Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izguba zaposlitve

izguba zaposlitve

Zaposlena sem v večji firmi-1000 delavcev. V letošnjem letu sem bila prisotna natanko vsak drug teden.

Ker sem bila v februarju 3 tedne na bolniški zase potem pa še 3 tedne za eno letno hčer, sem seveda doživela diskrimanacijo-izgubo dobrega delovnega mesta zaradi nezanesljivosti kdaj bom prišla in kdaj ne. Pa sem požrla cmok.
Ker sem se lani decembra takoj vrnila iz porodniške sam letos koristila ves lanski dopust-22 dni + skoraj že ves letošnji dopust. Avgusta sem imela hujšo prometno nesrečo in bila 2 meseca zoper odsotna. Vmes pa me ni bilo zaradi bolezni hčere-večkrat po 3-4 dni.

No in kot sem zapisala v povprečju sem delala 10-14 dni na mesec.

Se pa že resnično bojim, ali me lahko zato odpustijo? Tehnoloških viškov trenutno ni, ampak planov zaradi bolniške pa ne dosegam!

Zaradi bolniške odsotnosti vas ne smejo odpustiti. Tudi sposobnost delavca oz. njegovo uspešnost se lahko ocenjuje samo za dneve, ko je prisoten na delu oz. ko dejansko dela. Druga, “neformalna” nagajanja pa, kot pišete, že poznate. Ampak ta naj vas ne zastrašijo, že tako ste imeli dovolj smole.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close