Iz kasete preko PC-ja na CD
Doma imam okoli 300 kaset ,iz katerih bi rad nekatere najboljše pesmi posnel na PC ter nato naprej na CD- je (saj veste, trak se rad navija , ker so nekatere kasete stare tudi več kot 20 let.
In jaz spet ne vem kako to storiti. Torej nekaj opisov je na , resda so v SH jeziku, pa to razumem. Zanima me; Zlowdal sem program cool edit 2000, vendar pa je program shareware in 70 USD se mi zdi malo velika cifra za en tak programček. Našel sem sicer tudi crack za ta program, vendar pa ne vem, če sem ga prav skopiral ( v pravi direktorij : C\Program Files\cool Edit 2000. in če mi je uspelo program prevarat, da onemogoči časovno (30 dnevno blokado).
Sedaj vas pa prosim:
1. Ali obstaja še kje kakšen podoben program, ki bi snemal Zvok iz kasete ( preko kabla in zvočne kartice na PC), in ki je freeware.
2. Kako se s takim programom dela, skratka malo opisa prosim.
3. Ali je morda že na kakem programu, ki ga imam sedaj na PC- ju že morda tudi možnost , da se snema iz kasete na PC. Imam pa Win on CD za snemat ( iz PC na CD) in pa AudioCatalyst za pretvarjanje iz Wav formata v Mp3 in obratno. ( to drugo skoraj zagotovo ni). Poleg tega imam še v okviru Magix Notation programa tudi Magix Music Maker professional demo.
Torej , če kdo kaj ve o tem prosim lepo za kakšen odgovor.
Lp
Bogdan
Jaz sem to pocel s crackanim cooledit 96 v wav potem pa v mp3, sicer nisem potreboval kake posebne kvalitete zvoka zato je posnetek 64kbps mono. Ampak mislim da je možno brez težav tudi z boljšo kvaliteto. Glede 30dnevne poskusne dobe, to boš videl čez 30 dni 🙂 do takrat pa veselo uporabo.
Sicer dobiš z Windowsi že nek snamalnik zvokov >start>pripomočki>razvedrilo>snemalnik zvokov, kako se obnese ta, pa ne vem.
Music match jukebox je 5 MB.
Zakaj pa boš snemal s kaset? A nisi rekel, da imaš Audiogalaxy, ali imaš to kakšne posebne komade, da jih ta ne najde?
Imam ja audiogalaxy, samo ker imam navadno tel. linijo in je….. nemogoč download, in ker je teh komadov res ogromno, okoli 150 – 200 računam ,da bi jih bilo za dol snet. Mislim ,da bo šlo manj časa in denarja , če bi poskusil s snemanjem iz kaset.
Program se ti ne bo zablokiral če si boš datum občasno nastavljal nazaj-res da bo računalnik živel v preteklosti ampak program boš pa le imel 😉
Če že imaš zvocno kartico ter nanjo prikljucen kasetofon, je vse, kar še potrebuješ, ustrezen software. Sam uporabljam odličen Goldwave (www.goldwave.com). Je shareware, vendar deluje brez omejitev tudi po preizkusnem obdobju, tako da ne potrebuješ niti crackov. Dolžina okoli 1MB. Delo z njim je pravi užitek, vsebuje množico efektov, prakticno vse, kar utegneš potrebovati. Vsaki skladbi narediš lep pričetek, zaključek, odrezan, postopno naraščajoč, padajoč… kot si le poželiš. Nivo glasnosti po potrebi uskladiš z ostalimi posnetki. Itd. itd.
Za zvocno kartico preveri, da ni prestara (še na ISA vodilu), ker takšne večinoma pri digitalni pretvorbi dajo zelo slabe rezultate.
Če te še kaj zanima, mi lahko emajliraš na [email protected].
LP Boris
Forum je zaprt za komentiranje.