Izbris kazenskih točk
Pozdravljena, s tem drugim programom (program za izbris k.t.) se lahko brišejo 4 k.t. enkrat v dveh letih. Če jih imate 3 potem si jih ne morete brisati. Za izbris “morate” doseči min 4 k.t. V vašem primeru si ne morete brisati k.t. Lp
Pozdravljeni, če vozilo ni zavarovano za mladega voznika to ni kaznivo. Obstaja pa “riziko”, ki pomeni, da če je krivec/povzročitelj prometne nesreče mladi voznik in nima zavarovanja za mladega voznika plača 20% škode sam. Torej, če je škode na drugem vozilu za 1000€ bo zavarovalnica terjala mladega voznika za 200€. Lp
Pozdravljeni k.t. se avtomatično brišejo po dveh letih od pravnomočnega prekrška. Ni potrebe po oddaji vloge za izbris. Lp
Pozdravljeni, k.t. boste imeli še leto dni po poteku pogojne, vendar bodo “zamrznjene” kar je enako kot da jih ni. Če pa boste ponavljali prekrške vam lahko tudi naknadno, po poteku pogojne še eno leto, izrečejo ukrep o prenhanju veljavnosti v.d.Lp
Pozdravljeni!
16. 3. 2014 sem dobila 17 k.t. Kazen sem plačala. 16. 1. 2016 sem “srečala” radar. Pravite, da se k. t. izbrišejo 2 leti po pravnomočnosti. Kako vem, kdaj je bilo to pravnomočno? Na dan storjenega prekrška, na dan plačila ali kasneje? Se lahko kako izognem izgubi izpita, torej morebitno kazen zaradi radarja nekako prestavim, dokler se mi prejšnje k. t. ne izbrišejo?
Najlepša hvala za odgovor! 🙂
Pozdravljeni, prekršek je pravnomočen po 8 dneh od storitve prekrška ali od prejema pošte. To pomeni, da če ste npr. storili prekršek 1.1.16 bo postal pravnomočen 9.1.16 in kazenske točke se bodo brisale 9.1.18. V vašem primeru morate zadržati pravnomočnost zadnjega prekrška do 16.3. letos oz. menim da morate zdržati do 24.3. letos, ko je prekršek postal pravnomočen. Načeloma se zadeva da rešiti pozitivno, bi pa moral videti vse listine. Za več info me kontaktirjate na mail. Lp
Pozdravljeni, sem mlad voznik, prekršek sem naredil 18. 7. 2015 in dobil 4 k.t. zaradi alkohola. 19. 1. 2016 sem opravil pregled pri osebnem zdravniku, ki dovoljuje izbris 4 k.t., 20. 1. 2016 sem oddal potrdilo na pošto in naslednji dan, bi ga naj prejeli. Zanima me, kako dolgo traja postopek, da ti izbrišejo k.t. in če si o tem kako obveščen. Lp.
Pozdravljeni, sem mlad voznik, prekršek sem naredil 18. 7. 2015 in dobil 4 k.t. zaradi alkohola. 19. 1. 2016 sem opravil pregled pri osebnem zdravniku, ki dovoljuje izbris 4 k.t., 20. 1. 2016 sem oddal potrdilo na pošto in naslednji dan, bi ga naj prejeli. Zanima me, kako dolgo traja postopek, da ti izbrišejo k.t. in če si o tem kako obveščen. Lp.
Pozdravljeni, k.t. se brišejo enkrat v dveh letih. V vašem primeru se bo izbris izvršil enkrat do 20.1.2018 o tem vas ne obvestijo. Lp
Pozdravljeni, kaj pomeni kp? Lp
Živjo.
Dobil sem kazen za prehitro vožnjo (1000e in 9kt), na sliki je cel avto slikan od spredaj, vendar jaz iz te slike ne morem ugotovit kdo je vozil ( jaz ali žena, avto je na mene). zanima me kaj lahko naredim, ker jaz mam že nekaj točk. Ali lahko napišem da je vozila žena in ali lahko policija preveri njihovo sliko kdo je vozil? Se na njihovi sliki bolj točno vidi voznika?
hvala za odgovor! LP
Pozdravljeni, lahko navedete, da je žena vozila avto v tem času in da ste sami bili drugje. Dobro je dodati kakšno dokazilo, da ste bili drugje (npr. odrezek plačilne kartce, kjer se vidi datum in čas izdaje ali računa ali česar drugega kar izkazuje da niste vozili avta) . Načeloma lahko povečajo sliko in vidijo voznika, če so okoliščine primerne (svetloba, kot slike itd.). Lp
Pozdravljeni, imam 16 kazenski točk sedaj pa se mi je zgodila prometna nesreča v križišču brez signalizacije v katerem je pripeljala po levi strani ceste ampak ni bil označen levi in desni pas seveda sem se komaj vklučeval v križišče ampak krivda je na moji strani ker sem zaprl ji pot in sem dobil dodatne 3 kazenske toče imam fotografije prometne in sedaj me zanimaj če se da kako izognit izgubi izpita. Hvala za odgovor LP.
Pozdravljeni izogib vozniškega dovljenja (v.d.) je možen tako, da ko prejmete obvestilo o prenehanju veljavnosti v.d. vlagamo listine za t.i. pogojno obdržanje v.d. Potrebno je opraviti kontrolni zdravniški pregled in ga dodati k listinam za pogojno. Lp
Odgovor za Miha2016: Kazenske točke si lahko brišete enkrat v dveh letih, če opravite kontrolni zdravniški pregled in se udeležite delavnice na katero ste napoteni. Nato je potrebno izvide z prošnjo dostaviti na Min. za pravosodje, na Odd. za evidenco k.t. Obvestila o izbrisu ne dobite. Sami se morate pozanimati ali so že brisane ali ne. Lp
Odgovor za Lunca007: Pozdravljeni, brišejo se 4 k.t. enkrat v dveh letih od opravljanja tečaja varne vožnje. Lp
Odgovor za Mha2016: Pozdravljeni, k.t. si lahko brišete, če opravite kontrolni zdravniški pregled in opravite delavnice na katere vas bodo napotili. Vse listine je potrebno vložiti na Min. za pravosodje. K.t. vam brišejo enkrat v dveh letih. Lp