Iz nule
Pozdravljeni,
Prosila bi vas za nasvet. S partnerjem sva trenutno na 0, brez prihrankov, brez kreditov, najemnika, mesečni prihodek 2000€ neto. Ponuja se nam nepremičnina znotraj družine – stanovanje, popolnoma obnovljeno. Potrebovala bi kredit v 100% vrednosti nepremičnine. Z eno izmed bank se nam je uspelo dogovoriti za naslednje pogoje:
znesek kredita: 90000 (20 let)
letna obrestna mera: 3,025%
anuiteta: 502,16€
odobritev kredita: 250 €
Efektivna obrestna mera 3, 10%
Pogoj: primerno življensko zavarovanje
Ker nam ne morejo odobriti kredita za celotno vrednost nepremićnine, nam predlagajo višji znesek na kupoprodajni pogodbi, midva pa krijeva prodajalcema še tisti davek, ki ga bosta zaradi tega plačala (pride tako ceneje, kot, da bi jemala 2 kredita)
Ker nisem iz stroke, vas naprošam za mnenje in na kaj naj bova pozorna – s ponedeljkom začneva pridobivat ponudbe drugih bank.
Najlepša hvala
pejdi vprašat še po drugih bankah….midva k sva to reševala, sva šla po 9 bankah…ti povem, da tudi pejdi po različnih enotah, ker vsaka enota spet malce drugače gleda..
pr hypo bank so mi v eni enoti ponudili kredit, ki bi ga sicer odplačevala ko muteca, v drugi enoti ista banka, pa mi ga sploh niso ponudili…
kar sem jih jaz pošlatala teh bank, bi ti predlagala da stopiš do uni credit…
kar sem jaz seštevala zadnjih par dni za kredit…so se cene strašno spremenile…od pol leta nazaj… strašansko so narasle… na uni creditu na viču, so okej fantje…. nama je potem štel še znesek za nov avto v isti kredit, da nisva jemala dveh…
eni so začel komiplicirat z tem življenjskim zavarovanjem, kar pomeni v resnici samo dodaten strošek….
čim manj denarja, da se jim da…pa da se čim preje odplača…
midva sva vzela na 30 let, da je manjši obrok…še posebej, ko se kaj zalomi..oz. so dodatni stroški tisti mesec, kot sva jih imela septembra…obe registraciji avtomobila…
ostale mesece skušava pa čim več odplačata kredita…. se odpoveš dopustu in vsemu…ampak imaš svoje stanovanje, svojo zasebnost in predvsem svoj mir….
pol pa še priveka na svet nov otrok…pa imaš spet stroške…
jih ni nikol konec…
aja, pa še to. k si rekla da bi ti dali denar samo za 80 % nepremičnine…bejži stran…so druge banke, ki ti izplačajo celotno vrednost… prvič prihrankov nimata…. kdo jih pa ima danes ? edino če ti starši dajo in če se temu potem reče prihranek ?
pač narediš še en račun pr novi banki in tja moraš prebekslat potem plačo…ampak J**** ga, če ti pa tvoja banka, ne zna dat dobre ponudbe,a ne.. je to potem še najmanjši problem…
je pa kar nekaj zafrkancije z tem kreditom in temi papirji…in čakanjem, ali ja ali ne…
uf, ti ne zavidam…ampak sej bo !