Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Iz Ljubljane do planine Kuhnja (cilj Krn)

Iz Ljubljane do planine Kuhnja (cilj Krn)

Prosim, če kdo med tistimi ,ki planinarite ve svetovat.
Kje je bližje in boljše peljaz do izhodišča za Krn, v naslovu omenjene planine Kuh8nje.
Ali je najboljše preko Vršiča, preko Podbrda-Bače ali po AC do Nove gorice in tam naprej?

Hvala

Mi parkiramo v Kobaridu in se s turističnim buskom peljemo do Kuhinje.

Če ni to ravno sobota ali nedelja, potem najbolje čez Vršič. Ali pa mogoče čez Predel.

Čez AC do NG in potem po Soški ali preko Logatca-Godoviča-Idrije je časovno približno isto, prva varianta je po km daljša ampak verjetno najbolj zanesljiva (najmanj ovinkov, del na cesti, zastojev…)

Aja, pa še to. Na Krn s planine Kuhna je pot ves čas po soncu. Morate začeti zelo zgodaj. (Včasih smo na Krn hodili poleti celo ponoči.)
Če startate iz LJ, zakaj ne greste raje čez Vršič in v Lepeno, od tam na Krnska jezera in potem Krn? Malo manj šans da vas zadene vročinski udar.
V vsakem primeru pa začnite zgodaj, saj so avgusta pogoste popoldanske nevihte v hribih.

Aja, pa še to. Na Krn s planine Kuhna je pot ves čas po soncu. Morate začeti zelo zgodaj. (Včasih smo na Krn hodili poleti celo ponoči.)
Če startate iz LJ, zakaj ne greste raje čez Vršič in v Lepeno, od tam na Krnska jezera in potem Krn? Malo manj šans da vas zadene vročinski udar.
V vsakem primeru pa začnite zgodaj, saj so avgusta pogoste popoldanske nevihte v hribih.
[/quote]

Dvakrat sem bila tako tumpasta, da sem rinila gor po serpentinah po 10 ur. Od takrat gremo vedno na Jezero v Lužnici – mimo Rdečega Roba in Peskov, izbirno čez Batognico. Pot je odljudena, razgled je razgiban in ti ponuja mnogo več kot pa nikoli končana fatamorgana na Gomiščkovo zavetišče. In šele potem ob sončnem zahodu sestop po serpentinah navzdol 🙂

Na Krnu je vedno gužva, tudi do 200 gostov na dan gor pri koči, kar je za mini zavetišče veliko in včasih se zgodi, da jim zmanjka robe. So pa oskrbniki zelo gostoljubni, prijazni in se tako rad še večkrat vrneš gor.

Start od Kuhinje najkasneje ob 6h! Ce je sonce ti namrec scvre mozgane 😁

Dvakrat sem bila tako tumpasta, da sem rinila gor po serpentinah po 10 ur. Od takrat gremo vedno na Jezero v Lužnici – mimo Rdečega Roba in Peskov, izbirno čez Batognico. Pot je odljudena, razgled je razgiban in ti ponuja mnogo več kot pa nikoli končana fatamorgana na Gomiščkovo zavetišče. In šele potem ob sončnem zahodu sestop po serpentinah navzdol 🙂

Na Krnu je vedno gužva, tudi do 200 gostov na dan gor pri koči, kar je za mini zavetišče veliko in včasih se zgodi, da jim zmanjka robe. So pa oskrbniki zelo gostoljubni, prijazni in se tako rad še večkrat vrneš gor.
[/quote]

Haha, fatamorgana od koče! Res je, jo gledaš cel cajt, kot da je še 5 minut, potem pa grizeš in grizeš iz serpentine v serpentino še 2 uri.
Čez Rdeči rob, Peske in Batognico je lepo, ja. Samo zelo samotno in je treba malo paziti, da se ne zgubiš. V kakšni megli predvsem, ki se lahko nenapovedano privleče.
Glede oskrbe v koči ne vem, jaz vedno vse pritrogam s sabo (in nazaj v dolino seveda), jbg sem škrtica. Je pa gužva, res, na platoju pred kočo je kot mravljišče. Mogoče je sedaj manj, če je omejeno zaradi Covida.

Haha, fatamorgana od koče! Res je, jo gledaš cel cajt, kot da je še 5 minut, potem pa grizeš in grizeš iz serpentine v serpentino še 2 uri.
Čez Rdeči rob, Peske in Batognico je lepo, ja. Samo zelo samotno in je treba malo paziti, da se ne zgubiš. V kakšni megli predvsem, ki se lahko nenapovedano privleče.
Glede oskrbe v koči ne vem, jaz vedno vse pritrogam s sabo (in nazaj v dolino seveda), jbg sem škrtica. Je pa gužva, res, na platoju pred kočo je kot mravljišče. Mogoče je sedaj manj, če je omejeno zaradi Covida.
[/quote]

Meni je pa ravno ta samota všeč. Na relaciji Kuhinja direkt na Krna se mi zdi, da nekateri že prav tekmujejo, kdaj bodo prišli gor. Tale stranska je pa tako umirjena. Megla je pa kar stalnica, moraš res ujeti tisti dan po dežju, takrat je pa rajsko – popolnoma čisti pogled po Primorski in na severju cela alpska veriga. Je pa pot iz Krna do Krnskega jezera tudi lepa, ma raje grem dol, kakor gor po tisti strani, ker grušč se tudi vleče :).

Tudi jaz ti predlagam cez Vrsic v Lepeno, iz tam cez Krnska jezera na Krn.Nobene megle , veliko bolj sencno, ce si solo imas dobre 4 ure do vrha, s tem , da na Krnskih se en pir pogoltnes:_)

New Report

Close