Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek iz šole v drugih čevljih

iz šole v drugih čevljih

Hvala v sem, ki mi boste pomagali. Hčerka je že od vedno zelo mirna, plaha in sramežjiva. Če ji je kdaj kak drug otrok vzel igračo med igro iz rok, je bila samo tiho.

Prejšnji teden pa se je zgodila sledeča situacija. Pri eni aktivnosti so se otroci sezuli. Hčerki smo letos kupili originalne UGG škorenjčke, domov je prišla z neko fake repliko (pomojem iz Dajhmana). Sem jo malo povprašala, je rekla, da je njene vzela ena punčka, ki jo zelo slabo pozna in pride le redko k pouku. Malo sem povprašala med mamami, če vedo za koga gre in ugotovila, da gre bolj kot ne za nek socialni primer, starši nezaposleni, oče pijanec. Šla sem tudi na pogovorne in razložila problem razredničarki, pa mi je pribila “ja pa saj čevlji so čevlji, ne recite mi, da otroka učite o znamkah.

Za čevlje sem dala blizu 200, da bo MOJI hčerki prijetno toplo. Zdaj pa so ji ostale neke poceni patike iz plastike. Kako bi čimprej prišla do matere tega otroka, če pa ne hodi v šolo?

Pridna, da si napisala ta spis.

Pa si osvojila lekcijo, da se dragih čevljev in bund ne nosi v šolo ali vrtec. Ker ljudje kradejo kot srake.

Koliko je stara hči? Če je prva trisda je lahko prišlo samo do zamenjave.  Prosi razredničarko  da kontaktira starše, da čevlje prinese nazaj. To naredi po emailu pa dodaj v vednost še ravnatelja/ ravnateljico.

Pa še nekaj, a ti si se dala odpravit s floskulami o znamkah? Resno?

Naj ti pomagam. Kar v trgovino po nove original škorenjčke.

Razredničarka bi morala to zadevo urediti s starši tiste punčke. Jaz bi stopila do ravnateljice.

igzekli- v vrtec .šolo…samo basic, navadne stvari , šolske potrebščine, oblačila, obutev, kape, šali, rokavice, dežniki., igrače, tehnologija, ..nobenega luksuza, to je za proste zadeve izven šol, …ker se krade, menjava, uničuje, otroci nekomu nagajajo in skrijejo …pač to vam je lekcija v nadaljnji razmislek glede materialnih stvari…

pri nas smo imeli polno -pozabljenih – stvari v šoli…tako, da kar so učiteljice ,čistilke, …našle po razredih ,je šlo v škatle in tam si šel pogledat, pobrskat, če je kaj od tvojega otroka, neko obdobje je bilo tega zelo veliko, …vse živo, marele, kape, nogavice, flomastri, …no, naša je enkrat v teh škatlah le našla tako iskano kapo…šteje zelo, da od malega-že vrtec naučite otroka skrbeti za osebne stvari…

avtorica- pri tvoji deklici bo potrebno delat -na samozavesti, da se zna zase postavit, si izborit svoje zadeve, zna meje postavljat v odnosih,  da se opolnomoči za delovanje v tem- krutem svetu…drugače bodo večje težave kot, da -zmrzne- pri igračah, svojih stvareh, da kar pusti, da ji pobirajo…

mogoče v kaki šport vlagate  – ala borilne veščine, da se okrepi…srečno.

Ja seveda, in šola kar gleda, da otrok ne hodi k pouku……

Napiši emai razredničarko da kontaktira starše. To se ne sme delati in šola mora ukrepati

Take zblojenke lažnive pohabljate generacije. Možno pa je da si brez otrok in jezna na ostale pa pišeš bulšit.

Možno pa je da si sam nasekana od alkota

Odgovor na objavo uporabnika
uggmomi, 20.11.2024 ob 17:43

Hvala v sem, ki mi boste pomagali. Hčerka je že od vedno zelo mirna, plaha in sramežjiva. Če ji je kdaj kak drug otrok vzel igračo med igro iz rok, je bila samo tiho.

Prejšnji teden pa se je zgodila sledeča situacija. Pri eni aktivnosti so se otroci sezuli. Hčerki smo letos kupili originalne UGG škorenjčke, domov je prišla z neko fake repliko (pomojem iz Dajhmana). Sem jo malo povprašala, je rekla, da je njene vzela ena punčka, ki jo zelo slabo pozna in pride le redko k pouku. Malo sem povprašala med mamami, če vedo za koga gre in ugotovila, da gre bolj kot ne za nek socialni primer, starši nezaposleni, oče pijanec. Šla sem tudi na pogovorne in razložila problem razredničarki, pa mi je pribila “ja pa saj čevlji so čevlji, ne recite mi, da otroka učite o znamkah.

Za čevlje sem dala blizu 200, da bo MOJI hčerki prijetno toplo. Zdaj pa so ji ostale neke poceni patike iz plastike. Kako bi čimprej prišla do matere tega otroka, če pa ne hodi v šolo?

Sicer te čist ne razumem, ampak, so bili vaši čevlji podpisani? Imaš kak dokaz, da so res vaši? Sliko, račun? Kaj če je druga deklica imela iste čevlje, kaj če jih je zamenjal kdo drug, kako boš vedela? Ravnateljica nima z škornji tvojega otroka nič. Policija morda? Čeprav je to res skrajno. “Socialni” otrok mora redno prihajati v šolo.;) Najdi kontakt staršev in se z njimi zmeni v živo.

Pozovi razredničarko, da obvesti starše te punčke in naj čevlje vrnejo. Obvesti tudi ravnateljico. Pojasni jima, da boš v primeru, če ne bosta ukrepali, poklicala policijo, ker je bila ukradena tvoja lastnina, ter obvestila medije. Ko omeniš medije, se naenkrat vsi spomnijo, kako se zadeva rešuje, čeprav se do takrat tega nikakor niso mogli spomniti. Preverjeno.

Jaz se kot šola ne bi ukvarjala s takimi zadevami. Če bi starši pogosto težili, bi predpisala uniformo in rešen problem. Naj se raje posvečajo učenju in iskanju kadra, ne pa vašim dramskim krožkom.

Oblecite otroka za šolo tako, da vam ne bo treba skrbeti glede oblačil in obutve. En tak butast primer so starši, ki pripeljejo otroka na rojstni dan in lepo prosijo, naj pazimo, da se ne umaže, ker gredo še pohajat potem. Ccc… Potem otrok žalosten na klopci gleda vrstnike med igro na travi, igrišču, poleti obmetavanjem z vodnimi baloni, ker njemu mama ne pusti. Ma mame, dejte pustit svojim otrokom otroštvo, še to malo kar ga imajo! Otrok se ne bo nikoli spomnil kaj je imel obuto v 2.razredu, bo pa zelo dobro vedel kako fajn se je imel na rojstnem dnevu od Mihca, ko so se kotalili po hribčku navzdol kdo bo prvi, končali na kupu en čez drugega in pokali od smeha. Od teh spominov se živi. Ne od cunj.. pa naj bodo še tako drage

Ni važno ali gre za svinčnik za 1 eur ali škornje za 200 eur. Bilo je ukradeno in pika.

Prijava in zahtevek na šolo za povrnitev škode. Šola je odgovorna za varnost otrok in njihovih stvari v svojih prostorih. Da ne govorim o vzgoji.

Ko so mojim poškodovali očala, ukradli bundo smo pogledali med izgubljenimi stvarmi,kjer tega ni bilo. Podali prijavo. Naša šola je imela podobno kot trgovine zavarovano to odgovornost. Je pa šlo za eno boljših, znanih oš. V obeh primerih smo dobili nadomestilo.

Nakladaš. Veš, kje ti je spodleteleo – noben otrok iz revne družine ne bi nič ukradel, kradejo bogatuni. Vedno je tako bilo in vedno bo.

zgodbica, 20.11.2024 ob 22:50

Nakladaš. Veš, kje ti je spodleteleo – noben otrok iz revne družine ne bi nič ukradel, kradejo bogatuni. Vedno je tako bilo in vedno bo.

Ne bo držalo. Tudi revni kradejo. Sem imela jaz sošolko iz socialno šibkejše družine in je kradla kot sraka. Smo jo zasačili. Preko študenta sem delala v proizvodnji. Je tudi ena kradla v garderobi. So ji nastavili “past” v katero se je ujela. Prijateljica učiteljica je tudi povedala za primer v šoli, ko je punca ukradla nekaj, kar si je zelo želela, a ji tega starši niso mogli kupiti.

Šola mora ukrepati in poskrbeti, da se zadeva razčisti in čevlji vrnejo. Pa tudi razišče, ali je šlo za namerno ali nenamerno zamenjavo čevljev, in temu ustrezno ukrepa.

Jaz sem imel z otrokom primer, ko so mu v šoli skrili čevlje, ki jih je imel v garderobi. Oba starša in otrok smo razredničarko toliko časa (prijazno) opominjali na zadevo, da je organizirala iskanje čevljev po celi šoli, pomagali so učenci, čistilke, hišnik, tajnica, ravnatelj… in na koncu so se čevlji našli. Če ne bi nič urgirali in bi se pustili odpravili “da se to pač dogaja, da imajo ta problem tudi drugi otroci….”, bi se problem le še bolj razpasel. Tako pa so tudi drugi otroci videli, da se ukrepa in zadeva tudi uredi.

Enako smo vztrajali, da se razišče in vrne, ko je otroku nekdo iz šolske torbe ukradel neko manjšo stvar. Se je prav tako raziskalo in tudi našlo malo tatico, ki je morala stvar vrniti in se otroku opravičiti in od takrat ji ni več prišlo na misel, da bi si kaj takšnega dovolila. To je del vzgojne naloge šole in starši moramo pač v dobro svojih otrok vztrajati, da šola pri problematičnih otrocih opravi svojo vzgojno dolžnost.

Je pa potrebno tudi otroka opremiti za to, da zna v šoli vljudno odrasle (po potrebi tudi večkrat) opozoriti na to, da se rešijo problemi in zagate, ki so se mu zgodili v šoli.

Email ravnateljici in razredničarki, seveda z dokazom, da so bili čevlji res vaši. Sploh podpisani čevlji se hitro najdejo. Če oni ne urgirajo pa prijavo na policijo.

In še za vse, ki pravijo da dragi čevlji niso za v šolo: zakaj ne? Lahko si jih privoščijo. Zakaj ne obsojate tatu?

Tudi vi ne vozite mercedeza ker se bojite, da vam ga bodo ukradli? Potlej so zlonamerneži že zmagali, pa niti kradit ne rabijo.

Omenila si patike. Torej si navadna cefurka. Fake ugg iz Bosne?

Lina555, 21.11.2024 ob 10:30

Omenila si patike. Torej si navadna cefurka. Fake ugg iz Bosne?

Moja zdravnica je čefurka in si lahko komot privošči čevlje za 200€. Grem stavit, da si jih lažje privošči kot ti, pa čeprav je čefurka. Je tako?

New Report

Close