Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem izguba homologacijske izjave

izguba homologacijske izjave

A mogoče kdo ve, kje se dobi duplikat homologacijske izjave in koliko stane. Ali je homologacijska izjava nujna, da gre avto čez tehnični pregled?

Jest sicer ne vem, kje se jo dobi, je pa nujna za opravit TP (vem, ker sem jo pozabila doma, pa sem morala kar lepo nazaj in še enkrat)

Ti misliš homologacijski kartonček?

Če je tvoj avto mlajši od letnika 94 potem ga moraš obvezno imeti (sploh, če imaš na avtu kakšno predelavo), če je starejši pa ne. Moraš pa po novem vsako predelavo vpisati v ta hom. kartonček, ker drugače ti policaj pobere tablice in skasiraš 25 jurjev + izredni tehnični!

Duplikat ti uredijo na LPP v Ljubljani, stane pa cca. 4 jurje, s tepci na RTI v Mb se ne moreš zmeniti čisto nič :((

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

Homo. kart. košta 5 jurjev.

Ni res!
Moj je letnik SEPT 95, pa nima ne homolg. kartončka, ne izjave! In tudi na tehnčne pregledu, me še noben ni vprašal glede homologacije.
Leta 1998 sem montiral vlečno kljuko privat, pa tud nimam nobenga papirja za to. Le v prometni mi piše da imam tri tablice, kupil sem jih pa že takrat ko še vlečne kljuke nisem imel montirane.

Preberi si zakon o tem in tam boš videl od katerega leta to velja. Vsekakor pa ne od leta 1995. (pred casom sem že to bral, vendar to velja za dosti kasnejši datum kot si ti navedel…)

ken napisal:

> Ni res!
> Moj je letnik SEPT 95, pa nima ne homolg. kartončka, ne izjave!
> In tudi na tehnčne pregledu, me še noben ni vprašal glede
> homologacije.
> Leta 1998 sem montiral vlečno kljuko privat, pa tud nimam
> nobenga papirja za to. Le v prometni mi piše da imam tri
> tablice, kupil sem jih pa že takrat ko še vlečne kljuke nisem
> imel montirane.
>

Seveda te ni nihče vprašal če maš homologirano, ker verjetno nimaš stylanega avta. Takim nikoli ne težijo.

> Preberi si zakon o tem in tam boš videl od katerega leta to
> velja. Vsekakor pa ne od leta 1995. (pred casom sem že to
> bral, vendar to velja za dosti kasnejši datum kot si ti
> navedel…)

Zakon dovolj dobro poznam. Kje jaz govorim o letu 95???

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

New Report

Close