Izbris KT – kako, kdaj, kje?

Leta 2016 sem povzročil prometno nesrečo z motorjem, kjer sem bil poškodovan le sam (padec po cesti). Napihal sem 0.98 in seveda bil ob izpit. Izpeljal sem vse postopek začasne vrnitve, zdravniškega pregleda, edukacijskih delavnic, prejel sklep o prenehanju veljavnosti, vložil ugovor in dobil v končni fazi globo 1.200 € in 12 mes pogojne kazni. Ta je pretekla v novembru 2017. Od nesreče dalje tudi zdravniški pregled opravljam 1 x letno, to je pogoj za obdržanje VD. S tem, da me bodo vsako leto gledali, sem se sprijaznil, moja zgodovina alkohola je dolga 50 let in se pozna na jetrih. Seveda pazim, da za volan in na motor sedem trezen – preverjam tudi z alkotesterjem.
Zanima me pa, kje in kako lahko po končani pogojni zdaj izbrišem ali zaprosim za izbris teh kazenskih točk? Na kakšen način to naredim? Koliko kazenskih točk se zdaj po preteku pogojne dobe sploh izbriše? Od sodišča ali UE do danes nisem dobil nobenega obvestila ali karkoli s tem v zvezi.
Pozdravljeni, kazenske točke v vašem primeru ne morete brisati. Po dveh letih se bodo same brisale. Trenutno so vpisane v evidenco in so zamrznjene, ne aktivne. Počakati boste morali še eno leto. Lp

Nekje na teh straneh sem bral, da je voznik v mojem primeru še eno leto pod nekakšnim “poostrenim nadzorom”. Kaj to konkretno pomeni? Da moram biti za volanom še vedno 0,0 ali velja meja za “navadne” voznike 0,5? Ne sprašujem zato, da bi nabasan sedal za volan, se mi je pa že zgodilo, da mi je alkotest zjutraj, po prespani noči še pokazal 0,10 in se nisem upal usest za volan.
Pozdravljeni, pod kakšnim pooostrenim nadzorom naj bi bili še eno leto? Ali so vam
še kaj dodatno naložili (kakšne kontrole ali kaj podobnega) pri izdaji vozniškega dovoljenja? Drugače, če niste mladi voznik veljajo za vas predpisi, kot so za običajnega voznika. To pomeni, imate lahko do 0,24 alkohola. Seveda ni priporočljivo, najbolje je imeti 0,0. Za točen odgovor bi potreboval več podatkov. Lp
Pozdravljeni,
Sodišče izda najpozneje v 15 dneh po uradni dolžnosti (torej samo, brez kakšne vloge ali pritožbe) po izteku enega leta od poteka preizkusne dobe, sklep, da se prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja ne izvrši. Ta sklep se pošlje tudi Ministrstvu za pravosodje, ki nato iz vaše evidence izbriše kazenske točke.
V vašem primeru torej, boste novembra leto prejeli ta sklep (eno leto po preizkusni dobi + max 15 dni). Na podlagi tega sklepa se vam bodo iz evidence izbrisale vse kazenske točke, ki ste jih imeli ob izdaji sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Vse do novembra 2018 ne smete storiti prekrška za 18 KT ali z večimi prekrški nabrati 18 KT, saj v tem primeru sodišče prekliče pogojno.
Z lepimi pozdravi,
Tina Riemer

Lep pozdrav
Takole je. leta 2013 sem zaradi prehitre vožnje dobil 3 k.t., nato maja 2014 16k.t. decembra 2014 so mi ugodili odložitev odvzema izpita in preizkusno dobo 12 mesecev (opravil edukaciske delavnice ter zdravniški pregled…) decembra 2016. sem dobil sklep da se izbiršejo vse kazenske točke. Junija 2016 pa sem spet dobil 8k.t. Nato pa sem dva dni nazaj zopet pridobil 16k.t.
Moje vprašanje je, če zastopim pravilno bi trenutno moral imeti 16k.t. glede na to da so one iz leta 2014 izbrisali kot piše v sklepu, k.t. od leta 2016 pa so se avtomatsko izbrisale po dveh leti.
Lep pozdrav
Takole je. leta 2013 sem zaradi prehitre vožnje dobil 3 k.t., nato maja 2014 16k.t. decembra 2014 so mi ugodili odložitev odvzema izpita in preizkusno dobo 12 mesecev (opravil edukaciske delavnice ter zdravniški pregled…) decembra 2016. sem dobil sklep da se izbiršejo vse kazenske točke. Junija 2016 pa sem spet dobil 8k.t. Nato pa sem dva dni nazaj zopet pridobil 16k.t.
Moje vprašanje je, če zastopim pravilno bi trenutno moral imeti 16k.t. glede na to da so one iz leta 2014 izbrisali kot piše v sklepu, k.t. od leta 2016 pa so se avtomatsko izbrisale po dveh leti.