Izbrisani pod drobnogledom komisije
Državni zbor bo na zahtevo poslancev SDS, SLS in SNS predvidoma ustanovil komisijo, ki se bo ukvarjala z odgovornostjo funkcionarjev za različne podatke o številu izbrisanih.
Komisija bo preiskovala politično odgovornost sedanje ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal in nekdanjega notranjega ministra Rada Bohinca. Ukvarjali se bodo z morebitno politično motiviranostjo štetja izbrisanih in domnevnim neustreznim izvrševanjem odločbe ustavnega sodišča.
V SDS, SLS in SNS so v zahtevi za ustanovitev komisije zapisali, da bi bil njen namen ugotoviti, ”o čigavem naročilu in po kakšni metodologiji sta bili izvedeni štetji izbrisanih v letih 2003 in 2009 in zakaj je prišlo do bistvenih razlik v številu oseb”.
******************************************************************************************
Po podatkih iz leta 2003 je bilo število izbrisanih 18.305. V času ministrovanja Katarine Kresal pa je ta številka narasla na 25.671.
******************************************************************************************
http://www.zurnal24.si/Izbrisani-pod-drobnogledom-komisije/novice/slovenija/110073
dne 26. 2. 1992 je bilo iz registra stalnega prebivalstva preneseno v evidence, ki se vodijo o tujcih, 18.305 državljanov drugih republik nekdanje SFRJ, ki so imeli do tega datuma v Republiki Sloveniji prijavljeno stalno prebivališče,
6. točka odločbe Ustanvega sodišča RS z dne 03.04.2006 št.U-I-246/02-28
Ali je nova številka 25.671 v nasprotju z odločbo Ustavnega sodišča?
boss, sem prebrala ampak je z vami o tem debaterati neumno, smo imeli že kar nekaj tem ravno o tej številki in sem vam pripopala link, kjer je razvidno da jih je bilo leta 1991 skoraj 40.000 in kjer Bavčar ter Petrle priznavata svoj del krivde, če ne verjameš poišči, meni se o tej tematiki ne da več! Bo Kresalova poskrbela, da bo tako kot je treba!!!
Kako pa, ali se sme vedeti? Boste volili za tiste, ki bodo volilne glasove zbirali na račun skupine ljudi, ki ji je država v nasprotju z vsemi zakoni odvzela pravice? Iskreno upam, da ta zmes demagogije, hinavščine, pravnega neznanja in tudi ksenofobije ne bo tema tudi naslednje volilne kampanje, čeprav je to upanje verjetno utopija.
Kako pa, ali se sme vedeti? Boste volili za tiste, ki bodo volilne glasove zbirali na račun skupine ljudi, ki ji je država v nasprotju z vsemi zakoni odvzela pravice? Iskreno upam, da ta zmes demagogije, hinavščine, pravnega neznanja in tudi ksenofobije ne bo tema tudi naslednje volilne kampanje, čeprav je to upanje verjetno utopija.[/quote]
Končno nekdo s pametjo in zadostno mero zdravega razuma. Preberite si ta post nekajkrat in upajte, da nikoli ne boste na drugi strani. Pa ne pozabite, vse kar je negativno je kot boomerang, vrne se točno na tisto mesto, od koder je priletelo.
Kratek video (čista klasika) o tem, kako neumni so naši predsodki in o tem, kaj če bi bile vloge zamenjane oz. kako bi bilo hoditi v tujih ‘mokasinih’:
http://www.youtube.com/watch?v=EWbxv4vlHe0
Levi in desni, mi in oni, modre in rjave oči?