iz pleničke na kahlo
brala sem spodnjo temo o prehodu na kahlico/stranišče, pa še mene nekaj zanima.
Naša mala ima 26 mesecev. Sicer sami verjetno še ne bi začeli s prehodom (verjetno bi poleti), ampak so se v vrtcu skupinsko lotili tega, otroci so podobne starosti in to zelo pozdravljam, saj se malokateri vzgojiteljica, da ukvarjati s tem.
Torej v vrtcu so popolnoma ukinili pleničko. Če pride do nesreče jih preoblečejo, ko spijo imajo podlogo na ležalniku.
Doma smo posledično tudi ukinili pleničko, razen za nočno spanje.
Mala lula na kahlico že nekaj časa vsako jutro in nalula skoraj polno, plenička je ponavadi od večera do jutra suha, ali pa tako malo lula, da imam ta občutek.
Sedaj, ko smo ji ukinili pleničko se polula v kahlico, če jo mi ujamemo. Dam jo vsake toliko časa na kahlo. Včasih lula vanjo, drugič je ne mudi.
sama pa nikoli ne pove, da mora lulati in je potem vedno mokra. Pove pa takoj, ko se že polula. Zanima me, koliko časa je trajalo prio vas, da se zave da jo tišči in pove že prej, preden je mokra?
Hvala.
Pri 26 mesecih je potrebovala natančno dva dni (ponavadi rečem tri, da se boljše sliši), da je osvojila lulanje v školjko/kahlico. Od takrat ena “nesreča” v vrtcu in eno protestno lulanje zanalašč. Prej je sploh nisem forsirala, ko smo šli prvič na morje, smo ji vse razložili in dali plenico stran. Jaz sem mislila, da to traja mesece in sem bila pravzaprav presenečena. Za dnevno spanje je bila brez plenice tri mesece pozneje (verjetno bi lahko bila tudi prej), ponoči pa je brez plenice zdaj, malo pred tretjim rojstnim dnevom (to pomeni, da se ne polula več – brez je včasih spala tudi že prej, vendar se je vsake toliko polulala, zato sem jo spet dala v plenico).
midva sva mu najprej parkrat potrpežljivo rekla da mora najprej reč da ga lulat potem pa šibamo na wc, eneparkrat se je tako zaigral da je bilo prepozno, se je pa tudi zgodilo da es mu ni dalo it, in se je polulal. se pravi ene dva meseca smo se odvajali, ene dva meseca smo sem pa tja imeli še kako nesrečo Zdaj zna tudi že zadržat (kak mesec).
lp in srečno!
saj se zave in tudi ve da mora lulat samo se zaigra, mogoče tudi malo več spije. poskusi ugotovit čas kdaj se polula, če se to dogaja nekje ob istem času potem jo malo prej dajaj na kahlico. tisto da je čez noč suha, je suha, ker plenica tudi če bi bila malo mokra zaudarja in sploh kot praviš je zjutraj kahlica polna. vsekakor jo moraš dat na kahlico pred počitkom in ko vstane. vmes pa sama presodi kolikokrat in kdaj in večkrat jo vprašaj če mora na kahlico.