izbira kreme za obraz
Spoštovani!
Stara sem 26 let. Imam bolj tenko kožo, kakšnih posebnih težav nimam. Do sedaj sem uporabljala kremo nivea alfa flavon……Nanesem jo zjutraj in zvečer na očiščeno kožo, pudra ne uporabljam.Krema mi ustreza, vendar ob “poplavi” vseh reklam razmišljam, če je ta krema še dovolj, glede na mojo starost…bi morala uporabljat že kakšno proti gubam?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Lep pozdrav!
Koža je tista, ki vam pove kaj potrebujete. Največja napaka je v tem, da vsi kupujemo kreme na podlagi starosti in ne na podlagi potreb naše kože. Opazujte svojo kožo. Če ste opazila, da so se vam v zadnjem času začele pojavljati gubice, vam svetujem uporabo kreme proti gubam, vendar zgolj kot kuro oz. terapijo. Kar pomeni: kremo proti gubam uporabite redno do izpraznitve embalaže. Ko kremo porabite, prenehate z njeno uporabo vsaj za nekaj časa ( pol leta, leto dni ).
To so kure, ki pospešujejo glajenje gubic in pospeševanje obnove povrhnjice. Vseeno pa mislim, da vaša koža še ne potrebuje redne uporabe kreme proti gubam. Kupujte predvsem vlažilne kreme, ki so pogoj, da ohranite vašo kožo prožno in vlažno.
Vseeno pa sem mišlenja, da je boljša preventiva kot kurativa. Če že sedaj ne bomo poskrbele za gubice, nam verjetno tudi v zrelih letih uporaba krem proti gubam ne bo pomagala!
Lp Nada