Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Izdelava filma in težave

Izdelava filma in težave

Imeli smo praznovanje, kjer se je slikalo in snemalo, sama sem se odločila izdelati DVD za goste, da bodo imeli spomin. Prvo sem v programu Picassa naredila filmček z fotografijami in glasbo velikosti 6,25 mb (cca i34 slik povezanih v film). Pri snemanju pa je nastalo cca 25 datotek in te sem morala združiti oz. zlepiti. Poslužila sem se programa Media Marker in uspešno zmontirala filmček, dolg 1,27 h, velik pa 1,77 gb. Želja mi je bila, da tale film z slikami in film z video posnetki združim v en sam film z prijavno špico in režijo na kraju. Vse lepo in prav, samo mi je delal ves dan in shranjeval film, ki je na kraju imel kar 13,7 Gb, wmv. To mi sedaj ni jasno, kako je lahko takšna razlika v velikosti in ali lahko tole veliko datoteko zapišem na DVD. Prosim strokovnjaka za odgovor, ker me tole resnično zanima, v čem je bistvo tako razširjene velikosti.

Hvala in lep pozdrav!

Katica

se opravičujem napaki, ni program Media Marker, temveč Windovs Movie Maker

Tako velike datoteke seveda ne gre zapisat na DVD, omejitev je 4.7GB, oz DL DVD kamor se lahko zapiše 8.5GB.

Velikost končnega posnetka je odvisna od Export nastavitev, se pravi, v kakšnem formatu in v kakšni kvaliteti bo posnetek. Poizkusi s .H264 formatom ter npr. HDTV 720p kvaliteto, potem pa prilagajaj po potrebi da dosežeš max velikost … Sicer pa kakšen MPEG4 format itd.. Pomembna je kompresija, določeni formati so bolj optimizirani, nekateri pa niso kompresirani, zato pridemo do zelo velikih exportov …

Hvala Tomson!

lp

Morda bi imela dosti manj problemov s programom CyberLink PowerDirector. Ko ga malce osvojiš, dela kot urca – pa ni treba porabiti dneva za izdelavo filma…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close