Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek IZGUBA SLUŽBE IN REGRES???

IZGUBA SLUŽBE IN REGRES???

Pred nekaj časa sem že pisala zgodbo kako bom
-sem ostala po skoraj 7-ih brez službe.
Torej s porodniške grem na dopust 30 dni-(odpovedni rok)
sedaj me pa zanima

ALI MI PRIPADA REGRES IN KOLIKO?????

Kajti delodajalec pravi da ne in da ga dobim v novi službi,ki pa jo jaz še nimam.

Aja pa odpoved mi velja s 1.5.2007

Hvala

Pripada ti sorazmerni del regresa in dopusta – torej ena tretjina (za štiri polne mesece). Ne pusti se nate…iti.

in@ ne pusti se j***** imaš pravico, do dopusta in do regresa. Tista, ki pa je delala 6. mes. neprekinjeno tudi ima pravico, do regresa in dopusta v določeni vsoti. Ti imaš vso pravico, da dobiš. Pozanimaj se in boš videla, da je res tako.

Lp, in dobro novo službo!

Če si že podpisala odpoved so ostali podatki o pravilnosti odpovedi in kdaj ti jo odpovedo, brezpredmetni.

Pri tem delodajalcu ti pripada 4/12 dopusta in 4/12 regresa. (torej 1/3)

Zakon o delovnih razmerjih
162. člen

(pravica do sorazmernega dela letnega dopusta)

(1) Delavec ima pravico do izrabe 1/12 letnega dopusta za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu:
– če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerje, ni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta,
– če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po preteku katerega bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta,
– če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.
(2) Pri izračunavanju sorazmernega dela letnega dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan letnega dopusta.

jaz bi dala zahtevek za izplačilo regresa, ker ti pripada, samo če si bila za nedoločen čas, ne vem koliko. če si za določen čas, ti pripada sorazmerni delež. ja novi delodajalec ti regres da v celoti, če se zaposliš, če se ne potem ti ga mora dat pa stari, koliko pa je pri zaposlitvi za določen čas, odvisno od sorazmernega deleža, tudi dopust ti je odmerjen v sorazmernem deležu. ti pa če prav razumem boš koristila celi dopust.
v vsakem primeru se pozanimaj na delavni inšpekciji, če te sploh lahko odpustijo, glede regresa pa itak.

zt, vseeno je, ali gre za pogodbo za določen ali nedoločen čas, in@ pripada tertjina regresa in tretjina dopusta.

Naj še jst nekaj vprašam glede regresa.

A se šteje koliko časa si delal v koledarskem letu?

Se pravi , jst mam pogodbo do 24.5.2007, s 17.4.2007 grem na porodniško.

A POL DOBIM REGRESA TUDI SAMO SORAZMERNI DELEŽ? ups, velike črke

Ker dopusta so mi dali samo sorazmerni delež.

Je z regresom isto, al se šteje kej pogodba, ki jo imam od 1.9.2006 do 24.5.2007?

Men je vse čist nejasno….

hvala

lp

Lani ti je za leto 2006 pripadal sorazmerni del regresa in letos ti pripada sorazmerni del regresa za leto 2007…..

Sicer pa si poglej člen zakona, ki ga je kopirala zgoraj “cel regres”. Tam ti vse piše….

lp,

N.

Hvala!

lp

New Report

Close