Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izbira, ki boli

Izbira, ki boli

Stara sem toliko, da mi bijejo zadnje ure za otroka, a sem si vedno predstavljala, da bom pri teh letih imela vsaj moža in svoje stanovanje, ne pa da bom zanosila po enonočni, ne ravno trezni avanturi. Zdaj razmišljam, če naredim splav, mi bo morda večno žal. Če ga ne naredim pa morda ravno tako. Biti mama samohranilka brez znanega očeta verjetno za otroka ni najbolj spodbudno. Imam še nekaj časa preden se dokončno odločim, splav ali otrok. Sama sem odrasla ob očetu samohranilcu in vem kako težko je v vseh pogledih. Ne vem ali si želim zase in za otroka iti skozi takšno življenje.

Morda mi kakšen komentar pomaga videti stvari iz perspektive, ki je še nisem predelala.

Je oce res neznan?

Prvo, si cisto sama na tem svetu ali le imas koga, ki bi ti stal ob strani v samohranilnem materinstvu?

Drugo, tezko verjamem, da ne ves, s kom si spala. Jaz bi ga poiskala, mu povedala, ker se mi zdi fer, da ve, da bo oce, kaj pa ves, morda se vse obrne.

Tretje, financno bos kako? Imas sluzbo, streho nad glavo, kako bos financirala otroka?

Poznam podobno zgodbo, le da je bila punca mlada, v zgodnjih 20ih. Starsa ji ves cas stojita ob strani, ljubimec za eno noc je sicer bil pripravljen prevzeti odgovornost in se iti druzino, zal se njima kot paru ni izslo, sta se pred porodom ugotovila, da nista za skupaj, a kljub temu ze skoraj 15 let sodeluje pri starsevstvu, tako on kot njegovi starsi in familija, pac funkcionirajo kot locena druzina.

Podedovane družinske travme, se temu reče. Nisi jih predelala in če ne boš splavila, si na pravi poti, da bo otrok tudi podedoval.

ja seveda, očitno pišeš roman pa brez osnovne ideje, sedaj ti naj pa drugi pišemo variante.

Poznala sem žensko, od stare mame prijateljica, ki je tako zanosila stara okrog 40, splavila in do smrti žalovala, da ni imela otroka.

Verjetno sta obe opciji težki in odločitev mora biti samo tvoja.

Absolutno obdrži otroke. Poznam ljudi, ki po splavu, niso mogli več zanosit. Večno ti bo žal. Daj oglas in najdi očeta. Mogoče, bi tip imel otroka. Na fb, napiši iščem človeka, ki je bil takrat v tem in tem lok lu. Izgledal, približno takole. Če ga ne najdeš, daj oglas in najdi koga drugega. In potem 8mej še enega otroka z unim.

Kaj je bolje imeti otroka s traumo ali nikoli imeti otroka? Glej vsi imamo traume. Ne oziraj se na neke traume. Glej tu je tudi rdeči križ in še kaj. Bolha. Pa kupi rabljeno opremo in obleke, če je problem denar. Na fb, so skupine, mamice veliko skupin. Dobiš vse full poceni.

Odgovor na objavo uporabnika
Simona76, 10.04.2025 ob 18:03

Absolutno obdrži otroke. Poznam ljudi, ki po splavu, niso mogli več zanosit. Večno ti bo žal. Daj oglas in najdi očeta. Mogoče, bi tip imel otroka. Na fb, napiši iščem človeka, ki je bil takrat v tem in tem lok lu. Izgledal, približno takole. Če ga ne najdeš, daj oglas in najdi koga drugega. In potem 8mej še enega otroka z unim.

Kriza, z oglasi se ne ustvarja družina. Ti tudi nimaš razčiščeni h pojmov.

Jaz splava ne bi delala. Otrok spremeni življenje, ponavadi na boljše. Dedcu povej, sam v bistvu ga ne rabiš. Zmoreš to, vsekakor!

SencaOdločitve, 10.04.2025 ob 12:36

Stara sem toliko, da mi bijejo zadnje ure za otroka, a sem si vedno predstavljala, da bom pri teh letih imela vsaj moža in svoje stanovanje, ne pa da bom zanosila po enonočni, ne ravno trezni avanturi. Zdaj razmišljam, če naredim splav, mi bo morda večno žal. Če ga ne naredim pa morda ravno tako. Biti mama samohranilka brez znanega očeta verjetno za otroka ni najbolj spodbudno. Imam še nekaj časa preden se dokončno odločim, splav ali otrok. Sama sem odrasla ob očetu samohranilcu in vem kako težko je v vseh pogledih. Ne vem ali si želim zase in za otroka iti skozi takšno življenje.

Morda mi kakšen komentar pomaga videti stvari iz perspektive, ki je še nisem predelala.

Jaz v nobenem primeru ne bi naredila splava. Sem otrok samohranilke z 2 otrokoma, tako da vem, da se da, če se hoče. Splavila ne bi niti v primeru, da bi mi pred porodom rekli, da je nekaj narobe. Otrok je sveta stvar, ni na nas, da se odločamo, ali bo živel ali ne, o tem je odločil nekdo drug (nisem verna).

Jemlji tega otroka kot darilo. Tvoj bo. S teboj bo. Seveda bodo težki trenutki, a nad črto je otrok veliko veselje, sploh ko gledaš za nazaj. Vem za nekaj samohranilk in mislim, da prav nobeni ni bilo žal. Vsem se je življenje potem lepo uredilo. Otrok ti da nek nov zagon. Srečno!

Kako lahko splaviš svojega otroka: razkosa ga v maternici? Kako lahko živite s tem?

Zdi se mi, da si se že odločila za otroka. Ker če si otroka ne bi želela, ne bi niti razmišljala, ga obdržati ali ne. Jaz nikakor ne obsojam tistih, ki se odločijo za splav. Vendar če že zdaj razmišljaš o tem, da boš svojo odločitev za splav kasneje (verjetno) obžalovala, splav zate ni dobra opcija. Morda pa srečaš človeka, ki bo dober oči tvojemu otroku, čeprav ne biološki. Se dogaja tudi to. Kot tudi, da marsikdo noče ženske “s prtljago.” Ampak ali bi res želela biti s takim človekom? Kakorkoli se boš odločila, ti želim vso srečo. Zlobne komentarje pa rajši preskoči, tudi tiste, ki ti skušajo zbuditi slabo vest.

Splav je umor! Tiste, ki že pomislite, da bi ubile svojega lastnega otroka, sploh niste vredne, da se vas imenuje ženske. Morilske pošasti ste!

Keti613, 10.04.2025 ob 22:07

Splav je umor! Tiste, ki že pomislite, da bi ubile svojega lastnega otroka, sploh niste vredne, da se vas imenuje ženske. Morilske pošasti ste!

Še kaj prijaznega povej. Ideologija, prepričanje, preveč TVja? Avtorici si zelo pomagala.

Upam, da sem ji res pomagala, da ne bo ubijala. Da se odloči za življenje! Tudi nje same njena mami ni ubila.

če imaš redno službo, in če si zdrava, otroka obdrži.

Sicer raje ne.

Če nima službe, pa naj si jo najde. Dandanes jih je dovolj. Več kot kadarkoli. Ene ste pokvarjene in samo neke izgovore iščete. In to za ubijanje! Ko boste nekoč osamljene umirale, pa bo vse to prišlo za vami.

Keti613, 10.04.2025 ob 23:48

Če nima službe, pa naj si jo najde. Dandanes jih je dovolj. Več kot kadarkoli. Ene ste pokvarjene in samo neke izgovore iščete. In to za ubijanje! Ko boste nekoč osamljene umirale, pa bo vse to prišlo za vami.

je vrajt, na nosečnice prav čakajo stabilne službe

travma odločitve vedno ostane, pa če se boš odločila tako ali drugače. ali boš obžalovala nezaščiten sex ali otroka ali splav, nima veze, vedno bo nekaj. veš pa, da je ta otrok verjetno zadnja šansa, da ga imaš. če te skrbi, kaj bodo rekli, to prvo odmisli. ker koneckoncev, ženske plačujejo za spermo, tako da tudi ti lahko rečeš, da nimaš več časa čakat na princa na belem konju, s katerim se bi šla družino, ter da če ti bo kdaj kasneje morda usojen, bo imel rad tudi tvojega otroka.

Za žensko je vedno edina prava odločitev, da otroka rodi.

No, no, Katy. Malo več spoštovanja in verske blaznosti prosim.

S kolikimi si pa seksala da ne veš kdo je oče???

Če ti bije ura in želiš biti mama, otroka obdrži.

Štanca brezveznih, namišljenih tem.

New Report

Close