izgorelost in podobna sranja
Čebela_adela, 21.11.2024 ob 15:25
fotr1, 21.11.2024 ob 12:37
Zato ker pač je farmacija in njihovi pooblaščeni dilerji vedno pripravljena z neko kemijo “zdravit” take. Samo diagnozico rabiš. Še najbolje kako kronično, ker potem si “naročnik” doživljenjsko in zagarantiran prihodek.
Jaz tudi izgorim, včasih lahko več dni zapored. Pa se ujamem in razmislim da nisem prave volje in da rabim nekaj, al sem preveč slabo jedel al pa premalo športal. Primem za uteži, grem v hribe, sklece… In se spucam. Deluje VEDNO. Tolk deluje, da sem se že navadil it v hribe v dežju, snegu, temi ali vetru, ker vem da bom v boljšem psihičnem stanju potem. In še najbolje je, ker se že poznam in lenoba v meni se upira, išče izgovore…, sem se tudi že sprogramiral it čez to lenobo in vedno potem ko pridem nazaj je feeling “dobr da sem šel”.
ma daj, ti blizu izgorelosti še prišel nisi. vsaka utrujenost še ni izgorelost
Hm, mogoče pa res ne… Le zakaj….?
ingrid915, 21.11.2024 ob 08:14
jezna in opeharjena, 21.11.2024 ob 08:08
Zadnji modni hit bolnišk je diagnoza izgorelost in neka nedefinirana bolezen, ki je posledica psihičnega stanja-fibromialgija.
Super imajo pa jo ljudje, ki so v bistvu tako fizični kot psihični lenuhi. Sodelavka, zase vedno trdi, da je največ naredi v službi, a to je daleč od resnice, je počasna, se ne znajde, na novitete se dolgo prilagaja, za njo so napake, potem se jezi na nas, da ji podtikamo, da ji dajemo najtežja dela…..pa sploh ni tako, no sedaj je že leto na bolniški zaradi izgorelosti in je sploh ne pogrešamo. Soseda si privošči bolniško vsakič, ko ne dobi dopusta zaradi fibromialgije, a doma štiha vrt, hodi s psom na tekmovanja in tehta že dobrih 100kg.
Pa še kaj bi lahko napisala, ampak jezi me, ker sistem po eni strani ne upokoji invalidke, ki ima oba kolka menjana, hrbtenico tako uničeno, da hodi samo s pomagali, a jo dajo vsak čas nazaj delati, ker baje ZZZZRS ne upokojuje ljudi pred 40 letom, ker bi zavarovalnico stal tak človek preveč, a fejkerji in lenuhi je pa ne? Zakaj tega ne preverjajo in naredijo pravičnejšega sistema?
Bog daj, da karma res obstaja in da te rukne izgorelost. Aja, ne more te, nisi ti tak garač, ki bi pozabil nase in se prekuril v skrbi za druge. Izgorelost ni domena lenih ljudi, leni ne morejo izgoreti. Privoščim ti jo, da vidiš, kako hudo je izgubiti sebe in se spet postaviti na noge. Veliko izgorelosti je na račun takih gobezdal kot si ti, ki v službenem času piše po forumih in stika po netu, drugi pa delajo namesto njega. Spravi se delat in najprej pometi pred svojim pragom! Karma ti bo servirala svoje!
Sem mislila podobno napisat. Izgorelost in podobne bolezni so zaradi sebičnih posameznikov s polno ritjo vsega, ki živijo na račun drugih.
še ena stara, 21.11.2024 ob 13:34
Of kvkhv, 21.11.2024 ob 13:24
še ena stara, 21.11.2024 ob 09:35
Žal je vse res, 21.11.2024 ob 09:31
O ja, izgorelost obstaja. Fibromoalgija obstaja. So bile oddaje o tem s slovenskimi pacienti. To je kot počasno dušenje, ko pride in moraš samo imet mir, počivat, pa če svet okrog tebe krepne. In ja, hodit pa je treba na dolge sprehode, izlete, druženja : kadar lahko! Tudi na bolniški ja! Da se krvni obtok pospešuje počasi in da po vsakem napadu pride do okrevanja, da spet zmoreš službo in da spet zmoreš vsakodnevne dejavnosti, vstati, pospraviti, doma kak naredit. In ja, služba je takim problem ker enostavno ne zmorejo 8 ur. Če bi vsi s temi diagnozami delali samo 4 ure, bi bilo manj bolnišk. Ni zdravila. Lahko pa so eni res lenuhi kot povsod!
In zakaj taki kar ozdravijo, ko pridejo v pokoj? Pa še nekaj, ena mama s tremi šoloobveznimi otroki, si izgorelosti ne more privoščiti, ena 40 letna matrona s psom, pa je izgorela, ker je lahko in ker zdravnik raje kot bi se ukvarjal z njenim psihičnim nadlegovanjem o 100 in eni bolezni, pač napiše diagnozo, da ima mir?
Takim dam jaz diagnozo za hrastovec ali pa v službo in basta!
Mama s 3 (al pa 10) otroci si bolezen lahko privosci ali pa ne. Ce jo zadene, je lahko se tako “pametna”, pa ji ne bo NIČ pomagalo. Sej ni treba vedno dokazovat, da ne razumete nicesar razen fizicno vidnih poskodb, vrocine in prehlada!
Ce kdo krsi pravila in izkorisca sistem, ga pa lahko prijavis.
P.s. nimam nobene od teh bolezni.
Torej zakaj eni “zbolijo” za diagnozo, ki se je ne da dokazati, drugi ob občutnješi preobremenjenosti pa ne? Ti jaz povem, ker so neorganizirani in leni in rabijo “čas zase” in podobne oslarije. Dan vsakega zemljana ima 24 ur, torej razporedi si obveznosti tako, da boš učinkovit. Če imaš službo, ki ji nisi kos, jo menjaš za tako, ki si ji, ampak tukaj se vse začne, saj si je treba priznati, da morda pa le nisi tako sposoben za to delo, ki ga delaš! To je problem, nesposobnost in lenoba!
Če ti ne razumeš popolnoma ničesar in nobene knjige nisi prebral, bereš samo forume kot je ta in spremljaš influencerje, še ni treba drugih žalit. A si ti res prepričan, da se izgorelosti ne da dokazati? In da tebe ne bo doletelo? Po tvoje potem depresija, ADHD, autizem in podobno ni dokazljivo.
Sama sploh nisem nič čutila, delala po 18 ur. Nikoli zbolela, nobene vročine in prehlada. Pol je bila pa krvna slika porazna. Slej ko prej bi me fajn sesulo, mogoče celo rak. Pa sem imela po naključju en pregled, ko mi je pripadal. In čez 14 dni sem se v bolnici znašla, urgentno. Za vsako stvar in obnašanje je neka travma v ozadju in sistem nas sili delati, da eni sploh ne začutimo telesa. Dokler ni prepozno.