Izbira LCD monitorja
Izbira LCD monitorja
Kupujem LCD monitor v razredu do 190.000 SIT. Prosim za kak uporaben nasvet na kaj naj bom pozoren pri nakupu. Jaz vidim tri variante tega cenovnega razreda:
– visoko kvaliteten 15 palcev
– srednje kvaliteten 15 palcev – vrtljiv
– manj kvaliteten 17 palcev (npr Gericom)
Monitor bom uporabljal 12 ur dnevno, pretežno Word. Kvaliteta slike mi je pomembna, kvaliteta produkta samega pa nekoliko manj, saj gre za službeno opremo;-)
Kakšno je vaše mnenje?
Ali ima kdo med vami izkušnje z Gericomom?
Hvala vnaprej
Mačkon
Jaz posedujem doma Hansol 520F 15″ LCD monitor, cena je bila 130.000 SIT, sedaj je aktualen novejši model 530F. Sem zadovoljen z njim, za 190.000 bi najbrž dobil 15″ zelo dober LCD monitor z DVI vhodom.
Lahko si privoščiš 17″ Hansol ali Liteon. Vsi LCD- ji so v zadnjem času bolj ali manj kvalitetni, tako da se ne rabiš sekirat okoli kvalitete slike. Prej boš dobil kvaliteten monitor neke neznane firme za manj denarja, kot pa za isti denar nekvaliteten monitor od neke poznane (Sony, Iiyama….). Uživaj v mirni sliki, glej pa tudi na razmerje kontrasta.
Preprost nasvet…izogibaj se Gericoma(preveč zažganih pikslov…pa slika tudi ni najboljša)…..Predlagam ti KAterega iz Samsung družine, ali Scott, Acer,
Za Hansola ti lahko povem da ima malce preveč ledene barve…Liteon pa probleme s fokusem….
lp
Forum je zaprt za komentiranje.