Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izdelava spletnih strani – učenje

Izdelava spletnih strani – učenje

CSS in HTML sem se naučila preko raznih strani za učenje.

Zdaj bi rada predelala eno stran, ki je že narejena, se pravi eno wordpress temo. OK vem da moram nadgradit na premium različico, da lahko spreminjam dizajn. Učila se bom po raznih tutorialih.

Samo zanima me, a moram nujno imet Dreamwiever, da urejam kodo ali se to vse v wordpresu naredi?

Pardon, če so začetniška vprašanja tako pač je 🙂 Lahko pa da sem kak korak izpustila, a bi se mogla prej še kaj drugega naučit? Ne znam še pa java script pa php… Še me čaka velik dela, zaenkrat bi se na osnovno spreminjanje barv, pa fontov in ozadja osredotočila.

Progamov imaš ogromno, vsepovsod. Problem vidim, če bo avtor strani opazil tvojo predelavo.

Tema bo kupljena… samo spremenila bom določene stvari, ki se v osnovni različici ne dajo tako kot jaz mislim. Saj to lahko? Premium to omogoča. Se pravi je dovoljeno?

V osnovni različici se ne da, samo par barv. Jaz hočem po svoje.

Zakaj pa ne bi začela kar iz nule ? 🙂

Si zadaš svoj projekt, ki ga lahko kasneje postaviš na splet in še probaš kaj zaslužit iz svojega truda… 🙂

Sem eno tako stran že, pa je prišla ful grda :)))) Trajalo je tudi, nenormalno dolgo. In zdaj bi rada eni že obstoječi, spremenila sam bolj grafične stvari in bi se bolj na to osredotočila in probala iz tega še kaj naučit. Bom še kako iz 0 tudi.

Poskusi z Wix, ta je ful enostaven.

In v bistvu z njim za trening lahko delaš vse kar hočeš, plačaš šele, ko želiš stran postaviti na net, pa še to samo, če hočeš svojo domeno.

Za urejanje HTML in CSS datotek ne rabiš Dreamviewer-ja ali katerikoli IDE program.

Popravljaš in spreminjaš lahko že z Notepad-om (osebno priporočam Notepad++, ta ti še obarva kodo glede na izbran programski jezik).

Če pa potrebuješ dodatne funkcionalnosti si snemi kak Eclipse oziroma Netbeans, oba sta zastonjska programa ter ti omogočata mnogo dodatnih stvari, od postavljanja strežnikov in testiranja kode do refactoring-a itd…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [i]"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."[/i]

Z Wixom se pač ne naučiš CSS in HTML.ja, če po večini samo klikaš z miško.

Dreamveawer je kul, ker si naložiš tudi photoshop template in je vseeno malo vizualno, ker je le program.

Notepad pa je čist golo pisanje kode. 🙂

Netbeans mam ja, v tem sem tako dosti že delala.

OK 🙂 Mislim, da me čaka še ful ful dela 😛 Ko se še pri osnovah lovim. Podatki so pa včasih tako raztreseni po spletu…

Ne obupat, zadeva je precej enostavna pošteno povedano ko obdelaš vse tutoriale na http://www.w3schools.com/.

Sicer pa v vednost, izdelava spletnih strani bo popolnoma avtomatizirana v roku 20 let (čeprav je že kar precej poenostavljena z raznimi wordpress-i in joomla-mi).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [i]"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."[/i]

Pridna punca! 🙂

Za spreminjanje teme ti ni treba kupovati premium verzij.
Zakaj bi si delala stroške pri učenju, če ni treba. Ta denar morda raje investiraj v lynda.com (super spletna učilnica, res priporočam, te uči iz nule če je potrebno).

Skratka, učiš se lahko na vseh temah. Izberi dobre, preverjene WP free teme in itak imaš vse fajle pri sebi. (Če temo namestiš direktno preko admina, jih najdeš pa potem na ftp in si jih preneseš če želiš.)

Potem pa delaš direktno na strežniku ali pa lokalno; kakor ti je ljubše. Itak vsak razvije s časom svoj sistem dela, glede na to kaj počne.

Tukaj je nekaj brezplačnih spletnih servisov, ki ti lahko pomagajo pri izdelavi spletnih strani:

Wix: Enostaven za uporabo s povleci in spusti funkcionalnost, ponuja različne predloge in prilagoditve.
    Weebly: Idealno za začetnike, omogoča hitro postavitev spletne strani in vključuje osnovne funkcije e-trgovine.
    WordPress.com: Omogoča enostavno ustvarjanje blogov in osnovnih spletnih strani z različnimi brezplačnimi temami.
    Google Sites: Preprost graditelj spletnih strani, ki omogoča enostavno integracijo z drugimi Google storitvami.
    Jimdo: Uporabniku prijazen graditelj, ki ponuja hitro ustvarjanje spletnih strani z osnovnimi funkcijami.

Vsak od teh servisov ima svoje prednosti, zato izberi tistega, ki najbolj ustreza tvojim potrebam!

kristus, kakšni nasvetu..pozabi na wix, pozabi na wordpress in ostale nebuloze.
če znaš html in css, znaš psotaviti spletno vizitko sama – tukaj se začne.

Naloži si en IDE (jaz uporabljam phpStorm, ampak je plačljiv, mislim da je notepad++ zastonj..ali pa visual studio, ta je tudi ok)

in preprosto začni. Poglej si a w3schools kakšna je pravilna uporaba določenih elmentov (section, container, div..), naredi strukturo in to je to. Tako se boš največ naučila. Začni iz nule

New Report

Close