Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Izbris iz Zavoda za zaposlovanje

Izbris iz Zavoda za zaposlovanje

nekaj dni nazaj sem prejela odločbo, da so me izbrisali iz registra brezposelnih oseb. Pritožila se ne bom, ker sem trenutno v situaciji ko dejansko ne iščem službe, ker itak ne bi mogla sprejeti nobene. Me pa zanima kaj vse ta izbris “povleče” s sabo….npr. ali ima kaj vpliva na otroške dodatke, zavarovanje, nadomestila nisem prejemala, socialne tudi zaenkrat še ne ptrebujem…..
V glavnem ali moram biti zdaj na kaj posebej pozorna, da uredim stvari ali pač pustim zadeve tako kot je….
Hvala

Na podlagi česa pa si bila izbrisana iz evidence? Če ne prejemaš nadomestila ti ni potrebno biti prijavljen na ZRSZ.

Zdaj ne najdem odločbe, vem pa da res nisem iskala zaposlitve tako kot naj bi jo in pa nisem se javila ob dogovorjenem terminu.

nova
Uredništvo priporoča

Kolikor vem to vpliva na otroške dodatke, samo ne vem točno ali izgubiš vse ali samo del. Pa na pamet govorim, samo znanka mi je rekla, da je vpisana samo zato, da jih ne izgubi, ko je razlagala, da ji gre na jetra, da se mora udeleževat nekih tečajev, ker si službo itak išče sama, od njih ni pa nič drugega, razen obveznosti.

Na otroški dodatek izbris nima vpliva. Vpliva pa na prejemanje denarne socialne pomoči. Če si črtan iz ZRSZ, imaš krivdni razlog in s tem nisi upravičen do denarne pomoči in dodatnega zavarovanja.

Za vzdrzevanega druzinskega clana partnerju ni pogoj prijava na Zavodu za zaposlovanje (kot VDC starsem je).
Nekater ustanove nudijo brezplacno ali znizano clanstvo ali koriscenje za prijavljene na Zavodu.
Za vkljucitev v javna dela je pogoj prijava na Zavodu.

Na otroški dodatek ne vpliva, vpliva na socialno pomoč, kot je že napisano. Nimaš pa kakih mesečnih po polovični ceni, zastonj knjižnice in s tem tudi kakih tečajev, ki jih knjižnica organizira za brezposelne, pa nekatere muzeje imaš zastonj, pa še kar veliko teh stvari ne boš mogla izkoristit. Sicer Zavod tako bore malo naredi, samo se pa splača včasih kake brezplačne tečaje koristit s potrdilom Zavoda. Znanje je le znanje

Kaj bi pa ti, da Zavod več naredi? Delovnih mest ne more novih odpret….ne resno me zanima kaj natančno pričakuješ od neke javne inštitucije, da naredi namesto tebe?

Ja saj to je tisto smešno, namreč ljudje so se kar že navadili, da je Zavod za zaposlovanje vsega kriv in ne niso krivi oni, ki sploh nočejo prihajati na Zavod in ne tisti, ki sploh ne želijo iskati službe ali narediti karkoli, da bi se zaposlili in tudi tisti ne, ki se za nobeno figo ne želijo zaposliti kje drugje kot tam kjer so si zamislilil in tudi ni kriva kriza in tudi niso krivi delodajalci, ki zaradi tega in onega ne želijo zaposlovati ali pa želijo se zgolj prisesati na kako subvencijo in izkoristiti ljudi. Ne. Zavod za zaposlovanje je vsega kriv in tam se nič ne dela in nobenemu se ne pomaga itd.

Veste kaj je pravzaprav krivo za celotno situacijo? Kultura ljudi! To je problem dandanes, to! Vsi samo gledajo kje bodo koga najhitreje okoli prinesli in kako bodo koga spljuval.

Hvala vsem za odgovore 🙂
Zdaj sem res v situaciji ko službe ne iščem iz različnih razlogov. Dejansko sem od zgoraj navedenih uslug koristila samo brezplačno članarino v knjižnici, ki pa mi itak poteče čez nekaj tednov in jo bm v naprej pač plačala.
Glede samega dela svetovalke nimam kaj m+komentirat, ker vem da je tam da me malo smeri im ostalo moram naredit sama.
Tečaji so pa druda stvar 🙁 ne glede na to kdaj sem prišla k svetovalki, začetek leta, polest, jeseni…… vedni ni bilo tečajev prostih zame. Nekateri moji kolegi so imeli možnosti kar nekaj, meni je pa vedno vse odklonila. Jeziki ne, ker sem itak dovolj izobražena, itd…..

ME pa zanima (ko bo pač situacija primerna da spet iščem službo) ali se lahko kar nazaj prijavim, brez nekih problemov? Vem da se zdaj 6 mesecev ne morem, kaj pa potem?
Hvala

New Report

Close