ne stopi), nato pa zelo zelo malo dejanskega biskvita z nadevom. Na krožnikih smo pustili vsi skupaj najbrž več kot pol torte, ki pa so jo naročniki plačali po kg.

Jaz okrašujem torte s smetano, zelo lepo se da okrasit, zelo lepo risat s čokolado in pobarvat (napolnit) slikico z barvano smetano. Pojejo celo. Delala sem tudi barbi torto s krilom torej, in sem krilo okrasila z brizganjem smetane.

Sem pa pred kratkim delala torto pujski v blatu

in sem naredila domačo maso zato, da sem oblikovala pujske, torta je pa bila v celoti smetanovo čokoladna, kot na slikah. Pujski so bili lepi, jedel pa jih jasno ni nihče, ker je presladko.
Masa se odlično oblikuje, delala sem jo po receptu iz maršmalows bonbončkov (torej poceni varianta)

masa iz bombončkov tukaj

Jaz tudi naredim torto s smetano in sem naredila že se mogoče, tudi Barbiko – samo speči moraš okrogel biskvit, potem pa namažeš in okrasiš z barvano smetano.
Tičino je res zanič, sploh otroci ne marajo.

tile pujski v blatu so pa fenomenalni, všeč, zelo 🙂

Pujski so tudi zelo enostavni za naredit (mislim torta). Spečeš okrogel biskvit, namažeš, okrog zložiš “ograjo”. Jaz sem najcenejšo in preprosto ograjo naredila tako, da sem v Eurospinu kupila ČokoStiks (pri piškotih najdeš, kot eni piškotki-palčke, oblite s čokolado, stanejo okrog 1 €, porabila sem dva paketa).
No, po vrhu preliješ mešanico čokolada/smetana in porineš pujske v blato. Končano.Otroci zelo navdušeni.
Tukaj je še malo opisa in postopek, kako enostavno narediš pujse.

A ja, pa tile bomboni tud niso poceni, sem jih pa najdala v (spet) Eurospinu, porabila 1 paket in mi je 3/4 mase še ostalo. So pa tam mešani beli in roza in če oboje zmešaš (stopiš) dobiš prav lepo roza barvo.

Barbi naredim iz kuglofa oziroma biskvit spečem v modelu za kuglof, prerežem ma pol po višini, izdolbem, napolnim z banano in kremo, zaprem, v luknjo Barbiko, pa okrasim s smetano in čikolado. Zelo enostavno.

Tale tičina masa je res totalno neužitna. Sploh ne jem torte, ko tole vidim.

Moja mami bi se zgražala nad vami, ko bi to brala, haha 🙂 Ona je sposobna pojest to maso iz vseh krožnikov 🙂 Jaz jo pojem, če je tanka…. mami jo pa obožuje 😀

Tudi moji otroci obožujejo tičinmo maso, res pa jo delam zelo na tanko (da se skoraj skizi vidi), če je razvaljane na debelo, res lepše izgleda, ampak ni dobra.

LP A.

New Report

Close