Izdelava bilanc brez izkušenj
Mene zanima samo tole: a je mogoče, da nekdo, ki nikoli ni delal v računovodstvu oz. nima iz tega področja nobenih izkušenj ( razen tega, da je začel z osnovami in se komaj naučil za silo knjižit ) po 6 measecih tega knjiženja sam, brez pomoči koga, ki to obvlada, izdela bilance za s.p. in d.o.o. in mogoče samo s pomočjo strokovne literature? Naj še enrat poudarim, da so izkušnje samo 6 mesecev učenja knjiženja popolnoma na novo in da delavec še tega ne obvlada popolnoma. LP
Moje mnenje, bilanco lahko naredi vsak, kakšna pa je, je pa drugo vprašanje. Durs in lastnik imata različne interese, tako se še tako izkušenim računovodkinjam nikoli ne posreči zadovoljiti obeh!
Naj bi bila pravilno izdelana in seveda brez napak.
Pravilno je izdelana, če vsebuje resnične in verodostojne podatke.
Obvladati moraš nešteto predpisov, ne le standardov, tudi razlag in tolmačenj, ki se ponavadi zelo razlikujejo, v končni fazi pa itak ne moreš narediti tako, da je za vse prav.
Poskusi se držat tega, da je treba bolj gledati na Durs kot na lastnika, pa boš imela vse revizije brez pridržka in nobene dodatne davčne obveznosti ali kazni od Dursa, kot jaz.
Sama boš vedela, kdaj si sposobna za izdelavo bilance. Če nimaš veliko postavk in imaš nekoga, da ti jo pregleda, je to možno zelo hitro.
Odvisno je seveda od tega koliko in kakšen promet ima ta sp ali doo. lahko, a je vse enostavno (banka, blagajna, nekaj izdanih in nekaj prejetih računov). to ti lahko en naredi, če že naredi izpit iz računovodstva.
Tako, da se zadeve seveda ne da povsem posploševati. moraš postaviti vprašanje malo bolj konkretno!
Forum je zaprt za komentiranje.