Izbris kazenskih točk
Pozdravljeni!
po izreku 16 kazenskih točk sem se odločil opraviti zdravniški pregled in na osnovi tega edukacijske delavnice za izbris 4. kazenskih točk.
Potrdilo o opravljenih delavnicah sedaj imam. Nihče pa mi ne ve povedati kamu ga predložim, pošljem … torej kaj narediti, da bom dejansko dosegel izbris.
Hvala v naprej in lep pozdrav!
Pozdravljeni, potrdila je potrebno dostaviti na Min. za pravosodje, oddelek za evidenco kazenskih točk, Zupančičeva ul. 3, Lj. Lp
Pozdravljeni, poslati je potrebno potrdila o udeležbi in zaključku programa katerega ste opravili. Če ste bili na tečaju varne vožnje pošljite potrdilo udeležbi na tečaju varne vožnje, če ste bili na delavnicah pošljite te listine itd. Odvisno je zaradi česa ste dobili kazenske točke (k.t.). Torej, če ste k.t. dobili zaradi prekoračitve hitrosti morate opravljati tečaj varne vožnje, če ste “napihali” do 0,38ml/kg izdih. zraka opravite posvet pri osebnem zdravniku in pošljete to listino. Lp
Odgovor na vpr. izziv. Listine lahko pošljete priporočeno z povratnico po pošti. Lp
izziv
Re: Izbris kazenskih točk
05.03.14 17:14
Najprej hvala za hiter odgovor. Ali prav razumem, da je možno zadevo poslati tudi po pošti? Imam malo daleč do Ljubljane.
Pozdrav!
zdravo,
rada bi si zbrisala 4 kazenske točke (imam jih 16, ker sem napihala 0,44) pa sem klicala v zdravstveni dom na pregled. Pregled imam sicer šele čez 16 dni, vendar so mi rekli, da potrebujejo sklep iz sodišča.
Zanima me, če za 16 kazenskih točk tudi dobiš sklep iz sodišča in ali ima kdo izkušnje v kakšnem času dobiš ta sklep?
Namreč v ZD so mi rekli, da drugače ne bom mogla opravljati pregleda, kar mi je čudno, saj navsezadnje plačam sama….
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, sklepa ne morete dobiti, ker ga ni oz. ni bil izdan. Dobili ste plačilni nalog ter zapisnik o prekršku in to je to. Verjetno vas v ZD niso razumeli. Poizkušajte jim pojasniti kaj želite. Lp
Pozdravljena,
sama sem imela isto izkušnjo. Povejte jim da želite prostovoljno izbrisati 4 točke.
Da je to vaša prva kazen in da ne gre za odvzem vozniškega dovoljenja.
Ko boste opravili zdravniški pregled, vam bodo določili delavnice. Če drugače nimate težav z alkoholom,
boste dobili edukacijske delavnice. 2 srečanja po 3 ure.
Vse dobro, lp 😉
Pozdravljeni, super, me veseli, da boste uredili. Srečno in lp