IZDELAVA POROČNEGA ALBUMA
Pozdravljeni,
kdo bi mi naknadno napravil poročni album? Slike imava na CDju, na poroki nisva imela profesionalnega fotografa, pač pa naju je znanec ljubiteljski fotograf slikal… Na kup sva zbrala najlepše fotografije, z njimi sva zelo zadovoljna, zdaj pa rabiva še nekoga, ki bi to razvil in napravil lep poročni album. Koliko cca to sploh stane?
Hvala za odgovore
Lučka
Poročni album je pač album fotografij, kot običajen album, samo malo lepši, z vstavljenimi fotografijami.
Poročna knjiga je pa po ovitku videti kot album, le da so noter močni kartonski listi, na katere so natisnjene fotke.
Ravno zadnjič sem imela priložnost videti eno poročno knjigo in je super, fino izgleda in zdi se mi bolj trpežna.
Za razliko v ceni pa ne vem …
lp,
Lenka
Poročna knjiga je lahko narejena na pravi fotopapir in izgleda kot prava velika knjiga meni tudi izgleda bolše pa slike so lahko poljubne velikosti itd ni toliko dela kot z navadnim albumom če bi hotel da izgleda lepše … cene so lahko različne lahko je navaden album dražji ker je čisto odvisno za kakšen denar si izbereta album tukaj pa je razpov v ceni zelo velik…album za male pare ali album za 200eur… 🙂
Luca29,
Z možem imava foto studio kjer vama z veseljem napraviva poročni album s fotografijami po vašem izboru. Na voljo imava tudi albume, ki vam jih z veseljem pokaževa. Sva iz Ljubljane, v kolikor bi želela več infromacij glede albuma, velikosti slik in cene naju lahko pokličete na. 031 611 827.
Lep pozdrav,
Lidija in Grega
Da, lahko si sam natisneš.. S tem, da so tiste fotoknjige iz dm, hoferja, šparja itd, tiskane kot revije, torej offset print v CMYK barvnem prostoru, listi so tanki, vezava ni tako dobra… to se čez par let potrga. Profesionalne fotoknjige, tiskane ali celo razvite na foto papir, so veliko dražje in cene se pri 200 eur šele začnejo. Razlika je v vezavi in kvaliteti, poleg tega imaš na izbiro veliko več platnic.
Dober fotoalbum pride okrog 150 eur (usnjen, 100 strani), potebno je dodati še stroške razvijanja fotografij (100-150 eur za cca. 200-250 fotk) in pa delo (oblikovanje, rezanje, lepljenje…). Tako, da je končna cena podobna ceni fotoknjige s 30-40 stranmi (kamor pa spraviš prav tako lahko 150-200 fotografij, saj so možnosti postavitev neskončne, poleg tega pa pri ravni vezavi lahko daš eno fotografijo čez dve strani – panorama).
Razlik v cenah in kvaliteti je ogromno, vse je odvisno od tega kaj si želiš, koliko ti to pomeni in seveda koliko si pripravljena plačati za to.
meni so te foto knjige za 200€ čisto brezvezne, ker jih itak skoraj nikoli več ne boš pogledal. mogoče enkrat ali dvakrat na leto in to je to. meni so te fotoknjige iz hoferja, špara čisto všeč.tudi pri hofer foto ali digifotolab recimo lahko izbiraš trde platnice, ki so popolnoma enake tistim iz običajnega foto studia le da te pride pol manj.
smo enkrat primerjali fotoknjigo enega fotografa in fotoknjigo od kar enega ponudnika pa ni bilo kaj dosti razlike v kvaliteti, če je sploh bila. tako da 200€ za fotoknjigo je brez veze dat.
Dejansko je prav velika razlika med izdelavo hofer foto knjige ali knjige ki se jim reče poročna fotoknjiga…Vsekakor nimam nikogar namen prepričevat, vendar sem jih postavil že kar nekaj za čisto neznane stranke in na koncu so neverjetno zadovoljen…Bistvena razlika je, da je v primer Hofru brez kakih pametnih ozadij, statično, program postavi fotke, kvaliteta papirja je…tiskarski, ni usnjenega zaključka in še kaj….;)
Z veseljem pokažem moj izdelek….;)
Verjetno je tisti fotograf dal narediti fotoknjigo kar k enemu ponudniku in računal za to 200 eur… Tudi to se dogaja.
Če koga zanima kaj je prava poročna fotoknjiga, naj si pogleda npr. stran http://www.pr-imaging.com ali pa http://www.albumepoca.com, http://www.graphistudio.com in še bi lahko naštevala… dejstvo pa je, da lahko tako fotoknjigo izdelajo le pri njih registrirani fotografi.
Lep pozdrav,
delno se strinjam z vsakim izmed vas. Poročna fotoknjiga ni ‘hec’ in mora biti kvalitetno vezana. Ko knjigo pokažeš znancem je dobrodošel velik format, ki takoj pokaže da je v knjigi nekaj posebega.
Ne strinjam pa se z ideologijo ‘da je pa zagotovo dobro, če je izdelal fotograf’ oz ‘če je drago je dobro’. Dandanes je preveč fotografov brez okusa ki uporabijo petminutno znanje photoshopa in z pretvezo profesionalnosti ljudem za 200 eur in več prodajajo cenene foto albume brez okusa. Po mojem mnenju mora biti poročni album prefinjen in morajo biti njegovi materiali kvalitetni na otip. Če spletna stran prikazuje albume s tisočimi volančki in nesmiselnimi preveč dekorativnimi vzorci pač niso za tiste z bolj izbranim okusom.