Izbris kazenskih točk
Pozdravljeni!
Po novem zakonu se kazenske točke brišejo po dveh letih in ne več po treh.
http://pravninasvet.com/AudemusJuraVostraDefendere/predlog-novele-zakona-o-prekrkih/
Zanima pa me, kako je z izbrisom točk, če je bil prekršek storjen pred sprejetim novim zakonom. Se pravi, recimo leta 2011?? Se ti izbrišejo po novem zakonu (leta 2013) ali po starem (leta 2014)??
Hvala za odgovor,
LP
Pozdravljeni k.t. se brišejo po dveh letih. Vedno se tolmači tisto, kar gre stranki v korist. Lp
Pozdravljeni, k.t. se brišejo po dveh letih od pravnomočnega prekrška. Koliko k.t. imate in kdaj zapadejo izveste, če podate vlogo za izpis k.t. na Minstrstvo za pravosodje, oddelek za evidenco kazenskih točk, Župančičeva 3, Lj. Vlgo lahko oddate tudi preko spleta. Lp
Pozdravljeni,
Zanima me, katere točke se brišejo v primeru opravljenega tečaja varne vožnje? Npr. 3 točke sem dobil oktobra 2012, 8 točk pa junija 2014. Skupoaj imam 11 točk. Prve 3 točke se avtomatično brišejo oktobra. Torej, če se udeležim tečaja varne vožnje se mi zbrišejo 4 točke. Katere? prve tri in ena od letos? V tem primeru je bolje s tečajem počakati na oktober. Ali se motim? Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, katerekoli k.t., ki jih še imate oz. jih boste imeli se brišejo enkrat v dveh letih, če se udeležite tečeja varne vožnje. Lp
Napihal in dobil 16 kazenskih točk. Groza. Neumnost od neumnosti kot da se nisem mogel sprehoditi 500m do doma. Ampak kaj čmo vsaka šola nekaj stane. Zanima me ali lahko izbrišem nekaj kazenskih točk in kakšen je postopek če je to možno. Veliko sem na poti z avtom tako da je velika možnost da dobim še kakšno. To so moje prve točke v 20 letni karjeri kot voznik avta.
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, 4 k.t. si lahko enkrat v dveh letih brišete, če opravite kontrolni zdr. pregled in podate vlogo za izbris 4 k.t. na min. za pravosodje, odd. za evidenco kazenskih točk. Lp
Imam poskusno dobo 6 mesecev, ko to prestanem (upam, da brez zapletov), sodišče čaka še 1 leto in potem razsodi ali VD ostane ali ne. OK, do tu mi je vse jasno. Kaj pa potem, torej v mojem primeru po letu in pol, se kazenske točke pridobljene v prekršku zaradi katerega imam poskusno dobo + 1 leto, brišejo ali se šele po dveh letih?
Namreč ravno na tem forumu sem zasledil (Suzana G), da se brišejo, ko preteče poskusna doba + 1 leto?
Lp M
Pozdravljeni, k.t. vam bodo brisali enkrat v dveh letih. Ko vaš spis pride na vrsto, to je lahko v roku meseca ali leta, najkasneje pa v roku dveh let. Lp
Pozdravljeni, kazenske točke se brišejo po dveh letih od pravnomočnega prekrška. Lp
Pozdravljeni, k.t. se brišejo po dveh letih od pravnomočnosti prekrška (8dni od storjenega prekrška, če ne ugovarjate) ne glede na to ali nabirate nove. Prve se vam bodo brisale 12.5.2015 itd. Lp
Pozdravljeni, ko bodo prekrški pravnomočni, boste dobili sklep o pernehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Na sklep lahko vlagamo predlog za odlog oz. za t.i. pogojno obdržanje v.d. Pred tem bo potrebno opraviti kontrolni zdravniški pregled. Če sodišče ugodi predlogu boste dobili od 6mes. do 24 mes. pogojne dobe. V tem času se boste lahko vozili, ne boste pa smeli stopriti hujšega prometnega prekrška. Lp
Pozdravljeni, z opravljenim kontrolnim zdr. pregledom in (verjetno) opravljenimi psihosocialnimi delavnicami si lahko enkrat v dveh letih izbrišete 4 kazenske točke. Lp
Pozdravljeni vse kazenske točke se biršejo po dveh letih od pravnomočnosti prekrška. Lp
Hvala za odgovor.
Zanima me še naslednje: v kolikšnem času se lahko plača polovični znesek? Na plačilnem nalogu nikjer ne piše da 16 dni kot mi je rekel policist. Piše samo da lahko v roku 8 dni po vročitvi plačilnega naloga priporočeno po pošti ali osebno vložim zahtevo za sodno varstvo. Kaj je to? Da moram po 8 dneh plačati polovičen znesek?
Pozdravljeni, polovična globa se lahko plača v 16 dneh. Na plačilnem nalogu bi moralo to pisati. Lp
Pozdravljeni!
Sem mlada voznica in sem uaradi prehitre voznje dobila 3 kazenske tocke (od 7 moznih kazenskih tock).
Avgusta sem bila na treningu varne voznje.
Na internetni strani pise da lahko trening opravis ta trening za izbris k.t. samo na tri leta.
A je mozno kako drugace izbrisati k.t. ali mi ta trening se velja za izbris k.t.?
Pozdravljeni predvidevam, da ste se udeležili treninga varne vožnje po programu za mlade voznike. S tem programom si ne morete izbrisati kazenskih točk (k.t.). Če si želite izbrisati k.t. se morate udeležiti treninga varne vožnje po programu za izbris k.t., ki je drugačen od programa za mlade voznike. Več na spodnjem linku. Lp