Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Izbris hipoteke

Izbris hipoteke

Od banke sem dobil Izbrisno pobotnico (hipoteka za stanovanje). Kaj moram storiti, ali sam lahko uredim na zemljiški knjigi in koliko stane, če uredim pri notarju?

treba bo k notarju.

Pozdravljeni,

tudi jaz sem poplačal kredit in sedaj bi rad izbrisal hipoteko.

Kot prvo, na NLB se po poplačilu kredita v tej smeri nihče ne zgane, se mora kar vsak sam pobrigat in zaprosit za izbrisno pobotnico, kar sicer sprejemame, čeprav se mi ne dopade najbolj…

Kot drugo in kar me najbolj čudi pa je to, da ti na NLB izdajo svoje izbrisno dovoljenje in za to zaračunajo 25 EUR, potem moraš pa s tem še do notarja, ki pa potem končno uredi izbris hipoteke v ZK, če sem prav razumel, kar te stane še dodatnih 47 EUR!!! Ok, to zadnje še nekako “požrem”, ker po naši novi butasti zakonodaji lahko vknjižbe v ZK urejajo le notarji (mislim res, kot da smo pristali v fakin Butalah?!?!), ampak nikakor pa ne morem iti mimo tega, da te NLB z izdajo svojega dokumenta nategnejo na suho – najprej mastno služijo, ko X let odplačuješ svoj kredit, nato pa za piko na i zaračunajo izdajo dokumenta, ki je povsem samoumeven!!

Kakšne so vaše izkušnje? Ali tudi druge banke zaračunajo izdajo izbrisne pobotnice in koliko, če jo?

H/LP!

Nihče te ne sili da vzameš hipoteko.
Točno veš koliko to stane.

@mp25:
Ravno v tem jaz vidim point.
Ko najemaš kredit, niti v drobnem tisku ni tega stroška za izbris. Meni so do zadnjega zatajevali celo to, da moram nepremičnino zavarovati na potres. Kot riti so tiho dokler ne podpišeš, pol pa začnejo prav nagravžno prdeti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close