izbira preproge,jedilnega servisa ter jedilnega pribora
Izbrati moram preprogo za dnevno sobo, jedilni servis ter kompet jedilnega pribora za 12 oseb.
O preprogah še ne vem prav dosti, na kaj moram biti pozorna.Rada bi srednji cenovni razred,pa da je dovolj mehka, da se na njej lahko tudi leži in gleda TV(za tiste, ki so jim na sedežni zasedli vsa mesta). Bila sem v Lesnini, vendar me je oblilca izbire in nepoznavanje tega, kaj izbirati odnesla ven in sem si rekla,da se moram preprosto prej vsaj malo izobraziti, da ne bom kupovala mačka v žaklju. In še: katere trgovine v LJ ali blizu – poleg Lesnine – se izplača še obiskati?
Isto velja za obširen jedilni servis(krožniki, sklede za solato,vrči in vrčki, posodice za poper in sol,čajne in kavne skodelice ter pladnji) – za 12 oseb. Šla sem namreč gledat v Vele v Domžale ter v Lesnino-Brdo. V slednji nimajo velikih kompletov( mislim z jušniku, skodelicami za omake, pladnji,…. ali pa so neznansko dragi. Ali pa se poslikava izbriše v pomivalcu. V Vele sem videla češki komplet (čebulni vzorec),ki mi je bil všeč, vendar stane za 6 oseb in še malo ne z vsem,kar potrebujem, 103.000,kar je tudi odločno predrago.
Če kdo ve,kam naj se obrnem, da se malo izobrazim, na kaj naj bom pri jedilnem servisu pozorna, naj mi prosim sporoči.
Razmišljati pa sem tudi začela, da bi šla v nabavo v tujino (A,I- morebiti celo na Češko) vendar ne vem, če bom s tem kaj pridobila. Ima kdo izkušnje s tem?
Isto velja za jedilni pribor. Tega je na tržišču kar veliko(omenjeni trgovini) vendar je v marsikaterem, s ceno 60,000(kar se mi ne zdi poceni !) priloženo opozorilo, naj se ga ne pere v pomivalnem stroju skupaj z …(nisem še razvozljala, s čim) ker sicer… Ali pa so cene spet preveč astronomske.Skratka, pri jedilnem priboru je ponudba velika, jaz pa se sredi nje ne znajdem.Spet: ima kdo izkušnjo, na kaj biti pozorna oziroma, kje lahko izvem kaj več?
KO sprašujem, kje lahko izvem kaj več: če vprašam prodajalce, seveda vsak hvali svoje blago…
Hvala za vse nasvete in mirne praznike vam želim ter optimističen, čil in zdrav začetek novega leta!
Ogromno preprog je v Rutarju v Ljubljani, preglej razne kolekcije od belgijske firme Balta, srednji cenovni razred, super kvaliteta; dimenzije 120x170cm, 170x230cm, 190x290cm oz. 10 cm gor ali dol, odvisno od kolekcije, tudi večje.
Pribor si oglej v Rutarju in počakaj na kakšno akcijo.
Jedilni servis smo mi kupili v Palmanovi, je toliko izbire, da se težko odločiš, kupuješ lahko po kosih, veliko ceneje kot pri nas.
Upam, da sem kaj pomagala! LP,
Pega
hvala!Ker redko kupujem v tujini, mi prosim povej,kako se pride do Palmanove ter katero trgovino konkretno misliš.
Kaj imajo tam,:kako velik oddelek s keramiko ? Ali lahko pripelješ servis čez mejo brez carine, dobiš davek pri itaijanih nazaj?KOliko ceneje je?Kdaj (če veš) je odprto?
ALi imajo tam še kaj drugega poleg keramike?
Želim globoke krožnike z zveznim padcem, ne takšne, kot jih delajo sedaj, da gre notri čisto malo juhe.Baje Italijani delajo samo jušne krožnike, v katere gre zelo malo juhe oz so na vrhnjem delu ravni (upam,d a se nisem preveč nejasno izrazila).ZAto me zanima,ali tam držijo(po ugodnih cenah)samo italijanske stvari ali tudi nemško in češko?
Hvala za odgovore na radovedna vprašanja.
Za preprogo greš lahko pogledat v Cener BALOH. To je v indusrijski coni Trzin .Imajo ogromno tepihov Indijskih , Nepaljskih …Sedaj dobiš še 10 do 20 % popusta.Izmeri kolikšen tepih rabiš in ali bo volnen , strojno ali ročno obdelan in pot pod noge . Lep pozdrav in dobro izberi !
Zelo lepe preproge boš dobila v trgovini ABBASI, kjer imajo veliko perzijskih preprog, med njimi so tudi nekatere pozlačene.
Zelo lepe preproge boš dobila v trgovini ABBASI, kjer imajo veliko Perzijskih preprog, med njimi so tudi nekatere pozlačene.
Jaz ti pa priporočam Ikeo v Avstriji. Ker sem iz Štajerskega konca največkrat zaidem v Grac, verjetno pa je tudi v Celovcu kakšna… ne vem.
Preproge imajo, vendar bi jo jaz raje kupila pri nas, dimenzije pa avto saj veš, pol pa ne gre preproga not. Glede ostalega pa toplo priporočam Ikeo. Imajo veliko izbiro in prepričana sem, da se bo tudi zate našlo kaj. Glede carine, jaz še nikoli nisem nič plačala.
Če želiš davek, moraš nakupiti vsaj za 75,1 EUR, kar bi naj bila tudi meja za carino. Na mejnem prehodu Šentilj (starem) nič ne komplicirajo, saj sem vlačla iz Avstrije od pohištva, športne opreme in še kaj, kar je močno presegalo zgoraj omenjeni znesek, pa carine nisem nikoli plačala.
Lep dan še naprej!
Monika
V Celovcu Ikee ni, najbližja je v Gradcu. Mi večkrat zavijemo tja, enkrat smo celo plačali carino (splet okoliščin, veliko smole, ne bi o tem). Samo glede na to, da ti je všeč čebulni vzorec, ne vem, če ti bo Ikein izbor sploh všeč, ker imajo bolj enostavne, mladostne, moderne stvari.
Šponske preproge imajo tudi v Harveyju Normanu.
Forum je zaprt za komentiranje.