Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Izdelava etažnega načrt-vpis v zemlj. knjigo-vaše mnenje

Izdelava etažnega načrt-vpis v zemlj. knjigo-vaše mnenje

Živim v 4 stanovanjski hiši že cca. 5 let….In že 5 let se pogajam z ostalimi stanovalci da bi naredili vpis v zemljiško knjigo oz. najprej etažni načrt…. ja vsi so za…ko se pa pove znesek oz. da je treba plačat se pa zadeva ustavi….Ves moj trud je zaman.. ker imamo namen stanovanje prodato bi to resnično rada naredila ampak z ljudmi se ne da zment…zdej razmišljam da bi etažno izmero za celo hišo plačala sama ponudbo sem že dobila to je cca. 1000€ ja sej mislite da sem zmešana, ampak če želim stanovanje prodati moram to narest, da ga bom lahko vpisala v ZK…Kaj menite vi? Kaj bi naredili v mojem primeru? A lahko ta znesek potem terjam npr. od stanovalcev?

spelji postopek prek sodišpča ki bo po uradni dolžnosti to naredilo – najbolje je da vzameš nekoga ki se s tem ukvarja – meni je naprimer naredila Vknjižba doo – sem bil še kar zadovoljen – so pa gotovo tudi drugi.

Ja z stanovalci sem se pogovorila, kljub zagotovilom da stroške postopka nosim jaz, se je eden od sostanovalcev uprl, da v stanovanje ne bo spuščal nikogar….Tako da mi druga res ne preostane kot nepravdni postopek….Danes sem vložila zadevo, z prologami tudi ponudbo geodetske službe…
Zdaj me pa zanima če kdo ve koliko časa ta nepravdni postopek traja in ali so kakšne možnosti da bo izveden uspešno, glede na to da vsi niso pripravljeni sodelovati ?

Lej, tudi lopovi niso pripravljeni sodelovati s sodiščem, pa vseeno morajo. Tako je tudi v tem primeru. Če bo postopek stekel na zahtevo sodišča, bodo morali sodelovati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close