Najdi forum

Splash Forum Politični čvek izbrisani!!!

izbrisani!!!

Kakšno jamstvo, boss? Kje je bankrot? Nihče ne more uveljaviti jamstva ker ni bankrota. Bi ti bilo pa fino da bi hrvaška plačala naš dolg. Sicer pa tudi če bi šlo za jamstvo je to njihov problem ne naš. Ne mi rečt da si borec za pravice hrvatov na hrvaškem???

NLB je prevzela premoženje, dolgove pa ne. In to menda kar s spremembo Ustave RS.

boss ne samo da ni potrebno, od tebe nihče tega ne sme zahtevat, če ni pooblaščena oseba, kam pa bi prišli da bi povsod kazali svoje dokumente?:)))

o nekaj je tudi takšnih, nikoli nisem trdila da jih ni, a večina je bila tu v Sloveniji, ni nikamor šla!:)pa zakaj misliš da so odšli samo v Srbijo, samo zato ker je tam Beograd al kako!

aja še glede banke, veš boss meni tudi ne bi bilo všeč če bi moje prihranke, ki sem jih zaupala Zagrebški banki, poprala Hrvaška, bi bilo tebi všeč, kaj bi bil ti kriv, da je država razpadla in bi zato ostal brez svojega težko prisluženega denarja!:)

LB se je preimenovala v NLB prav zaradi nerešenih denarnih vlog!

Slovenija je sprejela ukrepe za vse varčevalce bank v Sloveniji. Z prenosom bančnega dolga v dolg države Slovenije. ZA VSE. Tudi vse premoženje so banke obdržale in lahko so dalje poslovale. Hrvati so to storili le za del varčevalcev. LB so prepovedali delovanje na trgu dokler ne bo vrnila dolga varčevalcem. Tega brez delovanja na trgu ni sposoben nihče. Dolg hrvatov je nekaj čez 700 milijonov evrov dolg banke pa je okrog 250 milijonov. Že iz tega je videti da je banka sposobna sama plačati če bi lahko delala. Garant za te vloge pa je narodna banka jugoslavije. Torej je to predmet sukcesije.

Ah, saj pravim, Kučan ti ne seže do kolen.

Sem pa velik, škoda da ne igram košarke. To bi blo cekinov.

boss, kako delujejo banke, kam nalagajo denar, ga imajo v svojih trezorjih, al kako???

Hrvaška pa za vse varčevalce Hrvaških bank.

Hrvaška pa za vse varčevalce Hrvaških bank.[/quote]

Upam da vidiš razliko.

No ker že to zahtevaš potem pa hrvaškega denarja sigurno ne boš videla v Sloveniji. Je bil pridobljen na hrvaškem trgu in tudi tam porabljen. Mogoče pa ti je znano, da banke v bivši jugi niso prosto razpolagale z devizami in da so morale ves višek denarja shranjevati v narodni banki juge. In verjemi, da je v banki pravega denarja malo, je ves v obtoku. Sem odgovoril?

Ne samo višek!!!
Porabila ga je pa Srbija. V času, ko je bil Gaspari viceguverner Narodne banke SFRJ.

ma kakšna odškodnina

No ker že to zahtevaš potem pa hrvaškega denarja sigurno ne boš videla v Sloveniji. Je bil pridobljen na hrvaškem trgu in tudi tam porabljen. Mogoče pa ti je znano, da banke v bivši jugi niso prosto razpolagale z devizami in da so morale ves višek denarja shranjevati v narodni banki juge. In verjemi, da je v banki pravega denarja malo, je ves v obtoku. Sem odgovoril?[/quote]

hahaha, meni je jasno, kako delujejo bake, nič skrbet!

kako veš da pri nas ni Hrvaškega denarja???

a banke so v bivši Jugoslaviji imele višek denarja, al kako???

boss, se spomniš plačevanje s čeki v tistem času, kakšna milina aneda???:)

a da so devize shranjevali, hmmm…………..?:)))

Hrvaška pa za vse varčevalce Hrvaških bank.[/quote]

Upam da vidiš razliko.[/quote]
Razlika so hrvaški varčevalci Ljubljanske banke. Ki so svoje prihranke v LB položili, ven jih pa ne dobijo.

Upam da vidiš razliko.[/quote]
Razlika so hrvaški varčevalci Ljubljanske banke. Ki so svoje prihranke v LB položili, ven jih pa ne dobijo.[/quote]

Vse banke – hrvaške banke. Tu je razlika, kar pa nočeš videti. Če Slovenija ne bi dala v javni dolg bančnih vlog oz. pomagala VSEM bankam v Sloveniji z 500 milijonov DEM potem tudi mi ne bi videli denarja z naših računov.

No ker že to zahtevaš potem pa hrvaškega denarja sigurno ne boš videla v Sloveniji. Je bil pridobljen na hrvaškem trgu in tudi tam porabljen. Mogoče pa ti je znano, da banke v bivši jugi niso prosto razpolagale z devizami in da so morale ves višek denarja shranjevati v narodni banki juge. In verjemi, da je v banki pravega denarja malo, je ves v obtoku. Sem odgovoril?[/quote]

hahaha, meni je jasno, kako delujejo bake, nič skrbet!

kako veš da pri nas ni Hrvaškega denarja???

a banke so v bivši Jugoslaviji imele višek denarja, al kako???

boss, se spomniš plačevanje s čeki v tistem času, kakšna milina aneda???:)

a da so devize shranjevali, hmmm…………..?:)))[/quote]

Očitno ti ni jasen sistem ki je veljal takrat. Viški pa se nanašajo na devize. Le teh je lahko imela banka le določen procent vse ostalo je morala predati v Beograd, ko pa ga je rabila pa je morala zaprosit Beograd za dodelitev deviz. In če se spomniš je zahteva varčevalcev po deviznih vlogah.

Ja poslovanje s čeki! Marsikaj se je dalo z njimi delati. Za čuda so kar dolgo obstali v obtoku.

mah ne, deviz ni bilo nikjer, ker so jih sproti kurili, vlogo nad določeno vsoto si moral dati zato , da jih je banka priskrbela! Ko jih ni bilo več smo čakali, dobili potrdila in nato prejeli spremenjeno valuto, kaj že neke bone, če se prav spomnim, aneda!( če si pa še zaupal bankam si pa še naprej čakal! Sicer mislim da smo dobili vsi vse povrnjeno, nekateri v obveznicah, nekateri v bonih, nekateri pa morda tudi v kakšni tuji valuti!

ej boss, država je dala samo garancijo in ne denarja, kje ga bo dobila če bo potreben, nobenemu ni jasno, sem mislila da to veš!:)

kdaj se banka zlomi, ko vsi hočejo svoj denar, a banka ga nima, nima ga niti Slovenija! naš denar je razpršen po svetu, tudi v tistih investicijah, ki sedaj propadajo! Zalomilo bi se že, če bi vsi hoteli dvigniti samo cele enomesečne plače, kaj šele prihranke.

Razlika so hrvaški varčevalci Ljubljanske banke. Ki so svoje prihranke v LB položili, ven jih pa ne dobijo.[/quote]

Vse banke – hrvaške banke. Tu je razlika, kar pa nočeš videti. Če Slovenija ne bi dala v javni dolg bančnih vlog oz. pomagala VSEM bankam v Sloveniji z 500 milijonov DEM potem tudi mi ne bi videli denarja z naših računov.[/quote]

Niso varčevalci dobili noben denar neposredno od Slovenije. Nesli so ga v banko in točno tam tud dvignili. Za razliko od hrvaških varčevalcev Ljubljanske banke, ki so denar samo tja nesli, dvignit ga pa ne morejo.
LB je slovenska banka, denar bi morala izplačat VSEM svojim varčevalcem. Kam je šel ta denar, ali v federacijo, katere del sta tud Slovenija in hrvaška, ali so posojali komu, ki ni vrnil, to varčevalca popolnoma nič ne briga.

Kot da ti meni posodiš denar, jaz ga posodim naprej (kot to delajo banke) in potem misliš da ti nisem upravičen vrnit denarja, če mi ga tisti ni vrnil? Al pa da prideš na banko po svoj denar, pa ti rečejo sorry, smo ga posodili narodni banki Slovenije, ta pa ga je dala bavčarju ki ga ni vrnil, ker so delnice padle. Tko da se kar obriši pod nosom. Kaj porečeš na to?

Ali se vsaj strinjava, da bi morsali dobit hrvaški varčevalci denar vrnjen? Da ali ne?

no jaz mislim, da bi ga moral vrnit tisti, pri kateremu so ga shranili.

Vse banke – hrvaške banke. Tu je razlika, kar pa nočeš videti. Če Slovenija ne bi dala v javni dolg bančnih vlog oz. pomagala VSEM bankam v Sloveniji z 500 milijonov DEM potem tudi mi ne bi videli denarja z naših računov.[/quote]

Niso varčevalci dobili noben denar neposredno od Slovenije. Nesli so ga v banko in točno tam tud dvignili. Za razliko od hrvaških varčevalcev Ljubljanske banke, ki so denar samo tja nesli, dvignit ga pa ne morejo.
LB je slovenska banka, denar bi morala izplačat VSEM svojim varčevalcem. Kam je šel ta denar, ali v federacijo, katere del sta tud Slovenija in hrvaška, ali so posojali komu, ki ni vrnil, to varčevalca popolnoma nič ne briga.

Kot da ti meni posodiš denar, jaz ga posodim naprej (kot to delajo banke) in potem misliš da ti nisem upravičen vrnit denarja, če mi ga tisti ni vrnil? Al pa da prideš na banko po svoj denar, pa ti rečejo sorry, smo ga posodili narodni banki Slovenije, ta pa ga je dala bavčarju ki ga ni vrnil, ker so delnice padle. Tko da se kar obriši pod nosom. Kaj porečeš na to?[/quote]

Kaj porečem na to? Samo to da imaš zblojene primerjave. Za bančne vloge v jugi je jamčila SFRJ ne Slovenija. V tem je ta razlika. Zakaj beograjska jugobanka ni povrnila denarja svojim varčevalcem v Sloveniji ampak je to storila Slovenija? Isto kot Slovenija bi morala storiti tudi Hrvaška , nato pa vse dati v sukcesijo. Ali mogoče veš zakaj se hrvati tako upirajo podpisu sukcesijske pogodbe, ki so jo ostale naslednice že podpisale? Tudi zadnja razdelitev dolgov do ZN je šel po istem ključu ( {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ) kot se deli baselski denar.

Strinjam se da bi ga morali dobiti od garanta za varčevalne vloge saj banka ne deluje več.

Je pa stvar zapletena tako, da se je sodišča otepajo in si jo podajajo iz rok v roke.

Država garantira za hranilne vloge do določenega {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Zaradi krize je sedaj neomejena garancija. Upam da so rezerve tako v zlatu kot denarju dosti velike. Noben abanka na svetu nima v svojih trezorjih toliko denarja da bi izplačala svoje varčevalce če bi hoteli vsi vse dvigniti na enkrat.

uh, ti pa dosti upaš!:)

Upam, a mi kaj drugega preostane? In ker tudi ostali puščajo/te denar v bankah tudi, ne.

eh teh ni dost, več je bankam dolžna!:)))

New Report

Close