Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Izbrisani ali izsiljevanje?

Izbrisani ali izsiljevanje?

Tako je!!

Slovenija…dežela nacionalistov in rasistov…

___________________________________ i got soul but i'm not a soldier

Do vseh , ki živijo v Sloveniji ne spoštujejo pa Slovenskega jezika, zakonov in delujejo proti Slovenskim interesom.

t = Takoimenovane
i = Izbrisane
o = Osebe

Boss, slovenski jezik se piše z malo začetnico. Tudi slovenski interesi. Če spoštuješ naš jezik, se ga pa nauči.

Res je , hvala , da si me popravil. Ali mi lahko poveš, kje se po tvojem kaže vse to kar nas obtožuješ.

Ni bila obtožba. Bolj misel, ki se mi je porodila po branju teh prispevkov.

Po vsem, kar je bilo napisanega o tej tematiki, nekaterim še vedno ni jasno, da sta državljanstvo in stalno prebivališče dve različni stvari. In da pri izbrisanih ne gre za državljanstvo, ampak za nezakonit izbris iz registra stalnih prebivalcev Slovenije (ki so lahko tudi tujci). Iz registra so izbrisali le državljane nekdanjih jugoslovanskih republik, ne pa tudi državljanov Nemčije, Italije in podobno. Če že razpravljate o neki problematiki, bi bilo dobro, da bi vsaj osnovna dejstva poznali.

Ali so drugi tujci s stalnim bivališčem v Sloveniji, Nemci, Italijani in podobno, kot navajaš prejeli poziv, da se oglasijo na upravni enoti?

Zakaj bi pa brisali tiste, ki niso bili med osamosvojitveno vojno na strani okupatorja? Tudi tisti južni Slovani, ki so bili na naši strani niso bili izbrisani.

Veliko izbrisanih ni prejelo prav nobenega poziva. Samo mimogrede. Sicer pa, za vsakega spodobnega slovenskega nacionalista bi se spodobilo, če bi obladal vsaj osnove svojega jezika.

Nisi odgovoril na osnovno vprašanje.

Ljudje, ki so dolga leta živeli in delali v naši preljubi deželici bi morali biti avtomatsko obravnavani kot stalni prebivalci. Brez kakih blesavih formalnosti.

Daj, razloži nam pojem “dolga leta”.

Ljudje, ki so samo en dan rovarili proti naši preljubi deželici bi morali biti avtomatsko izgnani. Brez kakih blesavih formalnosti.

Tvoje vprašanje nima nobene veze s temo. Če je človek nekje stalno prijavljen, ga nimajo kaj brisati iz registra stalnih prebivalcev.
Pa v spolu si se zmotil.

Nič se nisem zmotil. Piše: NAPISAL in ne NAPISALA.

Če je človek nekje stalno prijavljen, naj tam tudi bo. Pa niso bili. In tudi izbris ni bil narejen čez noč ali v osmih dneh. Dosti dolgo se jih je čakalo in prosilo, da to uredijo. Če niso poskrbeli zase, zakaj pa bi morali drugi.

Zakaj pa je enin prebivalcem s stalnim prebivališčem ni bilo treba stvari še enkrat urejat?

Prav no. Očitno veš bolje od mene, katerega spola sem.
Tako kot veš bolje od izbrisanih, ali so bili stalno prijavljeni ali ne. SO BILI.

Prav no. Očitno veš bolje od mene, katerega spola sem.
Tako kot veš bolje od izbrisanih, ali so bili stalno prijavljeni ali ne. SO BILI.[/quote]

A veš za vseh 17.000 ali koliko sploh jih je, da SO BILI prijavljeni?

Mogoče kdo od njih tudi ni bil. Ali to opravičuje izbris tistih, ki so bili (teh je pa vsaj večina)?

Ne opravičuje. Pa zakaj so ljudje tako nestrpni…

Tisti, ki niso bili med stalno prijavljeni niso med izbrisanimi.

če niso bili vpisani, tud niso mogli bit izbrisani iz registra prebivalcev s stalnim prebivališčem.

Na podlagi česa izbrišejo osebo iz njegovega stalnega bivališča, oz. po kolikšnem času, kljub vabilom, da se oseba zglasi, pa se ne, se lahko to stori? Menda ne gre to kar v nedogled. Potem bi bili še danes registrirani na naslovih stalnega bivališča, če se to ne sme po določenem času urediti. Tisti, ki jim je bilo to v interesu, so se potrudili in to uredili pravočasno in v roku.

Ah, ja, a so ti Demokracija in podobni mediji čisto oprali možgane?

New Report

Close