Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izbrati Banko

Izbrati Banko

Zdravo,sem bil zelo zadovoljen komitent Abanke,ki pa jo je prevzel NKBM. Imam pa osebni in otroski racun ter na njih vezana dva varcevalca,svoj cas sem imel tudi poslovni racun. Vse kar je bilo dobrega pri Abanki me je strah da so ali pa bodo unicili,ce seveda primerjam uporabniso izkusnjo mobilne aplikacije ali pa spletno web verzijo.Nagibam sena podlagi izracunov moje porabe k intesa san paolo bank.Če je kdo v isti situaciji me zanima na katero banko je sel da so:
-stroski poslovanja normalni /ne rabi bit najcenejsa banka
-dobra mobilna aplikacija
-poslovalnice v Ljubljani

Hvala!!!

intesa san paolo bank ima daleč najboljšo mobilno aplikacijo, aplikacijo za wave to pay tako da direktno plačuješ s telefonom če nimaš kartice s seboj.

p.s. Niso pa najcenejši.

[url=http://bit.ly/3pr5FyK][b]KRIPTO VALUTE: NALOŽBA/VARČEVANJE ZA POPOLNE ZAČETNIKE (10€/TEDEN)[/b][/url] Način varnega investiranja v kriptovalute. [url="http://bit.ly/3qnTQL9"][b]NAVODILA ZA AVTOMATIZIRANO TRGOVANJE S KRIPTOVALUTAMI[/b][/url] [url=https://kriptoslovenija.si][b]KRIPTOSLOVENIJA.SI[b][/url] Skupnost kripto entuzijastov in popolnih začetnikov. [url=https://bit.ly/3bM8pn5][b]BINANCE.COM[/b][/url] Menjalnica z največjo in najboljšo ponudbo in vplačila/izplačila direktno na bančni račun.

Pri meni isto – Abanki sem plačeval okoli 6 EUR za osebni in poslovni račun in imel na voljo še osebno bančnico. Sedaj kekci iz NKBM pričakujejo, da bom za isto stvar plačeval 23 EUR – kao so me prestavili na Premium in nek Business paket.

Počakam samo še toliko, da vidim kakšni sta NKBM mobilna in elektronska banka, potem se pa odločim. Pri ženi vidim oboje od NLB, pri tašči od GB, vse izgleda pravo sračje gnezdo v primerjavi s tem kar imam pri Abanki.

Intesa ima odlično spletno banko, odnos zaposlenih tudi super. Niso najcenejši, ampak storitve pa so na nivoju.

Gorenjska ima baje zanič spletno banko, Delavska je pa itak tekoči trak.

Pred leti prestopil na Delavsko hranilnico in se nikoli več ozrl nazaj. Ni boljše banke. Vsa ta leta še vedno najcenejša, super spletna banka, mobilna denarnica … ni da ni.

Jaz sem se pred letom prestavila na NKBM in mi je super. Vse spletna, mobilna, mobilna denarnica. Vse enostavno pregledno ,za telebane. Še 60letna mama se je tik tak naučila.

Ko ti nekdo priporoči z naskokom najslabšo banko, je jasno, da se kolesca vrtijo v prazno.

Ko ti nekdo priporoči z naskokom najslabšo banko, je jasno, da se kolesca vrtijo v prazno.
[/quote]

Ko nekdo ne zmore drugega argumenta kot žaljenje, so pa stvari še precej bolj jasne.

Mi smo se pred 5 leti prestavili na Hranilnico Lon. Dobra aplikacija, nikoli ne komplicirajo, če kaj rabiš.

Hvalaya vse odgovore!
nagibam se k ali delovski hranilnici ali pa intesasanpaolobank.Mobilna aplikacija meni ni ok pri nkbm.
Mogoce bo komu tole v pomoc:
-izbira banke na podlagi porabe:
http://varcuj24.si/bancni-racuni/
ali
https://www.zps.si/index.php?option=com_osebnefinance&view=banketrrvprasalnik

nekaj clankov
https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/primerjava-stroskov-katera-banka-je-nacenejsa-155569
http://moja-banka.si/trr/

Tukaj sploh ni dileme. Delavska hranilnica. Poleg ostalih stvari so tudi pri kreditih prilagodljivi. Ogromno ljudi je že prestopilo k njim iz očitnih razlogov.

Da,ocitno grem k njim 🙂
Se poslovni racun imajo prvo leto brezplačno,res skoda za A-banko meni so bili res top!

NLB. Z navade, nič mi ne manjka, niti ne da se mi menjati. Iskreno ne razumem, zakaj se folku sploh da ukvarjati z menjavami bank, zavarovalnic, operaterjev itd. zaradi nekaj fičnikov, škoda časa, itak so pa vsi isti, vedno se bo nekaj podražilo.

Na NLB sem ukinila paket in imam samo osnovni račun za 2,60 eur, mobilno in spketno banko, kar je dodatnih 0,75 eur. Meni dovolj

Ma meni ni pomembno a bom privarceval evro ali dva,bolj mi je pomembno da imam vse pri enemu ker se mi ne da z tem ukvarjat seveda pa za nek normalen denar.
Inicialno sem bil pri SKB kjer so me ker sem bil SP konkretno lupili vsak mesec.Abanka je bila super glede tega.
Vec ali manj poslujem online tako da mi je pomembno da ima dobro spletno pa mobilno aplikacijo ter da ima poslovalnice ki so odprte dalj kot do 16h ) za 1 na leto ko rabim it tja.

Intesa je za s.p.je ful predraga. Te olupijo na vsakem koraku. Provizija za vsako transakcijo. V enem mesecu se kar nabere. Odnos je dober, spletna banka ok.
Skb je pa z menjavo lastnikov postala mačehovska, ignorantska do s.p., tudi do dolgoletnih strank. Odnos se je bistveno poslabšal. V glavnem ne priporočam.

Intesa je za s.p.je ful predraga. Te olupijo na vsakem koraku. Provizija za vsako transakcijo. V enem mesecu se kar nabere. Odnos je dober, spletna banka ok.
Skb je pa z menjavo lastnikov postala mačehovska, ignorantska do s.p., tudi do dolgoletnih strank. Odnos se je bistveno poslabšal. V glavnem ne priporočam.
[/quote]

Katero banko bi pa ti priporočal?

Tudi jaz sem se trenutno znašel v dilemi in bi si želel spremembe banke.

Jaz tudi gledam primerno menjavo za Abanko – potrebujem osebni in poslovni račin za s.p., sprejemam predloge. Pomembni sta mi le spletna in mobilna banka, v poslovalnico grem morda enkrat na leto, ko je ceneje kakšnemu obrtniku ali zobozdravniku plačati keš na roke.

A je kakšna banka, ki ne računa mesečnih stroškov, če imaš na računu višjo vsoto denarja, tako kot je to običajno pri bankah na zahodu?

Jaz sem šel iz NLB na Sberbank in sem sedaj že 6 leto zadovoljen. Zamenjal sem, ker mi niso delale kartice v trgovini, kar javljalo, da je napačen pin. Zunaj na bankomatu pa normalno dela. Njihovi izgovori so bili, da imam začasen pin, ki deluje samo na bankomatu. A poslali so ga oni z novo kartico. Skratka sem šel drugam. Tukaj še nisem imel problema. Če naročiš preko spletne banke kakšno storitev, te takoj pokliče operater in ti uskladi termin z bančnikom. Je pa res, da jaz ne uporabljam mobilne banke, ampak enkrat mesečno poravnam položnice preko spletne banke. So pa izredno prijazni, vsaj na kongresnem trgu. Za kakšen kredit ni problema. tudi ni potrebno podpisa od delodajalca, da ti bo trgal plačo in enostavno urediš trajnik s katerega trgajo. Tako v službi nevejo koliko plačuješ. itd.

Jao, samo PIN bi MORAL spremenit. 😀 Ko dobiš novega. 🙂 Sicer mi je pa pri NLB všeč “klepet” v NLB kliku, dejansko se po par minutah pojavi svetovalec ob katerikoli uri.

Pri meni isto – Abanki sem plačeval okoli 6 EUR za osebni in poslovni račun in imel na voljo še osebno bančnico. Sedaj kekci iz NKBM pričakujejo, da bom za isto stvar plačeval 23 EUR – kao so me prestavili na Premium in nek Business paket.

Počakam samo še toliko, da vidim kakšni sta NKBM mobilna in elektronska banka, potem se pa odločim. Pri ženi vidim oboje od NLB, pri tašči od GB, vse izgleda pravo sračje gnezdo v primerjavi s tem kar imam pri Abanki.
[/quote]

Ne vem zakaj tako pljuvate čez Novo KBM? Možnost dviga denarja na vseh Poštah v Sloveniji. Praktično vsak kraj, že skoraj vas ima svojo pošto. Torej že samo na račun števila poslovalnic številka 1. Za 5 eur na mesec imaš spletno in mobilno banko, neomejeno število plačil položnic preko spetne in mobilne banke!! Večina ostalih ima omejeno število, ostalo zaračuanjo 0,40 € / položnico. Vključen tudi varnostni SMS, drugje po večini stane 1 €. Stanje izveš enostavno s klicem ali SMS-om na določeno številko, lahko pa tudi naročiš, da te obvestijo vsak ponedeljek.

Tudi jaz zadovoljna z NKBM. Sploh pri kreditu za hišo so mi šli na roko in niso komplicirali.

Ne vem zakaj tako pljuvate čez Novo KBM? Možnost dviga denarja na vseh Poštah v Sloveniji. Praktično vsak kraj, že skoraj vas ima svojo pošto. Torej že samo na račun števila poslovalnic številka 1. Za 5 eur na mesec imaš spletno in mobilno banko, neomejeno število plačil položnic preko spetne in mobilne banke!! Večina ostalih ima omejeno število, ostalo zaračuanjo 0,40 € / položnico. Vključen tudi varnostni SMS, drugje po večini stane 1 €. Stanje izveš enostavno s klicem ali SMS-om na določeno številko, lahko pa tudi naročiš, da te obvestijo vsak ponedeljek.
[/quote]
Pri NLB imaš lahko sms obvestila za čist kar hočeš, lahko vsak dan ob katerikoli uri, lahko za stanje nad ali pod določenim limitom, priliv ali odliv nad ali pod določeno vrednostjo itd. Jaz sem se nekako navadila, da sem kar o vsem obveščena. Saj ne “berem” vsakega smsa, samo dobim ga pač. Takoj zvem, ko je kaj nakazano (ni treba čekirati). Pri odlivu tudi zraven piše koliko še imaš stanja oz koliko še imaš ta mesec na kreditni. Nimajo pa varčevalnih računov, to je recimo minus.

Jao, samo PIN bi MORAL spremenit. 😀 Ko dobiš novega. 🙂 Sicer mi je pa pri NLB všeč “klepet” v NLB kliku, dejansko se po par minutah pojavi svetovalec ob katerikoli uri.
[/quote]

Jao in to po enem letu uporabe kartice. Niso imeli pojma kaj je narobe. V življenju še nisem spremenil pin od bančne kartice. Lej druge banke s tem nimajo težal. Že to veliko pove o banki. Enako je bilo ob zaprtju računa, ko sem pustil pa odprt še varčevalni račun, me uslužbenka na glas vpraša a varčevalnega pa ne boste zaprli imate sredstva na njem. Ne, ne bom a ne vidiš kaj piše na vlogi, kaj tebe briga kaj jaz počnem. To se mi na novi banki še ni zgodilo in se ne vtikajo v moje račune neglede kaj počnem oz. obravnavajo samo moje vloge ali naročila, brez neumnih vprašanj.

Kot študent sem imel zastonjkarske račune na kar nekaj bankah. Uporabniška izkušnja je povsod približno ista, skratka eno veliko sra nje. Na koncu pristal na N26 odpiram še pri Revolutu. Pač, če je povsod slaba uporabniška izkušnja zakaj bi za to plačeval. Raje imam zastonj in enako slabo. Edina in logična evolucija.

Ps. Denar razpršim v razne naložbe, tako da depozitov nimam. Glede kreditev, ga zaenkrat še ne potrebujem, ne izključujem pa da ne bom odprl računa spet pri Slo. banki ravno zaradi kredita, razen, če bodo to začele ponujat tudi tuje banke.

New Report

Close